2022 július 6 szerda
KezdőlapCeleb7 sötét titok, amit a hollywoodi sztárok nem szeretnének, hogy megtudj

7 sötét titok, amit a hollywoodi sztárok nem szeretnének, hogy megtudj

-

Köztudott, hogy Hollywood egy rendkívül nagy pénzgyártó gépezet. A világhírű színészek és színésznők pedig ennek a gépezetnek gyakran csak az eszközeik… ők vannak a kirakatban, ha úgy tetszik. A cél az, hogy minél több pénzt termeljenek. Ennek érdekében még olyan dolgokra is képesek, mint például, hogy elhitessék az emberekkel, hogy ők bizony a való életben is egy párt alkotnak. Így sokkal többet beszélhetnek róluk is és az adott filmről is.
Ilyen és ehhez hasonló, nyílt titkokat gyűjtöttünk össze az alábbiakban.

1. Pénzmosás

A különböző hollywoodi filmekbe történő befektetés egy rendkívül jó módja annak, hogy a különböző bűnszervezetek tisztára mossák a pénzüket. Sokszor ez a magyarázata annak, hogy egy film költségvetése miért olyan irreálisan magas.

2. Kik ülnek az Oscar-gálákon?

Valójában rendkívül sok embernek (statisztának) fizetnek azért, hogy megjelenjenek a díjátadókon, hogy kitöltsék az üresen maradt helyeket. Mi több, feladatuk is van: a megfelelő időkben ők kezdenek el mindig tapsolni és ők jelzik, hogy mikor kell abbahagyni.

3. Kamu románc

A rajongók különösen örülnek annak, amikor a kedvenc filmjük két főszereplője a valóságban is összejön… főleg, ha romantikus filmről van szó. Természetesen ez előfordulhat, de a valóságban többnyire ez is megrendezett. Ennek az a magyarázata, hogy így sokkal jobban el lehet adni, illetve hatékonyabban lehet reklámozni az adott filmet. Nem mellékesen az ő népszerűségük is rendkívül gyorsan nő.

4. Hírességek sétánya

Azt, hogy kinek lehet csillaga a Hírességek sétányán, Hollywood kereskedelmi kamarája dönti el. Miután valakinek engedélyezték, még körülbelül 30.000 dollárt ki kell fizetnie.

5. Bánásmód

Hollywoodban szinte követelmény a jó kinézet. Ha valaki például túlsúlyos, megvan rá az esély, hogy nem engedik például a vörös szőnyegekre lépni, sőt, akár a szerződését is felmondhatják.

Továbbá, mind a mai napig rendszeres az, hogy a színésznők jóval kevesebb pénzt kapnak, mint a férfiak, még akkor is, ha ugyanabban a filmben mindketten főszereplők. Például a Titanic után DiCaprio 2,5 millió dollárt kapott, míg Kate Winslet megközelítőleg fél millió dollárral kevesebbet.

6. Megússzák a büntetőeljárásokat

Számtalan példa volt már arra, hogy egy híres színész szinte teljesen megúszott egy büntetőeljárást. Matthew Broderick például 1987-ben egy autó-balesetet okozott (az út rossz oldalán vezetett Észak-Írországban), ahol is ketten az életüket vesztették a helyszínen. A vége az lett, hogy 175 (!) dollárt kellett fizetnie.

7. Golden Globe

Nyílt titok, hogy elegendő pénzzel lehetséges megvenni valakinek a győzelmét. A jelölésekre a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete szavaz, ami 81 újságíróból és filmkritikusból áll. Ennek ellenére már számtalanszor előfordult, hogy olyan nyert, akire egyáltalán nem számítottak.

Ezek is érdekelhetnek