2022 május 16 hétfő
KezdőlapEmberek7 hétköznapi szokás, amit a legtöbb ember rosszul csinál, pedig akár káros...

7 hétköznapi szokás, amit a legtöbb ember rosszul csinál, pedig akár káros is lehet!

-

Sok olyan hétköznapi szokásunk van, amit teljesen rutin szerűen csinálunk nap mint nap. A legtöbb dolgot próbáljuk a lehető legjobban és legegészségesebben csinálni. Azonban sok ember, sok dolgot nem ismer, vagy rosszul ismer. Most hoztunk nektek 7 ártalmatlannak tűnő hétköznapi szokást, amit a legtöbb ember rosszul csinál, pedig akár káros is lehet.

  1. Amikor teli vízzel mosogatjuk el a poharakat és edényeket.

A vízzel teli edények és poharak, a baktériumok melegágya lehet. (pl. e.coli, szalmonella és a staphylococcus aerus)
A legjobb megoldás, ha a mosogatóba kerülés után, egyből elmosogatunk.

2. A forróvízzel történő kézmosás.

A kutatások szerint, a víz hőmérséklete mindegy a kézmosás során. Ami igazán fontos, az az idő. 5 másodperc alatt semmilyen baktérium nem tűnik el a kezünkről. Egy ideális kézmosás legalább fél percig kell, hogy tartson.

3. Kerüljük a sminkben való edzést.

Edzés közben a bőrnek lélegeznie kell. Azaz, ha kivagyunk sminkelve, nem tud a bőrünk megfelelően lélegezni. Ez hosszútávon a pórusok eltömítéséhez vezethet.

4. A nyilvános kézszárító.

A nyilvános kézszárítók nem higiénikusak, teli vannak baktériumokkal. Inkább használjunk kéztörlőt, ha lehetséges.

5. Ne használjunk szatyrot, egynél többször.

A boltban vásárolt élelmiszerek csomagolása, teli van baktériumokkal. Így ha többször használunk egy szatyrot, rengeteg baktérium kerül a szatyor belsejére. A szövet bevásárlószatyor megoldást jelenthet, hiszen ezt el tudjuk törölni.

6. Ne vágjuk a húst és a zöldséget egy felületen.

Egy amerikai mikrobiológus bebizonyította, hogy egy átlagos vágódeszkán 200-szor több baktérium van, mint egy átlagos WC deszkán. Érdemes a húst és a zöldségeket külön vágódeszkán felszelni.

7. Ne tartsuk a telefonunkat a táskánkban.

Bár sok ember úgy gondolja, hogy a táska jó hely a telefon számára, a valóság az, hogy a táskák belseje teli van baktériumokkal.

Ezek is érdekelhetnek