2022 május 25 szerda
KezdőlapCeleb8 színész, akinek el kellett engednie a nagy szerepeket

8 színész, akinek el kellett engednie a nagy szerepeket

-

Hollywoodban előfordulnak olyan esetek, hogy egy adott film elkészítése során a rendező tökéletesen tudja, hogy melyik színésszel, színésznővel szeretne dolgozni, ám a tervek nem úgy jönnek össze, ahogy azt elképzelte. A legtöbb híresség más projektben szerepel, várandós vagy egyéb okai vannak, amiért nem tudja elvállalni a szerepet, viszont az életkor is nagyban szerepet játszik. Vegyük példának Katee Sackhoff-ot, aki nagyon is szeretett volna játszani az “Aljas nyolcas” című filmben, de túl fiatalnak találták ezért végül nem kapta meg. De olyan eset is van, hogy közvélemény miatt utasítanak vissza valakit.

1, Leonardo DiCaprio – Joker (Joker, 2019)

Miért nem kapta meg a szerepet: Megváltozott a rendező. Eleinte úgy volt, hogy Martin Scorsese fogja rendezni a Joker filmet, végül kiderült, hogy nem így lesz. DiCaprio akkor kapta volna meg a szerepet, ha Martin lesz a rendező, mivel rengetegszer dolgoztak már együtt.

Ki szerezte végül a szerepet: Joaquin Phoenix, és végül Todd Phillips lett a rendező. Annak ellenére, hogy a stúdió vezetői ragaszkodtak ahhoz, hogy Leonardo legyen a főszereplő, Phillips azt akarta, hogy Phoenix legyen.

2, Kate Winslet – Sarah Churchill, Marlborough hercegnő (A kedvenc, 2018)

Miért nem kapta meg a szerepet: Kate egy másik projektet választott. A színésznő nagyon népszerű, éves szinten 2-3 filmben is játszik, és mindegyikben főszereplőt alakít. Amikor felajánlották neki “A kedvenc” című film egyik szerepét, visszautasította, mert már elfogadta a “Wonder Wheel – Az óriáskerék” című film Ginny Rannell szerepét.

Ki kapta végül a szerepet: Rachel Weisz. Giórgosz Lánthimosz, “A kedvenc” rendezője korábban már dolgozott együtt Weisszel “A homár” című filmben, ahol szintén főszerepet játszott. A Colin Farrellel végzett munkája elég sikeres volt, ezért nem csoda, hogy Giórgosz ismét vele akart dolgozni.

3, Tom Hardy – Jafar (Aladdin , 2019)

Miért nem kapta meg a szerepet: Közvélemény. Guy Ritchie az Aladdin című film rendezője korábban már dolgozott együtt Tom Hardy-val a “Spíler” című filmben. Ritchie nagyon kedveli Hardy játékát ezért nem volt kérdés, hogy újra vele akar dolgozni. Ezen kívül pedig mostanában olyan filmeken dolgozik, amelyek nem hoznak sok pénzt a konyhára, Tom pedig minden bizonnyal elősegítené, hogy többen nézzék meg a filmet. Viszont mikor kiderült, hogy Hardyt akarja erre a szerepre, több negatív megjegyzés érkezett erről, ezért mégsem ő kapta meg.

Ki kapta meg végül a szerepet: Marwan Kenzari. Ő persze nem olyan népszerű, mint Hardy, de több híres filmben is megjelent már, például a “Gyilkosság az Orient expresszen”, “A múmiában” és a “Hét nővérben”. A nézők imádták Kenzarit.

4, Emma Stone – Meg March (Kisasszonyok, 2019)

Miért nem kapta meg a szerepet: Egy másik forgatáson vett részt. Greta Gerwig filmrendező szerette volna látni Emmat a Kisasszonyok című filmben. Eleinte nem tudták mikor állnak neki a forgatásnak, ezért Emma inget mondott a szerepre, viszont kiderült, hogy pont akkor kezdenek, mikor egy másik filmben játszik.

Ki kapta végül a szerepet: Emma Watson. Ezzel Emma repertoárja is bővült, mert nemcsak Hermione Granger és Belle szerepét játszotta el, hanem most már Meg March-ét is.

5, Chris Evans – Danny Torrance (Álom doktor, 2019)

Miért nem kapta meg a szerepet: Megbukott a meghallgatáson. Stephen King mindig szkeptikus volt regényeinek képernyőképernyő-adaptációja iránt, főleg a Stanley Kubrick által megrendezett “Ragyogás” című film után, amiről azt gondolta, hogy egy nagy kudarc. 2013-ban King írt egy folytatást az eredeti regényre, mely az Álom doktor címet kapta. A Warner Bros megvásárolta a film jogait. Sok színész jelentkezett Danny Torrance szerepére, köztük Chris Evans is, de sajnos nem választották ki.

Ki kapta végül a szerepet: Ewan McGregor. Az összes szereplő közül, King személyesen választotta ki McGregort a szerepre.

6, Katee Sackhoff – Daisy Domergue (Aljas nyolcas, 2015)

Miért nem kapta meg a szerepet: Túl fiatal volt. Katee Sackhoff volt az egyik fő jelölt a szerepre. Ismerte a story egy részét, a rendezővel is jóban volt, és úgy tűnt, hogy Tarantino őt választotta, de végül úgy döntöttek, hogy túl fiatal ezért nem kaphatja meg a szerepet.

Ki kapta végül a szerepet: Jennifer Jason Leigh. Nagyon jól alakította Daisy Domergue szerepét, ezért jelölték is a Golden Globe-on és az Oscaron is.

7, Aaron Taylor-Johnson – Gary „Töki” Unwin (Kingsman – A titkos szolgálat, 2015)

Miért nem kapta meg a szerepet: Aaron már egy másik projektben dolgozott, a Godzillaban.

H elfoglalta Godzilla-t. Aaron Taylor-Johnson volt a kívánt színész Eggsy szerepéhez. Matthew Vaughn mindenképpen őt akarta a szerepre, de mint mindig az ütemezés jelentette a legnagyobb problémát. Annak ellenére, hogy nem kapta meg a szerepet, részt vett a Kingsman franchise előzményeiben, amelyet 2020 februárjában mutatnak be.

Ki kapta a szerepet: Taron Egerton. Matthew Vaughnnak tetszett a színész egyedi bája. Nagyon jól játszotta a szerepet, mert jól fel volt készülve. Több hónapot töltött azzal, hogy testét a megfelelő formába hozza.

8, Beyoncé – Ally (Csillag születik, 2018)

Miért nem kapta meg a szerepet: Terhes lett. Clint Eastwood azt akarta, hogy a híres énekesnő, Beyoncé legyen a főszereplő, viszont egyetértett abban, hogy várandósan nem játszhat. Miután megszülte a gyermekét, még mindig nem volt elegendő ideje arra, hogy részt vegyen a forgatásokon.

Ki szerezte meg végül a szerepet: Lady Gaga. Úgy volt, hogy Bradley Cooper csak színész lesz a filmben, végül rendező is lett. Mindenkit lenyűgözött Gaga éneke ezért egyértelmű volt, hogy ki kapja meg a szerepet.

Szerinted mindenki helyt állt a szerepben?

Ezek is érdekelhetnek