2022 május 20 péntek
KezdőlapCeleb8 híres rajzfilmfigura, akiket valós személyek ihlettek

8 híres rajzfilmfigura, akiket valós személyek ihlettek

-

A világhírű animációs filmek karakterei legendákká vállnak a legtöbb esetben, emberek millióinak épül be a tudatába egy-egy gesztusuk vagy arckifejezésük. Azt viszont sokan nem tudják, hogy rengeteg karakter valódi emberekről lett mintázva, gyakran a kinézetükben néha viszont csupán a személyiségükben.

Mr. Magoo figurája egy rosszul látó öregember, akit Millard Kaufman alkotott meg. Pete Burness animátor volt az, aki észrevette, hogy a karakter erősen hasonlít a komikusként elhíresült W. C. Fields külső vonásaira.

A spenótimádó tengerész karakterét megalkotó Elzie Segar egy félszemű matrózról, Frank “Rocky” Fiegelről mintázta az óriási alkarral megáldott Popeye-t.

Hank Ketchamot saját fia inspirálta a kertvárosi rémálommal is felérő kisgyerek megalkotása során, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy becsülettel felnagyította fia rosszcsont tulajdonságait az igazi siker érdekében.

Ki ne ismerné Ursulat a tengeri boszorkányt akit Divine amerikai színészről mintáztak egy női öltözékében.

A hihetetlen családban szereplő Elza Divat karaktert valójában Edith Head Jelmeztervező ihlette.

Az aranyos, táncos Betty Boop rajzfilmfigurát Helen Kane énekesnő mintájára alkották meg.

Aladin arcát Tom Cruise inspirálta.

A South Park televíziós sorozatban szereplő Butters Stotch nem másról lett mintázva mint a South Park porduceréről Eric Stough-ról.

Ezek is érdekelhetnek