2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÉrdekességek7 élelmiszer, amivel az áruházak átvernek minket!

7 élelmiszer, amivel az áruházak átvernek minket!

-

A szupermarketekben vásárolt élelmiszerekről nagyon sok esetben derült már ki, hogy bizony egy szép nagy átverés. Próbálunk egészségesen, friss ételekkel táplálkozni. Ennek megfelelően válogatunk az üzletben. Erre már régóta rájöttek az áruházak vezetői és mindenféle csalafintasággal próbálnak minket rávenni arra, hogy az általuk választott termékeket megvegyük. De mit is veszünk valójában? Tudjuk pontosan? Sajnos sok esetben nem…és a tudatos, egészséges táplálkozás fejében átvernek minket.

Mutatunk pár dolgot, amire figyelj!

Vörös kaviár

A vörös kaviár sosem fog csillogni, sosem lesz gyönyörűen áttetsző borostyánszínű. Opálos, tojás alakú a közepén egy ponttal, ami a magzat ugye. Célszerű olyat vásárolni, ami üvegben van és nem műanyagban.

Szója szósz

A természetes szójaszósz ízletes és egészséges, ellenben a hamis változat kifejezetten veszélyes is lehet. Hogyan ismerjük fel?
Először is olvassuk el az összetevőket. Minél több összetevő és ízfokozó van benne, annál gyorsabban tegyük vissza a polcra. A természetes szójaszószhoz vízre, szójababra, sóra és búzára van szükség. A színe barna vagy világosbarna. Egy sötét folyadék szirupos jelleggel vélhetőleg nem szójaszósz. A jó minőségű szójaszósz nem olcsó termék.

Élelmiszer-színezék…

A sütemények vásárlásakor is el kell olvasni az összetevők listáját. A furcsa, túl élénk színben soha nem szabad megbízni. A sütemények nem fognak úgy kinézni, mintha festették volna őket.

Csirke

Néhány gyakori mítosz a csirkével kapcsolatban:
A jó minőségű csirke bőre sárgás. A gyártók a csirkéket kukoricával, kurkumával etetik amitől sárgás lesz a bőre.
A jó minőségű csirke sokára kezd el forrni. Ez a fajtájától és a tömegétől függ.
Keressünk helyi gazdákat, akikben megbízunk. Hagyjuk el a csirkét és együnk helyette nyúl vagy pulykahúst.

Aszalt paradicsom

A koktél paradicsomot is hasimítják. Legyünk óvatosak. Az ár mindig egy jó jelző. Ami túl olcsó ott biztos van valami kis turpisság. Paradicsom helyett ne aszalt somot adjanak el nekünk. Nehéz megkülönböztetni. Paradicsomban vannak apró magok, míg a somban nincsenek.

Aszalt gyümölcs

Az aszalt gyümölcsök nem feltétlenül vonzóak. sok ember ezért nem is akarja őket megvásárolni. A gyártók kén-dioxidot használnak, hogy vonzóbbá tegyék őket. Ne felejtsük el, hogy az aszalt gyümölcs az nem fényes… és nem élénk, mint a fenti képen.

Macaron

A macaron egy édesség melynek egyik alapanyaga a mandula liszt. Na most ez borzasztóan drága így, ha valahol olcsó macaront látunk, akkor akár el is engedhetjük a dolgot. Persze nem mindenki, akar sokat költeni rá.

A hal hamis szemei…

Kuwaitban egy piacon razziázott a helyi tisztiorvosi szolgálat, amikor látták, hogy a halaknak műanyag szemet ragasztottak. Be is záratták a helyet…

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek