2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberek70 kilótól szabadult meg, hogy elérje legnagyobb álmát és modell lehessen -...

70 kilótól szabadult meg, hogy elérje legnagyobb álmát és modell lehessen – Látványos átalakuláson esett át a közel 140 kilós nő

-

Monalisa Moura 70 kilótól szabadult meg, hogy megvalósítsa legnagyobb álmát és modell legyen. Az átalakulásának és újdonsült megjelenésének köszönhetően esélyt kapott arra, hogy megvalósítsa álmát. Mostani fotóit látva nehezen lehet elképelni, hogy nem is olyan régen túlsúllyal küzdött.

Az elhízás komoly problémákat válthat, ki melyek nagy mértékben megnehezíthetik az ember életét. Egyfelől ott van az egészségkárosodás valamint a folytonos kritizálás, amit nem sokan tudnak elviselni. Sokan csak kemény küzdelmek árán képesek felvenni vele a harcot. Akad olyan, akinek személyi edzőt kell fogadni, hogy speciális étrendet és edzéstervet állítson össze.

A 31 éves Monalisa is azon emberek közé tartozott, akiknek nem volt olyan könnyű megszabadulni felesleges kilóitól. Kitartásának, elszántságának és természetesen kitűzött céljainak köszönhetően sikerült változtatnia életén. Elsőkörben egy gyomorszűkítő műtéten esett át, hogy ezzel is korlátozza az elfogyasztott ételek mennyiségét. Megijesztette az a szám, amit a mérlegen látott minden alkalommal mikor ráállt. Amint elérte a 139 kilót úgy döntött ideje cselekedni.

Félt attól, hogy problémái és egészsége is romlani fog, ha nem cselekszik azonnal. A depressziótól is félt, amibe egyszer már beleesett második gyermeke születése után. Ezt nem szerette volna még egyszer átélni.

“Gyerekkoromban sem voltam sovány, sőt kórosan el voltam már akkor is hízva. A második terhességem után ez még rosszabb lett. Szülés utáni depresszióba estem, ami miatt megkíséreltem kiontani a saját életem.” – mondta Monalisa egy interjúban.

A fent említett műtétnek köszönhetően 15%-kal sikerült csökkenteni gyomrának méretét. Ennek hála kevesebbet evett és már nem kívánta annyira az édességet, mint régen. Két év alatt 71 kilótól szabadult meg, de ez az időszak nem volt számára sétagalopp. A fogyás iránti megszállottsága olyan szinten ráment az egészségére, hogy az orvosok gyógyszereket javasoltak neki. A 31 éves nő azonban nem hallgatott senkire.

A racionális fogyás helyett inkább kínozta magát az úgynevezett időszakos böjttel és korlátozó étrenddel próbált fogyni. Ennek eredményeként pont az ellenkezőjét érte el, és 30 kilót hízott.

Lassan belátta, hogy ez így nem mehet tovább. Hiányzott neki a “tökéletes” alakja ezért újra rávette magát a tudatos fogyásra. Most 68 kiló mínusznál jár az egészséges táplálkozásnak és rendszeres sportolásnak köszönhetően. Most leginkább az motiválja, hogy egészséges testsúlyt szerezzen.

Monalisa jelenleg a “Flamengo”, Brazília legnépszerűbb futballklubja pom-pom lányaként tevékenykedik, ezen kívül aktívan tevékenykedik a közösségi médiában és fogyással kapcsolatos tippeket oszt meg azokkal, akik hasonló cipőben járnak mint ő.

Ha érdekel Monalisa további képe, akkor keresd fel Instagram oldalát.

Ezek is érdekelhetnek