Sajnos nagyon sok nő nincs megelégedve magával, mert nehezen veszik tudomásul, hogy ahogy az idő múlik az ő megjelenésük, testük is változik. A bőrük megereszkedik, ráncosodni kezdenek, olyan helyekre rakodik a fölösleg, ahova nem kellene, megjelenik az integető háj… stb. Annak érdekében, hogy ezen tudjanak javítani folyamatos edzésre van szükség és nagyon sok folyadékbevitelre. Persze ezen kívül az étkezésre is oda kell figyelni! Ma elhoztunk egy nagyon hatékony edzést, amivel végleg búcsút lehet inteni az integető hájnak. Ha ezt a gyakorlatsort egy hónapon keresztül folyamatosan csináljátok, akkor biztosak lehettek benne, hogy a várva várt eredmény nem marad el.

1, Karkörzés.

Kiinduló helyzet: áll egyenes háttal, vállszélesség nagyságú terpeszbe, és nyújtsd ki oldalra a karjaidat. Figyelj arra, hogy a karjaid egyenesek legyenek.

Gyakorlat:

Kezdj el lassan körözni a karoddal az óramutató járásával megegyező irányba. A lényeg, hogy ne engedd le és ne hajlítsd be őket a gyakorlat közben.

Ha meguntad az óramutató járásával megegyező irányt visszafele is végezheted a gyakorlatot.

Csináld legalább 30 másodpercig, majd tarts pihenőt.

2, Kitárt karok.

Kiinduló helyzet: állj egyenesen és a karjaidat nyújtsd ki oldalra.

Gyakorlat:

Semmi mást nem kell csinálnod, csak a képen látható pózban állnod. Eközben képzeld azt, mintha repülnél, érezd a karjaid alatt a levegőt.

Körülbelül 30 másodpercig maradj ebben a pózban, majd engedd le a karjaidat és pihenj.

3, Tricepsz gyakorlat.

Kiinduló helyzet: Ülj le a földre, úgy, hogy a térdeidet húzd fel és támaszkodj meg a talpadon, valamint a tenyereiden, amik a hátad mögött helyezkednek el. Emeld fel a csípődet is. Ezt a pozíciót leginkább a pókjáráshoz lehet hasonlítani.

Gyakorlat:

Ha rendesen megtámasztottad magad a tenyereiden és a talpaidon, akkor a karjaid segítségével engedd le a tested és a csípőd a földig, de ne érintsd azt.

Ezután told vissza magad az eredeti pózba, majd újra engedd le magad. Többeknek egy fordított fekvőtámasz jut róla az eszébe.

Csináld ezt a gyakorlatot legalább 30 másodpercig.

4, Fekvőtámasz.

Kiinduló helyzet: vedd fel a fekvőtámasz pózt, de figyelj arra, hogy a hátad és akarod legyen egyenes.

Gyakorlat:

A karizmok segítségével engedd le a tested a földig, de figyelj arra, hogy semmid se érintse azt. Ezek után told ki magad ismételten a karok segítségével.

Figyelj arra, hogy mikor leengeded a tested, a hátad egyenes legyen.

Csináld 30 másodpercig ezt a gyakorlatot.

Ennél a pontnál lehet egy perces pihenőt tartani.

5, Karhajlítás mellkashoz.

Kiinduló helyzet: Állj egyenesen, zárt lábakkal. A karjaidat nyújtsd ki oldalra majd, hajlítsd be a képen látható módon.

Gyakorlat:

Képzeld azt, hogy valami nagyon nehéz dolgot tartasz a kezeidben, és megpróbálod kinyújtani oldalra a karjaidat.

Ha megvan akkor képzeld azt, hogy ezeket a nehéz tárgyakat vissza kell tenned a kiinduló helyzetbe.

Eme gyakorlatot célszerű 30 másodpercig végezni.

6, Ollózás.

Kiinduló helyzet: állj egyenesen, zárt lábbal, a karjaidat pedig nyújtsd ki előre.

Gyakorlat:

Tartsd egyenesen a karjaidat a tested előtt, majd keresztezd őket egymás fölött egymás után. Először a bal karod legyen felül, majd a jobb.

Ezt a gyakorlatot végezd 30 másodpercig.

7, Szuperman

Kiinduló helyzet: Feküdj le a hasadra és nyújtsd ki magad elé a karjaidat, a lábaidat pedig hátra.

Gyakorlat:

Emeld fel a karjaidat és a lábaidat a levegőbe, és ezzel párhuzamosan a fejedet is. Lehetőleg eme három testrészed legyen egy vonalba. Tartsd a pózt két másodpercig, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

A gyakorlatot 30 másodpercig csináld.

Te ki fogod próbálni?

Hirdetés