2022 május 18 szerda
KezdőlapÉrdekességek8 dolog a háztartásodban, ami miatt rossz lehet a WiFi jeled.

8 dolog a háztartásodban, ami miatt rossz lehet a WiFi jeled.

-

Tegye fel a kezét az, akinek még sosem volt otthon problémája a Wi-fi-vel. Nagyjából senki…gondolom. A probléma oka lehet egy rosszul beállított router, gondok a szolgáltatóval de van, hogy a gond forrása egy otthoni tárgy, bútor, ami bezavar a jelnek mert túl közel van az eszközhöz.

Mutatunk nektek párat ezek közül, amire érdemes odafigyelni.

Fém felületek, fém bútorok

Mivel a WiFi elektromágneses hullámokkal továbbítja a jelet, ezek a felületek megzavarhatják a terjedését. Ha gond van a jellel, akkor lehet, hogy valami fémtárgy van a közelben.

Tégla és kőfal

Egyes falak szinte teljesen megakadályozzák a jelek terjedését. Ez magyarázza azt is, hogy egy emeletes házban miért ilyen körülményes egy mindenhol elérhető vezeték nélküli internetet összehozni.

Tükrök

Ahogy a minket visszatükröz, úgy a WiFi jelet is, amit a router bocsát ki. Ez a tárgy pajzsként működik, amiről lepattan a jel. Ez okozhat problémákat.

Hűtő és mosógép

Köztudott tény, hogy az olyan háztartási eszközök, amikben víz kering bezavarhatnak a jelerősségbe. A víz elnyeli az energiáját a vezeték nélküli hullámoknak, amely negatívan befolyásolják az internetedet.

Karácsonyfa izzó

Csillogó karácsonyfa…és nem tudjuk elküldeni az ismerősünknek, mert nincs net. Borzasztó belegondolni is. Meglehet, hogy ennek a karácsonyfa izzó az oka. Mágneses mezőt hoz létre, ami bezavar a router által kibocsátott jelnek.

Babafigyelő

Némelyik babafigyelő ugyanazon a 2,4 GHz-s frekvencián kommunikál, mint a WiFi. Nagyon könnyedén belekavarhat a jelbe. Eleve egyes babafigyelők netes kapcsolatot kérnek, ami ilyenkor extrém kellemetlen. A lényeg, hogy ne tegyük közel őket a routerhez.

Drónok

A drónok is 2,4 GHz-n működhetnek, ami interferenciához vezet. Persze ez függhet attól, hogy egyes modelleknek mekkora energiára van szüksége a működéshez.

Mikró

A mikró az egyik legkomolyabban befolyásoló tényező. Még csak véletlenül se tegyük a mikró tetejére a routert, mert szívhatjuk a fogunkat. De ha mégis közel tennénk hozzá, akkor ha egy mód van rá…legyen magasabban a router a mikrohullámú sütőnél.

Mit tegyünk, hogy jobb legyen a jelerősség?

Nem! Nem kell kipaterolni mindent a lakásból a router kivételével. Azért az eléggé drasztikus megoldás lenne. A routert kell jól elhelyezni. Esetleg lehet venni erősebb antennát. Célszerű újabb, modernebb routert vásárolni, továbbá feltelepíteni a legújabb rendszerszoftvert rá. Néha kapcsoljuk ki és indítsuk újra. Ez kitörli a memóriáját és friss lappal indul.

Nálatok minden oké a nettel? Írjátok meg kommentben!

Ezek is érdekelhetnek