2022 május 25 szerda
KezdőlapÉletmód8 mérgező szokás, amelyek napról-napra megfosztanak a boldogságtól

8 mérgező szokás, amelyek napról-napra megfosztanak a boldogságtól

-

“A pénz nem boldogít” – mondják. És van is benne némi igazság. Ugyanis annak hiánya sem akadályozhatja meg azt, hogy boldogok legyünk. Mérgező szokásaink ellopják tőlünk az örömöt és a boldogságot. Az azonban csak rajtunk múlik, hogy megengedjük-e ezt. A következőkben megmutatjuk neked, hogy mit csinálsz rosszul. Megkönnyítjük neked a boldogság megteremtését. Vége az önpusztításnak!

A boldogságunkért mi magunk vagyunk a felelősek, ezért pontosan tisztában kell lennünk azzal, hogy mit csinálunk rosszul. Most megtudhatod, hogy melyik az nyolc szokás, amely meggátol abban, hogy életed kiegyensúlyozott és boldog legyen.

  1. Elrejted a negatív érzéseket…

Gyermekkorunkban gyakran halljuk azt, hogy “ne sírj” vagy “ne légy szomorú”. Azonban ezt mind rosszul tanítják nekünk, ugyanis a negatív érzéseket sem szabad elnyomni, mivel ezek egyáltalán nem tesznek jót lelkünknek.

Azt nem választhatjuk meg, hogy mit akarunk vagy mit nem akarunk érezni, az élet hozza magával ezeket a szituációkat, amelyek különböző érzelmeket váltanak ki belőlünk. Ha elnyomjuk ezeket a negatív érzelmeket, akkor az rosszabb kommunikációhoz és kapcsolatokhoz vezet. Hosszú távon pedig komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Negatív érzéseket rengeteg módon kiadhatjuk magunkból, mint például tánccal.

2. Nem engeded meg magadnak, hogy tévedj…

Mindig is voltak és lesznek is olyan találmányok, amelyek nagyrészt a véletlennek köszönthetőek. Ilyen például a penicillin, a pacemaker és a mikrohullámú sütő feltalálása. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a maximumot nyújtsuk, de mint mindenki, mi is tévedünk. Ezt nem kell kudarcként elkönyvelni, nem minden sikerülhet elsőre. Nyugodtan ismerjük el, ha tévedtünk vagy hibáztunk, hiszen senki sem tökéletes. Ellenkező esetben szorongással, táplálkozási zavarokkal és egészségügyi problémákkal is szembe kell néznünk.

3. Saját hibádért másokat okolsz…

Az, hogy másra hárítjuk saját hibáinkat, az semmiképp sem jó megoldás. A “Nem én voltam, nem az én hibám” nem megfelelő hozzáállás. El kell ismernünk, ha hibázunk. Az akadályok helyett mindig a lehetőséget kell látni. Ezt muszáj felismerni ahhoz, hogy boldogok lehessünk, mert nem élhetünk örök tagadásban.

4. Magadban tartod a haragot…

Súlyos egészségkárosító hatása lehet – enyhe depressziót és gyenge szívfájdalmakat is okozhat. Ha úgy érzed, hogy valaki megsértett, akkor mindenképpen beszélj az illetővel, mert egyrészt te is jobban fogod magad érezni, ha szóvá teszed a dolgot, másrészt ő is tisztában lesz azzal, hogy ezt a viselkedést te nem tolerálod.

5. Ne hidd, hogy gondolat olvasó vagy!

Sosem tudhatod, hogy mit gondolnak mások. Talán jobb is. Nem szabad mindig azon törni a fejed, hogy mit gondolnak rólad mások, mert azzal csak folyamatosan stresszeled magad. Mindig feltételezd azt, hogy az emberekre elsőre jó benyomást teszel, és akkor valószínűleg így is lesz. Ez növelheti az önbizalmadat is, valamint segítheti a kommunikációdat.

6. Mások sikerére összpontosítasz…

Soha ne essünk bele az összehasonlítás csapdájába! Ugyanis mindenki csak azt mutatja meg magából, amit szeretne. Ez azonban sok helyzetben nem működik, kivéve, ha nem mindennap találkozunk az illetővel. Nem kell összehasonlítanunk másokkal az életünket, a ruháinkat, a házunkat, az autónkat, végső esetben pedig a családunkat. Ez sosem vezet semmi jóra. Ekkor ugyanis a saját életünket hanyagoljuk el csak azért, hogy másokét megfigyeljük. Nagy hiba, amiről le kell szokni.

7. Mások véleményétől függsz…

Nem a másik embernek kell megfelelned, hanem saját magadnak. Ha mások véleményére adsz, abból semmi jó nem származik. Főleg, hogy az is előfordulhat, hogy rosszat akarnak neked, te pedig belesétálsz a csapdába. Ne akarj olyan embereket lenyűgözni, akik egyáltalán nem érdekelnek!

8. A múltban élsz…

Nem szabad leragadnod a múltban, mert a “mi lett volna, ha” gondolkodásmód egyáltalán nem jó. A múltban való tartózkodás azt jelenti, hogy vannak bizonyos lezáratlan ügyek vagy megválaszolatlan kérdések az életedben. Bármi is történt, nem szabad szorongani miatta, el kell engedni a múltat, csak akkor lehet boldog a jövő.

Ezek is érdekelhetnek