2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÁllatok7 elképesztő állatmentés, amit fiatal gyermekek hajtottak végre

7 elképesztő állatmentés, amit fiatal gyermekek hajtottak végre

-

Tartja a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Ez még inkább igaz abban az esetben mikor a gyerekek együtt nőnek velük fel. Egy négylábúval élni jó tanulópénz a gyermekek számára, ugyanis megtanulják, hogy egy ártatlan kis állattal, hogy szabad és, hogy nem szabad bánni. Az állatok segítségével értik meg az empátia, együttérzés, kedvesség és törődés fogalmát, s ezáltal sokkal nyitottabbak lesznek másokkal szemben is. Ha egy gyermek jó szándékú egy állattal akkor biztos, hogy ugyanolyan lesz felnőttként az emberekkel is. Mai cikkünkben 7 hihetetlen mentőtörténetet hoztunk el nektek, ahol a megmentők kisgyerekek voltak.

1, Rafe Spuler és a kölykök

Az észak-karolinai “South Charlotte Dog Rescue” szervezet önkéntesei azon fáradoztak, hogy eljussanak egy alom kölyökkutyához, akik valahogy bekerültek és elakadtak egy földalatti vízelvezető árok belsejében. Az idő egyre csak fogyott, és mindenki aggódott a kölykök élete miatt.

Egyik pillanatról a másikra megjelent a 9 éves Rafe Spuler, aki odasietett a mentőakciót irányító emberhez és felajánlotta neki a segítségét. A kisfiú kúszni kezdett az alagútban, majd egyenként kihúzta a kölyköket. Visszavitték őket anyjukhoz, majd az egész családot ideiglenes befogadókhoz vitték.

2, Zach Ford és a veszélyeztetett állatok

Az állatvédők azok az emberek, akik mindent megtesznek, hogy a hangtalanok hangja legyen. Kiállnak az állatok jogaiért, és minden nap megváltoztatják az életüket.

Az egyik legfiatalabb állatbarát és szószóló a 6 éves Zach Ford. A fiú mindent megtesz annak érdekében, hogy a legsebezhetőbb, legvédtelenebb állatokon segítsen. Egy nap megtudta, hogy a világon számos állatfaj veszélyeztetett besorolásban van. Sok felnőttel ellentétben úgy döntött, hogy tesz valamit ez ellen. Első küldetése az volt, hogy pénzt gyűjtsön a Világvédelmi Világalapnak, és a befolyt összeggel megmentse a tigriseket. Családja és szülei segítségével majdnem 45 ezer forintnak megfelelő dollárt gyűjtött össze.

Következő projektje, hogy segítsen a borneai valamint a szumátrai orangutánokon, mivel mindkettő faj rendkívül veszélyeztetett.

3, Ollie Augustus és a vadrezervátum

A legtöbb kisgyermek szívesen tölti az idejét állatkertben, mert különböző állatfajokkal találkozhat. Lehetőség van olyanokkal is, melyeket korábban csak könyvekben vagy filmekben láthattak.

A 3 éves Ollie Augustus nem tartozik azon gyermekek közé, aki élvezi az állatkertben töltött perceket. Szülei alig várták, hogy elvigyék az ausztráliai Healesville Sanctuary vadrezervátumba, de a nap nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Ahelyett, hogy izgatott lett volna az állatokkal való találkozás miatt, Ollie nagyon aggódott értük. A rezervátumban dolgozó gondozókat egyáltalán nem tartotta kedves embereknek. Sőt, elmagyarázta nekik, hogy ezek az állatok szabadon akarnak élni, nem pedig ketrecben.

4, Mia Rabii és a bajba jutott kiskacsák

A 6 éves Mia Rabii anyukájával karöltve sétált, mikor észrevették, hogy egy rakás ember gyűlt egy kacsa köré. Kiderült, hogy ennek a szegény kacsa mamának a kiskacsái egy vízelvezető csőbe estek. Az emberek megpróbálták kimenteni őket, de a cső túl keskeny volt.

Szerencsére Mia keze befért és pillanatok alatt kihúzta a bajba jutott kiskacsákat. Az emberek nagyon hálásak voltak a kislánynak és az anyukájának, hogy segítettek.

5, Neal Batra és a hontalan állatok

Indiában rengeteg hontalan, kóbor állat van, akiknek igazi kihívás az ország utcáin élni. Mivel magukra vannak utalva ezért kénytelenek mindennap élelmet és menedéket keresni maguknak. Sajnálatos módon nem sok embert érdekel, hogy mi lesz ezekkel az ártatlan állatokkal, kivéve egyvalakit. A 9 éves Neal Batra úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az ügyet.

Neal hajlandó eladni a drága képregényeit, hogy a pénzből élelmet vehessen az állatoknak. Eddig nagyjából 60 képregényét sikerült eladnia, köztük Archiet, Jungle Bookot és Pokemont. Ezzel nagyjából 9000 forintnak megfelelő összeget zsebelt be.

Persze itt még nincs vége. A jövőben sütemények árusításával szeretne több pénzhez jutni, hogy még többet tehessen az árva állatokért.

6, Sean Hutton és a jegesmedvék

A 7 éves Sean Hutton felkeltette a média valamint a Világvédelmi Alap figyelmét a “Jegesmedve-séta” nevű mozgalmával. Ezzel a megmozdulással fel szerette volna hívni az emberek figyelmét a veszélyeztetett jegesmedvékre. Az évek során több, mint 500 diák csatlakozott az éves szinten megrendezett felvonulásra.

Tanárai és szülei is nagyon büszkék rá!

7, A 11 éves fiú és a szarvas

Egy férfi hihetetlen fotót tett közzé az interneten, melyen 11 éves szomszédja látható. A fiú egy szarvas mellett sétált, aki sajnálatos módon egy sérülés következtében megvakult. Mint kiderült a fiú megtalálta és összebarátkozott az állattal, sőt segített neki megmutatni, hogyan szerezhet ilyen állapotban is élelmet.

Bár a férfi úgy vélte, hogy hihetetlen kötelék van a fiú és a vadon élő állat között mégis értesítenie kellett az állatmentő szerveket. Az állatvédők azonnal el is mentek a szarvasért, majd elvitték egy vadvédelmi területre.

Nektek van hasonló történetetek?

Ezek is érdekelhetnek