2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÉletmód8 éve boldog házasságban élnek, de képtelenek egymás mellett aludni - Meglepő...

8 éve boldog házasságban élnek, de képtelenek egymás mellett aludni – Meglepő a magyarázatuk…

-

A legtöbb pár már a kezdetek kezdetén arra vágyik, hogy együtt alhasson, s másnap egymás mellett ébredhessen. Nos, ez addig tud zavartalanul működni, míg a felek egyszerre fekszenek le, és egyszerre ébrednek. Nagyon-nagyon zavaró tud lenni, mikor eltérő időben hajtják álomra a fejüket, mivel a mozgolódástól, pakolászástól könnyedén fel lehet ébredni. Ma már egyre több olyan pár van, akik inkább a külön hálószoba mellett teszik le voksukat, mert az alvás úgy sokkal nyugodtabb és pihentetőbb.

Persze nemcsak a civil emberek csinálják ezt, hanem a sztárok is. George Clooney és felesége például már nagyon régóta külön hálóban alszik és ez számukra tökéletes. Mondjuk sokan mondják azt, hogy a hosszú házasság titka a külön hálószoba, de valljuk be, nem mindenki engedheti meg magának ezt a luxust. Amúgy is az együtt alvás úgy alakult ki, hogy az embereknek nem volt nagy lakása, s helytakarékosság miatt kénytelenek voltak egymás mellett aludni.

Előfordul, hogy vannak, akik sehogy máshogy nem tudnak nyugodtan aludni csak úgy, ha mellettük van életük szerelme. Cikkünk főhőseivel viszont nem ez a helyzet. Akármennyire is szeretik egymást képtelenek egymás mellett aludni, aminek az az oka, hogy a férfinak zavaró szokásai vannak.

“Egyik reggel egyedül ébredtem a hálónkban. Teljesen biztos voltam benne, hogy képesek vagyunk együtt aludni, de kiderült, hogy tévedtem. Felkeltem és benéztem a másik szobába, ahol láttam, hogy a barátnőm nyugodtan szunyókál. Arra gondoltam oké, majd ha felébred beszélünk róla miért slisszolt ki az éjszaka közepén.

Reggelizés közben megkérdeztem, hogy miért ment ki a szobából, mire ő azt felelte, nem tudott elaludni, mert folyamatosan forgolódtam és horkoltam. Minden egyes forgásnál felébredt, ezért úgy döntött átmegy a másik szobába. Nem is tudtam, hogy horkolok, de oké.

Aznap éjszaka együtt aludtunk, de mindkettőnkre negatív hatással volt. Ingerlékenyek és álmosak voltunk, ami feszültséget generált köztünk. Ezután mindent kipróbáltunk, de semmi sem működött ezért úgy döntöttünk, hogy külön szobákban fogunk aludni.

Nem voltam elragadtatva attól, hogy külön aludjunk, de ez az állapot tarthatatlan volt. Néhány nap múlva észrevettük, hogy mindketten sokkal kipihentebbek és nyugodtabbak vagyunk. Sokkal hamarabb aludtunk el és reggel könnyebben felébredtünk. Már több, mint 8 éve, hogy külön alszunk és elmondhatom ez volt életünk legjobb döntése.

A barátink persze nem értik ezt, mert számukra az a megszokott és a normális, ha együtt alszanak a párjukkal, viszont annak örülnek, hogy mi boldogok vagyunk így. Még nyaraláskor is külön szobában hajtjuk álomra a fejünket, és szerintem ez így van jól.”

A pár mindkét tagja úgy véli, hogy a boldogság és a hosszú párkapcsolat titka a külön háló. Mindenkit arra bíztatnak, ha nem érzik jól magukat, ha kialvatlanok, vagy ha nyűgösek másnap, akkor beszéljenek a párjukkal a külön alvásról. Nem kell mindennap elviselni a fáradtságot, nyűgösséget, de ahhoz, hogy ez megszűnjön fontos a kommunikáció.

Érdemes meggyőződni arról, hogy a partner megérti a döntések miértjét és nem kezeli személyes támadásként. Elfogadja, mi az, ami számodra fontos és jó anélkül, hogy megkérdőjelezné.

Ti együtt vagy külön alszotok a pároddal?

Ezek is érdekelhetnek