2022 május 25 szerda
KezdőlapStílus7 elegáns, de teljesen kivitelezhetetlen megoldás a konyha átalakításához

7 elegáns, de teljesen kivitelezhetetlen megoldás a konyha átalakításához

-

Minket, embereket nagyon sok információval lát el az internet. Nos, ez egy konyha felújításánál sincs másképp, ugyanis ezer meg egy ötletet találunk arra, hogy lehetne tökéletessé tenni azt. Sok mindenről gondoljuk, hogy tökéletes lehet, hiszen fantasztikusan mutatna a konyhánkban, arra azonban nem gondolunk, hogy annak, amit elhelyezünk ott, praktikusnak is kellene lennie.

A szép és bámulatos megoldások a legtöbb esetben sokkal nagyobb bonyodalmat okoznak, mint azt valaha is gondolnánk. Íme erre néhány példa, amelyek után legközelebb te is meggondolod majd, hogyan alakítod át a konyhádat.

Fekete járólap a padlón

A fekete járólap nagyon elegánsnak tűnik a folyóiratokban és a fényképeken, illetve a valóságban is. Ugyanakkor, a sötét járólap nagyobb gondot okozhat nekünk, mint azt hinnénk. A sötét felületen ugyanis sokkal feltűnőbbek a foltok, cseppek, por, haj és a morzsa is. Ezt a padlót többször kell felmosni, hiszen a tisztaság néhány órán belül a semmivé lesz.

Természetesen ez a tény nemcsak fekete járólapokra vonatkozik, hanem az egyéb sötét színűekre is.

Nyitott polcok

A nyitott polcok tágítják a teret és kifejezetten elegánsak, különösen néhány dekorációs elemmel együtt. A szépség azonban nem minden, ugyanis ezeket a polcokat elkerülhetetlenül bevonja a por és zsír, amit nagyon nehezen lehet eltávolítani.

Sötét színű, fényes konyhabútor

Az üveges és sötét konyhabútor vizuálisan kibővíti a teret és nagyon elegáns is egyben. Emellett könnyű lemosni róla a foltokat és a zsírt. Vannak azonban hátrányai is. Az ujjlenyomatok, a karcolások nagyon könnyen észrevehetők rajta. Főleg, ha kisgyerek van a lakásban, akkor biztos lehetsz benne, hogy tele lesz tenyérlenyomatokkal. A por, ami minden háztartásban megtalálható, rendkívül jól látható rajta.

Az ajtók hiánya

Az ajtó hiánya stílusosabbá és tágasabbá teszi a teret. Ez különösen igaz a kis lakásokra. Hátránya viszont, hogy az illatok és rosszabb esetben, például, ha elégetünk valamit, akkor a szagok könnyedén eljutnak a többi helyiségbe is. Az egész lakásban hallható, ha valaki főz, hiszen nincs, ami felfogja a zajt, különösen akkor, ha kisgyerek is van a családban. Nem utolsó sorban pedig a konyha sokkal hűvösebb lesz, hiszen egy nyitott teret nehezebb felfűteni, mint egy zártat.

Üveg étkezőasztalok

Senki sem vitatja, hogy a konyhaasztal lehet a helyiség dísze. Ugyanakkor, ha egy üvegasztalt választasz, akkor elkerülhetetlenül megjelennek majd rajta a karcolások és az ujjlenyomatok. Emellett pedig rengeteg alkalommal kell letörölni a por miatt, illetve szállításkor is óvatosnak kell lenni, hiszen a sarkai egy kis koccanástól azonnal lepattanhatnak.

És, ha nem vagy elővigyázatos, ráteszed a forró edényt, akár szét is robbanhat a hőtől.

A nem megfelelő elővigyázatosság és tisztítás következményeképpen, az üvegasztal előbb-utóbb így fog kinézni.

Valamint, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nagyobb zajt csap a felületük, mint egy fa asztalé.

Ablak a mosogató felett

A mosogató feletti ablaknak természetesen vannak előnyei és hátrányai is. Az előnyök között szerepel a kellemes látvány, ezen kívül pedig a mosogatót jól megvilágítja a fény.

A hátrányok közül a legelső pedig az, hogy mosogatás közben az üvegre fröcsög a mosogatóvíz, így minden mosogatás után törölgethetjük az ablaküveget is. A mosogató felett általában az edényszárítót szokás elhelyezni, így nem kell végigcsepegtetni az egész pultot a tiszta tányérokról lecsepegő vízzel.

Fekete gránit mosogató

A fekete mosogató elegánsnak és rendkívül drágának tűnik. A sötét mosogatón azonban a tisztítószerekből származó foltok nagyon hamar meglátszanak. Illetve, ha a csapból folyó víz nagyon kemény, akkor elkerülhetetlenül vízkő is képződik, amely egy sötét felületen rendkívül csúnya és zavaró lehet, hiszen állandóan takaríthatnánk.

Ezek is érdekelhetnek