2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberek7 mítosz a házas életről, amit egy terapeuta szerint jobb figyelmen kívül...

7 mítosz a házas életről, amit egy terapeuta szerint jobb figyelmen kívül hagyni

-

Egy pszichológus szerint rengeteg mítosz kering a világon a párkapcsolatokkal és a házasságokkal kapcsolatban, amik valójában nagyon zavarják a kiegyensúlyozott kapcsolatokat. A mai cikkünket pontosan azzal a céllal hoztuk létre, hogy górcső alá vegyük ezeket a mítoszokat, és, hogy megpróbáljuk tanulmányozni hogyan lehet egészséges és boldog kapcsolatokat kiépíteni anélkül, hogy követnénk ezeket a tévhiteket.

1, A házastársának a legjobb barátodnak kell lennie, és közös megállapodásra van szükség.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a szoros kapcsolatok befolyásolják jólétet. Ám a terapeuták mégis azt mondják, hogy nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy partnereknek a legjobb barátoknak kell lenniük. Jó, ha az embernek a párja mellett vannak olyan barátai, akikkel mindent megoszthat, pletykálhat…stb. A kapcsolatnak olyannak kell lennie, amilyenre mindketten vágyakoznak és egészségesnek ítélnek.

2, Ha egy kapcsolatban keményen kell dolgozni, az azt jelenti, hogy rossz emberrel vagy együtt.

Ha a házasságod nem olyan, mint a Disney mesékben, akkor ne aggódj ez teljesen rendben van. A kapcsolat egy igazi utazás, és ha egy pár már hosszú ideje van együtt és még mindig boldogok, az azt jelenti, hogy sok munka van mögötte.

Mindannyiunknak vannak problémái, de az öntudatosság segít új szintre jutni. Ha ragaszkodsz ahhoz a gondolathoz, hogy a partnered nem ért meg, akkor valószínű nem juttok egyről a kettőre. Ha akadnak kellemetlenségek az is teljesen rendben van. Egyszerűen ezeken dolgozni kell és kompromisszumokat kötni.

3, A házasság az életed célja.

A kapcsolatok nem segíthetnek abban, hogy megtaláld önmagad. Depresszió esetén is meg kell találni a probléma gyökerét, kielemezni és segítséget kérni ha szükséges. Fontos, hogy emlékezz rá a házasság nem tudja megjavítani a dolgokat. Az egészséges kommunikációs készségek fejlesztésével viszont sokat tehetsz.

4, A boldog párok soha nem vitatkoznak, hanem kompromisszumokat kötnek.

Pszichológusok szerint a konfliktusok normálisak egy intim kapcsolatban. Ha vitatkoztok az nem jelenti azt, hogy mindennek véget kell vetni, csak, hogy bizonyos dolgokban nem egy a véleményetek. Egyetlen kapcsolatban sem lehet kikerülni az ilyen vitákat.

Igen, a boldog párok is veszekszenek egymással, de a legfontosabb az, hogy megpróbálják megoldani és közös nevezőre jutni. Először is megbocsátanak egymásnak majd kompromisszumot kötnek.

5, A kedvesség és a rugalmasság boldog kapcsolathoz vezet.

A folytonos áldozathozataltól nem lesz kiegyensúlyozott házasságod. Jó, ha annyira szereted a másikat, hogy bármit megtennél érte, viszont az első és legfontosabb, hogy saját magad tiszteld és fontosnak tartsd. Larry Shushansky orvos szerint a feltétel nélküli szeretet manipulatív és érzelmileg elnyomó dolog.

A kölcsönös tudatosság és a megosztás fontos minden pár számára. Lehetőség van békés és ésszerű feltételeknek megfelelően élni, melyek a partnernek is megfelelnek.

6, A boldog párok mindent együtt csinálnak, és minden más igényt kielégítenek.

A terapeuták megerősítik, hogy azok a párok, akik túl sok időt töltenek együtt kevesebb intim pillanatban részesülnek. A házas embereknek is szüksége van a barátokra, valamint a pihenésre. Fontos, hogy saját hobbijai legyenek és külön életet éljenek. Teljesen normális, ha olykor párjuk nélkül mennek el valahova. Minden attól függ, hogy miként működnek együtt miközben megpróbálja elérni ezeket az érdekeket.

7, A stressz rossz hatással van a kapcsolatokra.

A stressz nem mindig káros a kapcsolatokra. Vannak olyan kihívások, amelyek ösztönzik a párokat a fejlődésben, például megházasodtok, gyermekeket vállaltok, vagy munkahelyet megváltoztattok. Sőt a feszültség segít a kapcsolatot dinamikussá tenni. Szóval ne higgyetek annak, aki szerint a stressz árt a kapcsolatnak.

Na mit szóltok?

Ezek is érdekelhetnek