2022 július 1 péntek
KezdőlapÉrdekességek7 elképesztő fotó, ami a veszélyben lévő tengeri nomádok életét mutatja meg!

7 elképesztő fotó, ami a veszélyben lévő tengeri nomádok életét mutatja meg!

-

A Bajau nép a tengeri nomádok utolsó képviselői. Ezek az emberek Indonézia és a Fülöp-szigetek közötti tengereken élnek. Érdekes, hogy a törzs tagjai genetikailag nagyon ügyesen alkalmazkodtak a vízi élethez, ezt nem olyan régen még egy kutatás is alátámasztotta. Ez a képességük azért alakul ki, mert már egészen kicsi koruk óta úsztak, és a tüdejük ennek köszönhetően folyamatosan fejlődött.

Olyannyira megerősödött a tüdejük, hogy képesek, akár 5 teljes percen át lenni a víz alatt, úgy, hogy csak egyetlen levegőt vettek előtte.

A modern világba született Bajauk már kiköltöztek a földre, ezért valószínűleg ezeknek a nomádoknak az utolsó képviselői láthatók a képeken, akik még a vízben illetve a vizen élték életüket.

A Bajau törzs tagjainak nincs semmilyen különlegesség a testükön, nincsenek úszóhártyáik, amik segítenék őket az úszásban, sőt a tüdejük is pontosan olyan, mint a tied.

De egyes kutatások szerint, melyet Melissa Llardo készített kimutatta, hogy a lépük 50%-kal is nagyobb lehet, mint egy hétköznapi emberé.

Mivel egy levegővel képesek lent maradni a víz alatt, ezért könnyen fel tudják deríteni a víz alatti területeket.

Ennek köszönhetően bármit képesek kifogni, hogy elvihessék haza, majd megegyék a zsákmányt.

Szemmel láthatóan nem élnek rosszul, és egyáltalán nem érdekli őket a modern technika.

A családok kitartanak egymás mellett, és mindenben számíthatnak egymásra. A gyerekek is kiveszik a részüket a munkából.

Ezek is érdekelhetnek