2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapCeleb8 világsztár, akiről biztosan te sem tudtad, hogy híres ember leszármazottja

8 világsztár, akiről biztosan te sem tudtad, hogy híres ember leszármazottja

-

Vannak emberek, akikre ha csak ránézünk, könnyedén meg tudjuk mondani, hogy egymás rokonai-e vagy sem. Vannak azonban olyan esetek, amikor eszünkbe sem jutna ugyanezt feltételezni. Ilyen például, ha kedvenc színészünkről kiderül, hogy egy korábban élt híres emberrel rokoni kapcsolatban áll. A következőkből az is kiderül, hogy mennyi színészlegenda tehetsége öröklődött tovább, valamint hogy melyik híresség indult el egyáltalán ugyanazon a pályán, mint elődje.

“Ma van az évfordulója annak, amikor rendkívüli anyám elhagyta ezt a Földet. Különleges volt. Távozásával ez egy kevésbé gyönyörű hely lett” – mondta Jamie Lee Curtis, amikor közzétette édesanyja fotóját.

  1. Janet Leigh és Jamie Lee Curtis

Janet Leigh-re Alfred Hitchcock thrillerjéből, a Psychóból emlékezhetünk, de játszott már együtt lányával, Jamie Lee Curtisszel is, méghozzá a Halloween H20 – Húsz évvel később című filmben. A színésznő édesapja sem örvend kisebb hírnévnek, ő Tony Curtis.

2. Tom Hanks és Abraham Lincoln

A világhírű színészt sokan a Forrest Gump című filmből ismerik, de azt senki sem tudja róla, hogy rokoni szálak fűzik a néhai amerikai elnökhöz, Abraham Lincolnhoz. Hanks harmadunokaöccse a volt államfőnek, négy generációt átugorva.

3. Oona Chaplin és Charlie Chaplin

A Trónok harca és a Black Mirror 33 éves színésznője Charlie Chaplin unokája. Az édesanyja pedig Geraldine Chaplin.

4. Marlon Brando és Tuki Brando

A népszerű színész, Marlon Brando, a 20. század egyik legbefolyásosabb színészének, Tuki Brandonak nagyapja. Tuki-nak azonban egyáltalán nem volt könnyű sorsa, ugyanis édesapját még a születése előtt meggyilkolták, anyja pedig saját kezűleg vetett véget életének, amikor fia ötéves volt. Ennek ellenére a férfi elvégezte az orvosi iskolát, valamint modellként is dolgozott, méghozzá a világhírű Versace-nál.

5. Anne Gwynne és Chris Pine

Az amerikai színész nagymamája, Anne Gwynne nyomdokaiba lépett. Anne számos horrorfilmben szerepelt, ő volt a “sikolykirálynő”. Chris Pine-t legtöbben James T. Kirk szerepéből ismerik a 2009-es Star Trek-ből és a négy évvel későbbi Sötétségben – Star Trek című filmekből, de szerepet kapott a Wonder Woman című alkotásban is.

6. Jane Austen és Anna Chancellor

Jane Austen, a méltán híres író, Anna Chancellor színésznő nagynénje. 1995-ben ő alakította Caroline Bingley-t a Büszkeség és balítéletben, amely a nagynénje művéből készült filmadaptáció.

7. Debbie Reynolds, Carrie Fisher és Billie Lourd

Három színésznő – három generáció, de a közös bennük, hogy mindannyian feltűntek egy-egy Star Wars-filmben.

8. Herbert Henry Asquith és Helena Bonham Carter

Herbert Henry Asquith a brit történelem meghatározó alakja volt, Oxford és Asquith első grófja, emellett államférfi. 1908-1916-ig pedig ő volt az Egyesült Királyság miniszterelnöke. Azt viszont nem sokan tudják, hogy ő volt a híres színésznő, Helena Bonham Carter dédnagyapja.

Te megmondtad volna a hírességről, hogy egymás rokonai?

Ezek is érdekelhetnek