2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberek7 Mindennapi szokás, ami károsítja az egészségünket!

7 Mindennapi szokás, ami károsítja az egészségünket!

-

Nem egyszerű felhagyni a káros szokásokkal. Még nehezebb elhagyni azokat a szokásokat, amikről úgy gondoljuk, hogy jók az egészségünknek. Összegyűjtöttünk neked most 7 dolgot, amit jobb ha elkerülsz te is mert nem tesz jót az egészségünknek.

  1. A tüsszentés megelőzése
    Amikor becsukjuk a szánkat és befogjuk az orrunkat, hogy elkerüljük a tüsszentést, akkor az intracranialis nyomásunk jelentősen megnő. Az agyunk vérellátása megszakad, az erek és az idegszövetünk összenyomódik. Ez fejfájáshoz és halláskárosodáshoz vezethet. Soha ne hagyd abba a tüsszentést.

2. Parfüm használata
A szintetikus anyagokat gyakran használják illatszer készítéséhez, mivel erősebb illatokat eredményeznek vele, és olcsóbbak, mint a természetes olajok. Ezek az anyagok szédülést, émelygést és álmosságot okozhatnak. Ezen felül pedig irritálják a szemet, a torkot és a bőrt.

3. Okos telefon használata, lefekvés előtt.
Az esti mesterséges fény elnyomja a melatonin hormon termelését, amely szabályozza az alvást és az ébrenlétet. Az alacsony melatonin depresszióhoz, rákhoz, elhízáshoz, szívbetegségekhez vezethet.

4. Evés utáni fogmosás
A fogorvosok már régóta javasolják, hogy legalább 30 perccel evés után mossunk csak fogat. Ha lehetséges, egy óra még jobb. Az ételek és italok nagyon savasak – hatással vannak a fog zománcára és az alatta lévő rétegre (dentin).

5. Antibakteriális szappan
Számos hasznos baktérium él a bőrünk felszínén, szerepet játszanak a testünk védelmében. Ha gyakran használunk antibakteriális szappant, végül sterilizáljuk a kezünket, ami viszont lehetőséget teremt a káros baktériumok bejutására a testünkbe. Ne használjuk többször mint hetente 2 alkalommal.

6. Feszes farmer viselése
A szűk nadrág folyamatosan nyomja a bőrt és az idegvégződéseket. Ez állandó kényelmetlenséget okoz, ami akár idegrendszeri problémákat is okozhat.

7. Frissen préselt gyümölcslé
Nem mindenki tudja, hogy a frissen préselt gyümölcslé csak kis mennyiségben jó. Bizonyos betegségek esetén a gyümölcslevek súlyos kárt okozhatnak a szervezetben. Például a szőlőlé nem ajánlott azok számára, akik túlsúlyosak vagy cukorbetegek.

Ezek is érdekelhetnek