2022 november 26 szombat
KezdőlapCeleb8 film hiba, ami olyan jóra sikerült, hogy nem vették ki a...

8 film hiba, ami olyan jóra sikerült, hogy nem vették ki a rendezők

-

Általában a filmkészítők minden apró részletre odafigyelnek, és megfelelően elemzik a jeleneteket, hogy ne legyenek benne hibák. Ennek ellenére, így is belecsúszik-egy-egy hiba, amit nem vesznek észre, vagy annyira jól sikerült, hogy inkább benne hagyták, mert jól illet a filmbe. Ezek javíthatják a film hangulatát és a nézők is jókat nevethetnek rajta. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek ezeket a bakikat, hátha elkerülte a figyelmeteket.

1, A Galaxis őrzői

Az a jelenet, amikor Chris Pratt átadja a gömböt a Gyűjtőnek, Tanaleer Tivannak és elejti valójában nem volt betervezve. Chris teljesen véletlenül ejtette ki a kezéből, de ügyes rögtönzésének hála a jelenet bent maradt a filmben.

2, Star Wars: Egy új remény

Amikor a rohamosztagosok épp mennek a Halálcsillagon C-3PO-ért és R2-D2-ért, akkor az egyik katona fejére rácsukódik az ajtó. Igaz ezt kevesen vették észre, ám a rendezőnek annyira tetszett a jelenet, hogy bent hagyta, sőt megpróbálták egy kicsit feltűnőbbé is tenni.

3, Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet

Az egyik jelenetben a K 2S0-t játszó színész véletlenül megütötte, Diego Luna-t. Ha valaki jó közelről megnézte ezt a jelenetet, azt láthatta, hogy a színésznek az arca elé kellett tennie a kezét, hogy elrejtse a nevetését. A spontán jelenet bent maradt a filmben, mert a jól passzolt a karakter humorérzékéhez.

4, Halálos iramban 6.

Az egyik jelenetben Ludacris elfelejtette a szövegét ezért nevetésben tört ki, ami pont jókor jött. Annyira természetesnek tűnt, hogy senki sem vette észre mekkorát bakizott. Az ilyen improvizáció és a hozzá kapcsolódó akaratlan nevetés tökéletes volt, mivel rámutattak a karakterek természetes reakcióira.

5, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége

Amikor Gandalf meglátogatja barátját, Zsákos Bilbót, aki hobbitként egy igen kis méretű házban lakik, a varázslónak be kellett volna vernie valamelyik testrészét a gyertyatartóba. Nem volt előírva, hogy pont a fejét kell beütnie, de annyira jól jött ki az egész jelenet, hogy végül meghagyta a rendező.

6, A Gyűrűk Ura: A két torony

Van a filmben egy jelenet, mikor az egyik zászló elkezd lebegni, majd elszállt a szélben. Ezt a készítők nem szándékosan csinálták, sőt nem is volt benne a forgatókönyvbe. Aznap pont nagyon fújt a szél, amire nem számítottak így valószínű, nem kötötték oda rendesen. Ennek ellenére, a jelenetet benne hagyták a filmben, és egy nagyon jó metaforának tekintették.

7, Neveletlen hercegnő

A Mia-t játszó Anne Hathaway a lelátón sétálgatva beszélget barátnőjével Lillyvel. A nagy beszélgetés közepette véletlenül megcsúszik és elesik. Az egyik stábtag oda akart menni segíteni neki, de ő úgy döntött, hogy folytatja a jelenetet és elkezdett nevetni. A jelenet nagyon jól sikerült, hiszen a karakter amúgy is elég ügyetlenke volt, így pont beleillet a filmbe.

8, A sötét lovag

A produkciós csapatnak csak egy esélye volt arra, hogy a kórházi robbantást megkísérelje. A jelenet tökéletesen zajlott, de azzal nem számoltak, hogy a kapcsoló bemondja az unalmast. Szerencsére Heath Ledger továbbra is a szerepében maradt, és tovább nyomkodta a gombot, mígnem megadta magát és megtörtént a robbanás. Egy váratlan, ám komikus pillanat volt ezért benne hagyták a filmben.

Te tudtál ezekről?

Ezek is érdekelhetnek