Ezekre érdemes odafigyelni.
Balcsipart, strandolás, sör és persze lángos. Azt tudjuk már, hogy idén a lángost közel aranyárban mérik, úgyhogy érdemes odafigyelni, hogy ha már rávesszük magunkat egy kis „luxusra”, akkor ne legyen kidobott pénz.
![8 intő jel! Ha ezeket tapasztalod egy lángososnál, NE EGYÉL OTT! 1 langosos 8 intő jel! Ha ezeket tapasztalod egy lángososnál, NE EGYÉL OTT!](https://vilagunk.hu/wp-content/uploads/2023/07/langosos.jpg)
Ezekre kell figyelni!
OLAJSZAG
Nyilvánvaló, hogy olajszag érezhető egy lángososnál, de nem mindegy, hogy milyen. Ha túl erős, égett szaga van, akkor nem cserélik rendszeresen. Az ízét is elrontja, és a hasunkat is megfekszi.
HŐMÉRSÉKLET
A hideg tészta nem tesz jót a gyomrunknak. Megfájdul tőle. A lángost frissen kell készíteni. Ha hideg, inkább küldjük vissza. Csak olyan helyen együnk, ahol frissen sütik.
KESZTYŰ
Ez már előírás, úgyhogy figyeljünk arra, hogy legyen kesztyű a dolgozón, ha ugyanaz adja ki a lángost, aki elveszi a készpénzt is…
ROVAROK
Ne hozzunk el olyan lángost, ami már ki van pakolva és esetleg rászálltak a legyek.
KOSZ
Ha az egész pult ragad, és már odaszáradt az olaj, akkor keressünk másik helyet. Vélhetőleg nem takarítják rendesen. Mi lehet akkor a konyhában?
HŰTŐ
Csak akkor rendeljünk, ha azt látjuk, hogy a feltéteket a hűtőből veszik ki. Nagy melegben gyorsan romlanak a termékek. Főleg a tejtermékek.
TÁLCA
Olyan helyről vásároljunk, ahol a lángost egyszer használatos papírtálcán szolgálják fel. Ha műanyagon kapjuk, akkor lehetőleg legyen alaposan elmosogatva.
FOKHAGYMA
Egyes helyeken nem a személyzet teszi rá a fokhagymát, hanem ki van téve a vendégeknek és mindenki kedvére pacsmagolhatja a lángosát. Ez nem valami higiénikus, hiszen kézzel is belenyúlhatnak, vagy ételmaradékok kerülnek a fokhagymás szószba.
Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!