2022 december 2 péntek
KezdőlapÉrdekességek9 dolog a műszempilláról, amit nagy valószínűséggel még te sem tudtál

9 dolog a műszempilláról, amit nagy valószínűséggel még te sem tudtál

-

A műszempilla viselés egyre népszerűbb a hölgyek körében, hiszen nem kell túl sok mindent tenniük azért, hogy csábos és vonzó tekintetük legyen. Nem kell hosszú perceken át ácsorogniuk a tükör előtt, hogy kifessék magukat, mert ezek a szálak lehetővé teszik, hogy csak kipattanjanak az ágyból és már menjenek is dolgozni. Mivel sokan keresik fel az ilyen szalonokat, ezért egyre több szakember üti fel a fejét, akik csak arra várnak, hogy gyönyörű pillákat varázsoljanak vendégeiknek. A kérdés már csak az, hogy mindben meg szabad bízni? Mostani posztunkban olyan érdekes dolgokat hoztunk el a műszempillákról és a szakmáról, amit valószínűleg nem tudtatok.

1, Használható szempillaspirál a műszempillára?

Szakértők szerint nem tilos a műszempillákat szempillaspirállal még jobban kihangsúlyozni, viszont van egy-két dolog, amit figyelembe kell venni.

A szempillaspirál még vastagabbá teszi a szempillákat, ami már közel sem mondható természetesnek. Sőt lehet, hogy nevetségesnek fogsz tűnni, ha ennyire kiemeled őket.

A hagyományos szempillaspirál tartalmazhat olyan olajokat, melyek kémiai reakcióba léphetnek a ragasztóval, és feloldják azt. Tehát nagy esély van rá, hogy kihullanak a műszempilláid. Célszerű nagyon alaposan elolvasnia az összetevők listáját, és ellenőrizni, hogy nincs-e benne olaj. De a legjobb, ha olyan speciális szempillaspirálokat használsz, ami a műszempillákhoz lettek kifejlesztve.

Vízálló szempillaspirált nem lehet használni, mert a lemosásához speciális termékekre lehet szükséged, amik feloldhatják a ragasztót.

Ha kifested a műszempilláidat, akkor figyelj arra, hogy a festék ne érje a pillák tövét, hanem csak a közepétől a végéig húzd.

2, Mit használj smink eltávolításra?

Ha műszempillád van, akkor érdemesebb inkább vízzel illetve vízbázisú szépségápolási termékekkel dolgozni. Tény, hogy nem távolítja el olyan könnyen és gyorsan a sminket, mint a speciális lemosók, gélek, viszont biztos, hogy nem is oldják fel a szempillaragasztót.

3, El lehet otthon távolítani a műszempillákat?

Nos, nem minden nő megy vissza a pillásához, hogy eltávolíttassa a szempillákat, sőt akadnak esetek, amik nincs is a közelben szakember, aki leszedhetné nekik azokat. Ilyen például egy nyaralás. Te magad is el tudod távolítani a pillákat, csak követni kell az utasításokat.

Olajos készítménnyel például lemosóval próbáld feloldani a ragasztót, így könnyebben el tudod távolítani azokat. Viszont vannak tipikus erre a célra kifejlesztett készítmények, melyekkel még könnyebben le lehet szedni a megunt pillákat. Egyre nagyon figyelj, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kezdd el kitépkedni a műszempillákat!

4, Szükség van szempilla fixáló folyadékra?

A szakemberek olykor szempilla fixáló folyadékot ajánlhatnak vendégeiknek, mondván meghosszabbítja a pillák élettartamát. Nyilván ez nekik is jó, hiszen jutalékot kapnak, ha valamelyik vendége vesz belőle. De vizsgáljuk csak meg, hogy ez a folyadék valóban olyan fontos-e?!

Igazság szerint ezek a folyadékok nem kifejezetten az élettartamot, hanem a pillák eredeti alakját hivatott megőrizni. Ha valaki sokszor használja ezt a készítményt a pillái ragacsossá válhatnak és a végén nagyon gagyinak, igénytelennek tűnhetnek. Hatása pedig addig tart, míg meg nem mosod az arcod. Szóval ebből kifolyólag mindenkinek saját döntése, hogy érdemes-e erre beruháznia.

5, A műszempilla károsíthatja a látást?

Nos ez egy nagyon nehéz kérdés. A tapasztalt szempilla építők azt állítják, hogy ne áll fenn ennek kockázata. A szemorvosok szerint viszont foglalkozni kell a műszempillák okozta következményekkel. Mi meg akarjuk tudni, hogy milyen kockázatokkal találkozhatunk, ha a legjobb szalonba megyünk.

A túl vastag, nagy szempillák ventilátor hatást hozhatnak létre, ami ki tudja szárítani a szemeket, ez kellemetlenséget okozhat a későbbiek folyamán.

Több ragasztó is tartalmazhat formaldehidet, ami allergiás reakciót válthat ki. Pontosan az ilyen esetek miatt kell a legelső műszempilla felhelyezésnél tesztelnie a szakembernek, hogy allergiás vagy-e rá vagy sem.

A Staphylococcus aureus baktériumok a szempillánkon élnek, viszont nem kell megijedni, mert ezek mindig rajta vannak. Akkor van probléma, ha túl sok van belőlük. A műszempillák a baktériumok számának növekedését idézhetik elő, ami szemhéjszéli gyulladáshoz vezethet. Ezt nagyon nehéz kezelni.

Ha még sosem volt műszempillád, vagy ha úgy döntesz szakembert váltasz, akkor fontos, hogy az eljárás utáni első néhány napban ellenőrizd a szemeid állapotát. Ha rossz elváltozásokat látsz, azonnal forduljon szakemberhez.

6, Milyen kötelező elemei vannak egy szempilla szalonnak?

A helyiségnek klímával kell rendelkeznie, hogy a megfelelő hőmérsékletet be tudják általa állítani. Minden ragasztónak megvan a maga kötési hőmérsékleti követelménye, és ha azokat nem tartják be, akkor rosszul száradnak meg.

Ugyanezen okból kifolyólag kell, hogy legyen a helyiségben egy párásító készülék, ami a ragasztó nedvességének megőrzése miatt szükséges.

Szükség van még egy sterilizáló berendezésre, amivel le lehet sterilizálni a munkaeszközöket, még akkor is, ha nem érintkeztek vérrel vagy nyálkahártyával. Bármi megtörténhet, és a biztonság kiemelkedően fontos!

7, Miért nem tart sok szempilla hosszú ideig?

Időnként a vendég hibája, hogy a szempillái gyorsan leesnek. Főként azért mert elfelejti, hogy az első 48 órában nem szabad sem szaunázni, sem forró fürdőt venni, sem megmosni a pillákat, sem sminkelni… és még sorolhatnánk. Elképzelhető, hogy a vendég gyakran dörzsöli a szemeit, ami csökkenti a szempillák tartósságát. Az is elképzelhető, hogy a szakembert nem figyelmezteti előre az allergiájáról, vitaminhiányáról vagy annak bevételéről.

8, Lehet, hogy a szakember hibája, hogy elkezd leesni a szempilla?

A szempillások is emberek tehát benne van a pakliban, hogy hibát követnek el. Ha a szempillák nagyon gyorsan elkezdenek leesni, akkor lehetséges, hogy rossz minőségű, típusú ragasztót használt az eljárás során. De az is előfordulhat, hogy a vendég szeme túl nedves volt a felrakáskor és a pillák is ezáltal nedvesek voltak. Az sem kizárt, hogy nem állította be a megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat.

9, Mikor alkalmas műszempillát rakatni?

Mint minden szakmában, úgy itt is vannak csúcsidőszakok és kevésbé forgalmas évszakok. Ősz közepétől-tél közepéig, főleg a karácsonyi időszak alatt van lehetőség egy csomó kedvezményes eljárást igénybe venni. Ilyenkor nem szokták annyian felkeresni a pillásokat.

A csúcsidőszak május és szeptember között van, amikor drága pénzért lehet csináltatni műszempillát.

Neked vannak műszempilláid?

Ezek is érdekelhetnek