2022 július 4 hétfő
KezdőlapÉrdekességek8 érdekes dolog a királyi családról, amit sohasem mertél megkérdezni

8 érdekes dolog a királyi családról, amit sohasem mertél megkérdezni

-

A világ ugyanúgy figyeli a brit királyi családot, mint a hollywoodi csillagokat és a híres sportolókat. Annak ellenére, hogy megjelenésük és viselkedésük szigorú hagyományokat  és szabályokat követ, mégis sok kérdést vetnek fel az átlagemberek számára.
Mutatunk nektek pár érdekességet.

  1. Miért nem fogják meg soha egymás kezét a királyi családban?

Ez a két fotó két hónap különbséggel készült. Sok királyi pár nem fogja meg nyilvánosan a párja kezét. Általában a nő egy kicsivel férje előtt sétál mindig. Hivatalos “tilalom” nincs erre, de azért a protokoll szigorú. Nem illendő “enyelegni” az emberek előtt.

2. Miért hiányzik a királynő egyes fontos családi eseményekről?

Őfelsége a királynő minden fontos családi alapvetően részt vesz. De akkor miért nem jelent meg az unokája keresztelőjén – kérdezhetnénk joggal. Valószínűleg nem Lajos lesz a következő király, így a protokoll szerint nem volt kötelező a jelenléte. Vélhetőleg egészségügyi okokból, vagy egyéb elfoglaltságok miatt nem jelent meg.

3. Ki lesz a következő király?

A hatalom a királynőtől a következő utódjára – fiára, Károlyra száll. Az emberek jobban szeretik William-et de nincs rá mód, hogy Károly előtt lehessen király, hacsak Károly le nem mond. A pletykák szerint a királynő 95 éves koráig fog uralkodni, majd a fiából régens lesz. Ez egyfajta “helyettest” jelent.

4. Hány utód van a sorban?

A brit trónra való öröklés joga 55 embert érint.
Az első Károly herceg. Fia, William herceg követte őt, majd gyermekeit György, Sarolta és Lajos. Harry herceg hatodik az öröklési sorban, majd Andrew herceg – Elizabeth második fia, majd lányai, Beatrice hercegnő és Eugenie hercegnő. Aztán Edward herceg, a gyermekei, James és Lady Louise. Ők követik Anne hercegnő, gyermekei és unokái. Szintén a királynő nővére, Margaret hercegnő leszármazottai: fia, Dávid, Sarah lánya és unokáik. Az utolsó sorban a brit királyi család leszármazottai maradnak.

5. Miért hagyta el Katalin olyan gyorsan a kórházat szülés után?

Gyermeke születése után Kate mindössze 7 órát töltött a kórházban. Haját, sminkjét megcsinálva állt a kamerák és az újságírók elé. Mire a nagy sietség? Nagy-Britanniában eleve nem szokás sokáig a szülési osztályon időzni. A nők általában 36 órával a szülés után elhagyják a kórházat. Jelen esetben pedig az egész létesítmény tele volt újságírókkal és fotósokkal. Meglehetősen zavaró lehetett.

6. Van-e háziállat?

A királynő szereti a Corgi-kat. 7 évesen kapta meg az első kutyáját. Azóta a királynő is Corgi-kat tenyészt. II. Erzsébetnek körülbelül 30 ilyen kutyája volt.

7. Mivel foglalkozik William és Harry herceg?!

Vilmos herceg katonai pilóta. Harry is katonai nevelést kapott. Mostanra már mindkettejüknek csak királyi kötelességeik vannak, amelyeket a feleségükkel együtt töltenek be. Kiállítások, sportesemények, jótékonysági rendezvények stb.

8. Miből él a királyi család?

Van egy személyes jövedelmük. Ezek befektetésekből és magánbirtokokból származó bevételek. Évszázadok óta gyűjtenek és forgatják a pénzt. A kormány pénzeket fizet a királynőnek és a hercegnek a királyi kötelességek teljesítéséért, amely után a királynő jövedelemadót fizet.

Ezek is érdekelhetnek