2022 május 18 szerda
KezdőlapEmberek7 egyszerű tipp, amivel könnyedén elhúzhatod a hajad zsírosodását.

7 egyszerű tipp, amivel könnyedén elhúzhatod a hajad zsírosodását.

-

Minél gyakrabban mossa meg valaki a haját, annál gyorsabban zsírosodik. Kim Kardashiannek ilyen problémája nincs, ugyanis 5 naponta mossa meg a haját. Az első pár napban még leengedve tudja hordani, ám a maradékban már felköti, hogy ezzel is tovább húzza a hajmosást. Ha valaki kibírja, hogy ne mossa meg két nap múlva a haját, akkor szépen fokozatosan hozzászoktatja ahhoz, hogy egyre tovább és tovább bírja zsírosodás nélkül. Mai cikkünkben 7 tippet hoztunk el nektek, amivel meg tudjátok óvni a haj egészséges szerkezetét és miként lehet azt felfrissíteni és tartósabbá tenni.

1, Hajmosás

1. Körülbelül egy percig kell a kellemesen meleg víz alatt állni, s meg kell róla győződni, hogy a haj mindenhol nedves.

2. Sampont kell nyomni a kezedbe és körkörös mozdulatokkal kell eloszlatni a haj tövében és annak végein.

3. Az öblítésnek sokkal több ideig kell tartania, minimum 5 percig, mert így az összes sampon kiázik a hajból.

4. Utolsó lépésként célszerű leöblíteni a hajat hűvös vízzel, ugyanis ez megerősíti a hajhagymákat, és sokkal fényesebb lesz, mint volt.

2, Frizura készítés

A mindennapos hajmosás növeli annak az esélyét, hogy idő előtt kihulljon az emberek haja. Ha nem tudod elviselni, hogy másnap vagy, harmadnap már zsírosodik a hajad inkább kösd fel ezáltal is váltogatod a stílust és megóvod a hajkoronád.

3,  Gyógynövények használata

A gyógynövényekből álló samponok képesek felvenni a harcot a zsírosodással. A zsálya jótékonyan hat a faggyúmirigy termelésre, nyugtatja a bőrt és csökkenti a gyulladások kialakulását. 4 evőkanál száraz zsályát 1 liter vízzel keverjünk el, és hajmosásnál alkalmazzuk. A zsályát ugyanúgy le lehet főzni, mint a közönséges teát. A kihűlt folyadékot öntsd a fejedre, majd öblítsd le folyóvízzel.

4, Használj száraz sampont edzés előtt

A száraz sampon használata edzés után eléggé haszontalan, ugyanis a haj olyankor annyira megizzad, hogy semmit sem lehet vele kezdeni. Célszerűbb edzés előtt használni a száraz sampont, hogy elnyelje az összes izzadság cseppet.

5, Párnahuzat csere

Az idő múlásával a párnahuzatok elnyelik az epidermális sejteket és lehetővé teszik a baktériumok számára, hogy elszaporodjanak. A bőr és a haj egészségének megőrzése érdekében a párnahuzatokat legalább hetente egyszer le kell cserélni. Ha a haj gyorsan zsírosodik, akkor hetente két alkalommal is meg lehet ezt tenni.

6, Limonádéval való hajmosás

A limonádéval való hajmosás segít a túlzott zsírosodás elleni küzdelemben, amivel még frissen is lehet tartani a hajat. A csodaszert nagyon könnyű elkészíteni, egyszerűen csak össze kell keverni egy kicsavart citrom levét 1 liter vízzel, és ráönteni a hajra. Célszerű a limonádét lassan önteni a hajra és kézzel belemasszírozni a fejbőrbe, hogy a haj gyökerei be tudják szívni.

7, Fejbőrmaszk használata

Majdnem minden maszkot, balzsamot, kondicionálót a haj végeire szokták kenni, ám van egy úgynevezett fejbőrmaszk, amit kifejezetten a fejbőrre kell felkenni. Ez méregteleníti és megtisztítja a fejbőrt, így kevésbé fog majd zsírosodni a haj.

Ti, mit szoktatok még tenni a hajatokkal?

Ezek is érdekelhetnek