2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapEmberek7 mondat, ami egy percen belül képes kiábrándítani az emberekből

7 mondat, ami egy percen belül képes kiábrándítani az emberekből

-

A pszichológusok azon a véleményen vannak, hogy az embernek nagyon fontos az első benyomás, mert akkor dönti el, hogy kíván-e a továbbiakban komolyabban elmerülni az adott féllel vagy sem. Ha valaki negatívan indít, akkor nagy esély van rá, hogy az volt az első és az utolsó találkájuk. Viszont nem csak egy idegen képes kiváltani valakiből a negatív érzelmeket, hanem egy barát vagy akár egy családtag is. Ha valaki túl gyakran mond egy adott mondatot, az hosszú távon rombolóan fog a kapcsolatra hatni. De, hogy melyek is ezek a mondatok és miért is lehet egy percen belül kiábrándulni egy adott személyből, cikkünkből kiderül. Amennyiben te sem akarod elveszíteni a barátaidat, érdemes megfogadni a tanácsokat.

1, “Nem akarlak megbántani, de …”

Nem a legjobb ötlet így indítani egy beszélgetést, mert az ember akarva, akaratlanul is de sértésnek fogja venni, amit mondasz. Ha érvényesíteni szeretnéd az akaratod, akkor nem így kell hozzáállni egy beszélgetéshez, hanem érveket kell felállítani, amivel meg lehet győzni a másik felet. Soha semmilyen körülmények között ne támadd le a beszélgetőpartnert, mert teljesen ki fog ábrándulni belőled, és nem akar majd veled soha többet találkozni.

2, “Gyere, de itt lesz…”

Érthető, hogy az embernek több barátja van és így több baráti társaságban is megfordul. Viszont akadnak olyan esetek mikor egyes barátok nem igazán jönnek ki egymással, ezért nem is szeretnek egymás társaságában lenni. De Amikor találkoznál az egyik baráti társaságoddal ám egy másik barátod is szívesen veled tartana akkor szokott elhangzani az a mondat, hogy “Gyere, de ott lesz a…”. Ilyen esetekben figyelni kell arra, hogy az ember megtalálja az arany középutat és olyan témákról beszéljen, amibe mindenki bele tud csatlakozni. Különcködni semmi esetre sem szabad mert meg lehet bántani vele pár személyt.

3, “Én a helyedben nem venném meg”

Ha valaki kikéri a véleményed akkor bátran elmondhatod, de figyelned kell arra, hogy semmi esetre se mond azt a beszélgetőpartnerednek, hogy te ezt és azt a dolgot, ruhát, cipőt vagy bármit nem vennéd meg. Célszerűbb az esetben is fel lehet állítani néhány érvet, hogy miért nem áll neki jól, miért nem lehet azzal az adott színnel kombinálni,amivel ő szeretné, de olyannal,hogy a helyében nem vennéd meg nem mondhatsz, mert a stílusotok nem ugyanolyan és, ha ő abban vagy azzal jól érzi magát akkor neked csendben támogatnod kell őt még akkor is, ha nem értesz egyet.

4, “Bocsi, de ezt el kell halasztanunk”

Nincs is annál kiábrándítóbb, mikor a legutolsó utáni pillanatban mondja le az ember a napokkal vagy akár egy héttel előbb megbeszélt találkozót. Olyan szinten meg tud a másik fél bántódni emiatt, főleg, ha gyakran fordul elő, hogy többé nem fog keresni és nem akar veled találkozni még akkor sem ha ráér. Az ilyen emberek csak mérgezik a barátságot, ezért eltávolodnak egymástól. Amennyiben te is ilyen típusú ember vagy, jól gondold meg megéri-e elveszíteni a barátaidat csak azért mert lusta vagy felöltözni és elindulni.

5, „Tudom, hogy jobb lesz így”

Egy másik mondat, amitől az ember falra mászik. Persze sokan szeretnék ezt egyfajta szeretet kinyilvánításnak, mártírkodásnak és gondoskodásnak beállítani, ám ez nem így működik. Senki sem tudja, hogy a másik félnek mi a legjobb, ezért nem lehet ezt így kerek perec kimondani. Rengeteg emberben egy hatalmas űr keletkezik miután meghallja ezt a mondatot, és mindenhova kívánja magát csak az adott személlyel egy légtérbe nem. Sok komplexum és félelem lesz úrrá rajta, ami csak megnehezíti az élete további részét. Szóval érdemes ezt a mondatot jó messziről elkerülni, mert sokkal több kárt okoz, mint hasznot.

6, “Ugye, én megmondtam!”

A kioktató mondatok és hanglejtés egyáltalán nem ápolják, hanem inkább csak tönkreteszik mind a baráti, mind a párkapcsolatokat. Mivel mindenki a saját hibáiból tanul, ezért az egyik fülén be a másikon pedig ki fog menni minden olyan tanács, ami más embertől származik. Ha egy adott személy mindig azt fitogtatja, hogy neki valóban igaza volt, azzal nagyon könnyen el tudja üldözni magától a másik embert.

7, „Minél gazdagabb vagy annál boldogabb is”

Nem minden esetben van ez így, mert lehet valakinek sok pénze, de az nem jelenti, hogy boldog is. Pénzen ugyanis nem lehet szeretetet venni, és mi emberek társas lények vagyunk így muszáj mellénk valaki, aki boldogságot hoz az életünkbe. Egy ilyen mondat, főleg, ha először találkozol valakivel nagyon egoistán tud hangzani, no meg kiábrándítónak is, mert hát ki akar ennyire elszállt személlyel egy bandában lenni?! Senki. Jobb az ilyen mondatokat messziről elkerülni és nem emlegetni mások előtt.

Téged melyik tud nagyon felbosszantani?

Ezek is érdekelhetnek