2023 március 21 kedd
KezdőlapCeleb7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

-

Egy színész élete nem kifejezetten csak játék és mese, hanem bonyolult helyzetek megoldása is. A kritikusok és a nézők ma még tapsolnak és ujjongnak a színészek és színésznők által alakított szerepek miatt, de holnap már a legrosszabb színész kategóriába indítják őket. Sajnos nem mindenkinek sikerül megtartania népszerűségét, még akkor sem, ha a múltban sok rangos díjat kaptak a játékukért. A mostani posztunkban olyan hírességeket mutatunk be, akiknek legjobb és legrosszabb szerepeiket és filmjeiket mutatjuk be.

1, Natalie Portman

Legjobb szerep: Nina Sayers a Fekte Hattyúból. Natalie mindent megtett azért, hogy tökéletesen hozza Nina szerepét. Egy évvel a forgatás megkezdése előtt direkt elment balettórákat venni. Eleinte napi szinten két órán átedzett, majd idővel megnövelte napi 5 órára.

Egyik edzésen megsérült néhány bordája és agyrázkódást is kapott. 6 hétbe telt mire rendbe jött. Ha ez nem lett volna elég, a színésznő mentálisan is instabil volt, ám erőfeszítései miatt több díjra is jelölték, amikből rengeteget meg is nyert, beleértve az Oscart és a Golden Globe-ot is.

Legrosszabb szerep: Padme Amidala a Csillagok Háborúja II: A Klónok támadása. Ezért a szerepért a színésznő Aranymálna díjat kapott. 2000-ben Natalie-t és Jake Lloyd-ot (fiatal Anakin Skywalker) jelölték a legrosszabb páros díjra. 2003-ban pedig Natalie a legrosszabb színésznő lett. Egy interjúban azt mondta: „Mindenki azt hitte, hogy szörnyű színésznő vagyok. Az évtized egyik legjobb filmjében szerepeltem, de utána egyetlen rendező sem akart velem dolgozni.”

01 6
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

2, Al Pacino

Legjobb szerep: Frank Slade alezredes az „Egy asszony illata” című filmből. Al Pacino 9 jelölést kapott a szerepe miatt, de abból csak egyet nyert meg. A vak ezredes szerepének eljátszása igazi kihívás volt a színész számára. Marjorie Baumgarten filmkritikus rámutatott Al Pacino kitűnő játékára.

Legrosszabb szerep: Jack és Jill című filmben cameo szerep. Emiatt Aranymálna díjat is kapott. Érdemes megjegyezni, hogy a film negatív visszajelzéseket kapott és az év legrosszabb filmjének titulálták.

02 14
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

3, Robert De Niro

Legjobb szerep: Jake La Motta bocoló, a „Dühöngő bika” című filmben. De Niro először 1975-ben kapott Oscar díjat a „Keresztapa 2 ” című filmben nyújtott szerepéért. Később 1981-ben a Dühöngő Bikában nyújtott teljesítménye miatt is Oscar díjat kapott.

Legrosszabb szerep:

Legrosszabb rész : Richard „Dick” Kelly a „Nagyfater elszabadul” című filmből. Lehetetlen azonban teljes bizonyossággal állítani, hogy minél jobb valaki karrierje annál rosszabb filmeket készít, de mindazonáltal Robert újabb esélyt kapott, hogy 2020 legjobb színésze legyen, ugyanis főszerepet kapott az Ír című filmben. 2017-ben a színész annyira rosszul szerepelt a Nagyfater elszabadul-ban, hogy jelölték az Arany Málna díjra.

04 14
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

4, Nicole Kidman

Legjobb szerep: Virginia Woolf író „Az órák” című filmből. Kidman elolvasta az összes levelet, amit Virginia Woolf írt. A színésznő később beismerte, hogy ez nagyon sokat segített neki abban, hogy megértse a karaktert. Ezen kívül Nicole-nek meg kellett tanulnia jobb kézzel írni, ugyanis ő hivatalosan balkezes. Ez komoly kihívást jelentett neki.

Legrosszabb szerep: Devlin Adams a „Kellékfeleség” című filmből. A film eredeti főszereplői Jennifer Aniston és Adam Sandler volt, ám a készítők nem rejtették el Nicole Kidman-t sem. Wesley Morris a „The Boston Globe” kritikusa elmondta: „Látni őt egy ilyen rossz filmben ugyanolyan rossz, mint nézni az angol királynőt tacot enni.”

05 14
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

5, Julianne Moore

Legjobb szerep: Dr. Alice Howland nyelvtanár a „Megmaradt Alice” filmben. 2015-ben Julianne Oscart kapott eme szerepéért. A forgatás előtt Moore beszélt a Nemzeti Alzheimer-szövetség tanácsadóival, hogy jobban megismerje és bemutassa a karakter életében bekövetkező változásokat. David Hughes Julianne munkásságát kifogástalannak nevezte.

Legrosszabb szerep: Malkin Anya „A hetedik fiú” című filmben. Az Oscar-díját követően a színésznőt az Arany Málna kategóriába jelölték. A projektet nagyon negatívan fogadták, s a kritikusok illetve a nézők is rossz értékelést adtak rá.

07 14
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

6, Jesse Eisenberg

Legjobb szerep: Mark Zuckerberg a „Social Netork – A közösségi háló” című filmben. A film igazi áttörést jelentett Eisenbergnek ugyanis emiatt Oscarra illetve több rangos díjra is jelölték. Ezek után azonban Jesse nem kapott semmilyen jelentős szerepet.

Legrosszabb szerep: Lex Luthor a „Batman Superman ellen – Az igazság hajnala” című filmből. A DC Entertainment áttörést várt ettől a filmtől, ám valami nem jó irányba ment. Tasha Robinson filmkritikus Eisenberg játékát úgy írta le, mint: Heath Ledger Jokerének light verzióját, idegbeteg csapkolódással, aggasztó kuncogásokkal és nihilistás kihívással. A beszámolóban kihangsúlyozza, hogy Lexnek nincs félelmetes feszültsége, cipői, bozontos haja és nyikorgó hangja egyáltalán nem fenyegető akármennyire is próbálkozik.

08 13
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

7, Leonardo DiCaprio

Legjobb szerep: Hugh Glass „A visszatérő”. Az egész világ be volt zsongva ettől a filmtől, ami végül 2016-ban meghozta a színésznek a várva várt Oscar díjat. A színész a legapróbb részletig mindent átbeszélt a rendezővel, Alejandro González Iñárrituval.

Leonardo annyira akart bizonyítani, és annyira bele akart bújni a karakter bőrébe, hogy vegetáriánusként még nyers húst is evett. Minden kritikus egyetértett abban, hogy DiCaprio megérdemelte az Oscart.

Legrosszabb szerep: Richard „A part” című filmből. 2001-ben a színészt Arany Málnára jelölték a szerep miatt. Stephen Hunter a Washington Post kritikusa úgy írta le a filmet mint Pán Pétert géppuskával és intim jelenetekkel, amiben Leonardo alakítja Csingilinget. Azt is megjegyezte, hogy DiCaprio a banális szépség megtestesítője, egy nagy fejű kisfiú, felnőtt férfi hanggal, baba testtel és Huckleberry Finn hajjal.

10 11
7 filmsztár, akik remek filmekben játszottak mégis lehúzták őket a kritikusok

Ti egyetértetek ezzel?

Ezek is érdekelhetnek