2022 november 29 kedd
KezdőlapEmberek8 dolog, amit érdemes tudni az igaz szerelemről

8 dolog, amit érdemes tudni az igaz szerelemről

-

Tanulmányok szerint a szerelem csökkentheti a szorongást, sőt serkentheti a mentális és fizikai egészséget is. A szerelmes emberekre nem hat úgy a stressz, mint az egyedülállókra vagy azokra, akiknél már elmúltat az érzelmek. Az ölelés és a csók a nyugalom, a biztonság és az elégedettség érzéseit idézi elő.

Mai posztunkban úgy döntöttünk, hogy 8 dolgot hozunk el, melyet érdemes tudni az igaz szerelemről.

1, A szerelem nemcsak a jó, hanem a rossz pillanatokban is ott van.

A szerelmet tettekkel és viselkedéssel lehet fenntartani. Ha munka után inkább úgy döntesz, hogy leülsz a kanapéra és elkezded nézni a TV-t, ahelyett, hogy segítenél a partnerednek, a kapcsolatban egy törés alakul ki. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyből szakítani kell a másikkal, csakhogy illene jobban figyelni a partnerre.

Ha csak tárgyként tekintesz a párodra, akkor az teljesen tönkreteheti a kapcsolatot.

2, Az igaz szerelem egy igazi küzdelem.

Egy párkapcsolatban és vele együtt a szerelemben is vannak hullámvölgyek, így magától értendő, hogy vannak rossz időszakai is. Ha ezeken a pár túl tud lendülni, akkor semmi sem állhat a boldogságuk útjába. A pszichológusok szerint a felek azért éreznek magányt a kapcsolatban, mert már kihűlt közöttük a láng.

Ha mindketten szeretik egymást, akkor mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a félreértéseket. Vannak olyan hosszú távú kapcsolatok, ahol a felek párterapeuta mellett teszik le a voksukat, hogy dolgozzanak a kapcsolaton.

3, Mindketten ismeritek a határaitokat és tiszteletben is tartjátok azokat.

Egy egészséges kapcsolatban mindkét félnek megvannak a határaik, amiket bizony jobb tiszteletben tartani a félreértések elkerülése végett. Ha ezt nem veszik komolyan, akkor előbb-utóbb probléma merül fel.

Az egészséges kapcsolatban fontos a kommunikáció és, ha vita helyett az elbeszélgetést választják a felek, akkor tiszteletben tartják egymást.

4, Közös elképzeléseitek vannak arról mi is az igaz szerelem.

Támogatjátok egymást, minőségi időt töltötök együtt, megbocsátotok egymásnak és értékelitek a kapcsolatotokat. Az érdeklődés és a szeretet fogalma minden pár esetében eltérő lehet, például egyesek inkább az utazást, míg mások az otthon ülést preferálják jobban.

Az is kiderült, hogy a szerelem fogalma páronként változhat. Az első évben a szerotonin szint normalizálódik és az “obszesszív” szempontok csökkennek. Ennek köszönhetően a szerelem nyugodtabbá és éretté válik.

5, A szerelem közös célokat és vágyakat jelent.

Nagyon nehéz megtalálni egy kapcsolaton belül a harmóniát, viszont nem lehetetlen. Fontos a közös célok elérése, ám előbb meg kell bizonyosodni, hogy ezek reálisak-e. Ha sikereket értek el az életben azt mindenképp ünnepeljétek meg.

6, Felelősségmegosztás.

Amikor a partner kerüli a felelősséget, az nagyon traumatikus és egészségtelen tud lenni egy kapcsolat szempontjából. Ha a másik fél nem tesz meg semmit, a kapcsolat halálra van ítélve. Az igaz szerelmed nem próbálja megkeseríteni az életed, hanem erősebbé teszi.

Egy jó és komoly beszélgetés megoldhat bizonyos problémákat, viszont nem szabad mindig csodát várni tőle. A legtöbben azért nem nyílnak meg és nem beszélnek a partnerükkel, mert félnek a szégyentől és a felelősségtől ez pedig depressziót válthat ki.

Ha mindkét fél megosztja a felelősséget, akkor nem lép fel az egyensúlyhiány és senki sem fog dupla terhet érezni a vállán. Még ha a megoldás nem is azonnal jön el, fontos, hogy dolgozzatok a kapcsolaton.

7, A partner nem próbál megváltoztatni és elfogadja a tökéletlenségeidet.

Ha egyik napról a másikra a partnered azt követeli tőled, hogy változtass magadon és a viselkedéseden az nagyon mellbevágó tud lenni. Ahelyett, hogy megváltoztatnád a párod, motiváld inkább, amivel a személye is tud fejlődni. A kölcsönös támogatás új szintre emeli a kapcsolatot.

8, Mindig van idő a csapatmunkára, amikor szerelmes vagy.

Fontos, hogy a közös programok mellett legyenek külön eltöltött órák és napok is, mikor a családdal vagy a barátaiddal vagy. Ilyenkor egy vagy több hobbi is sokat segíthet, mivel akkor saját magaddal és a lelki fejlődéseddel vagy elfoglalva. Viszont, ha együtt vagytok jó ha olyan programokat csináljatok, amihez mindkettőtöknek van kedve. Az amerikaiak 64% -a szerint az érdekek megosztása nagyon fontos a sikeres kapcsolathoz.

A megosztás és a törődés, na meg a gondoskodás az igaz szerelem jele. Például, ha egy hosszabb utazást terveztek és kocsival indultok neki, akkor jó ha az út alatt nem alszol el, hanem tartod benne a lelket.

Egyetértetek?

Ezek is érdekelhetnek