2022 május 24 kedd
KezdőlapEmberek8 tény ami bebizonyítja, hogy a Facebook pontosan tudja, hogy milyen a...

8 tény ami bebizonyítja, hogy a Facebook pontosan tudja, hogy milyen a szerelmi életed

-

A Facebook mára a mindennapi életünk részévé vált. Naponta frissítjük az adatlapunkat, töltünk fel képet, írunk ki megjegyzéseket. Ez teljesen normális dolog a mai ember számára. De vajon mi folyik a háttérben? Mi történik azokkal az adatokkal, amiket megadunk? A Facebook mögött egy gigászi mesterséges intelligencia dolgozik, melyet tudósok és profi szakemberek fejlesztettek ki. Minden lépésünket, cselekedetünket elemez és ezáltal levonja a konzekvenciát. Arra is képes a rendszer, hogy megjósolja mi várható a szerelmi életünkben.

Összeszedtünk pár bizonyítékot Nektek ezzel kapcsolatban.

A Facebook elemzi a párkapcsolatokat és tanulmányozza a szerelmi életünket.

Nem mindenki adja a világ tudtára, hogy kapcsolatban van, de ez nem jelenti azt, hogy a Facebook nem figyelné mi történik velünk. A rendszer elemzi a viselkedésünket és ezáltal meg tudja állapítani, ha érdeklődünk valaki iránt és megpróbálja összeboronálni a két embert.

Hogyan?

1: A hírfolyamunkban előrébb helyezi az adott ember posztjait
2: Megjeleníti a messenger fejlécében az illetőt
3: Ha az egyik fél részt vesz egy eseményen, akkor megpróbálja meghívni a másikat is
4: A webhely megpróbál olyan emlékeket felidézni a számodra, amik valamelyest összeköthetnek az adott illetővel

A Facebook figyeli, hogy mit írsz ki az üzenőfalra

Megközelítőleg 100 nappal azelőtt, hogy az állapotunkat átváltanánk “Kapcsolatban”-ra, a felhasználók sokkal gyakrabban használják a “szerelem”, “édes” és a “boldog” szavakat az üzeneteikben és a hírfolyamra szánt bejegyzéseikben. Ha jó irányban halad az életünk akkor gyakrabban és szívesebben posztolunk az üzenőfalra.

A Facebook tudja, hogy milyen korcsoportot keresel

Minél idősebb egy felhasználó, annál kisebb az esélye, hogy a következő partnere azonos korú lesz. A huszonéveseknél a partnerek közti különbség csupán 1-2 éve, míg azoknál, akik 45 év felett járnak ez a szám már 5-6 év is lehet. Érdekesség, hogy a skandináv országokban inkább az azonos korú embereket preferálják, míg az egyiptomi pasik 8-10 évvel fiatalabb lányokat keresnek.

A Facebook ismeri azt a hónapot, amikor a legtöbb kapcsolat keletkezik

Augusztus az a hónap, amikor a legtöbb új kapcsolat születik. Ennek rém egyszerű oka van. Augusztusban mennek az emberek nyaralni és így több emberrel ismerkedhetnek meg.

A Facebook tudja, hogy mikor válik egy kapcsolat komollyá.

Az oldal statisztikái szerint ha két felhasználó az állapotát “kapcsolatban”-ra állítja és ez tovább marad így, mint három hónap, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy több, mint 4 évig együtt is maradnak. Ha 4 évig kitartanak egymás mellett, akkor nagy az esélye, hogy a dolog örökre szól. Ez szimplán statisztika.

Az oldal tudja, hogy mikor fogtok szakítani.

A statisztikák szerint a legtöbb szakítás a tavasz kezdetén, a nyaralás idején vagy az ünnepek környékén történik. Ennek köze lehet az ünnepi stresszhez, vagy az újonnan kialakuló kapcsolatokhoz is. Az pedig köztudott, hogy tavasszal mindenki meg van őrülve.

A program megjósolja a szakítás előtt magatartást.

Körülbelül egy héttel a kapcsolat vége előtt a felhasználók aktívabban kezdik használni a közösségi médiákat. Többet kommunikálnak a barátaikkal, több posztot olvasnak, több képet like-olnak. A szakítás napján az interakciók száma 225%-kal nő. Vélhetőleg ez a család és a barátok támogató hozzáállása miatt alakul így.

A Facebook biztos abban, hogy a szerelem meghosszabbítja az életet.

Azok az emberek, akik a közösségi médiát használják a szeretteikkel való kommunikációra, tovább élnek, mint azok, akik csak az élő kommunikációra szorítkoznak. Nem csak arról van szó, hogy ráírunk a másikra mert nincs lehetőségünk személyesen találkozni, hanem arról is, hogy folyamatosan kontaktban vagyunk a szeretteinkkel. Ez ösztönzően, gondoskodóan és támogatóan hat egymásra.

Figyeljünk egymásra!

Mit szóltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezek is érdekelhetnek