2022 november 27 vasárnap
KezdőlapEmberek9 dolog, amit csak a legintelligensebb emberek csinálnak, Te közéjük tartozol?

9 dolog, amit csak a legintelligensebb emberek csinálnak, Te közéjük tartozol?

-

Az emberek azt mondják, hogy a magas intelligenciaszint a kiváltságos személyek védjegye, ám ez nem feltétlenül igaz. Az intelligencia bizony örökölhető dolog is lehet, ám megszerzett tudás alapján is fejleszthető. Szakértők szerint a körülöttünk lévő környezet drasztikusan befolyásolhatja a gondolkodásmódunkat. Egy tanulmány keretein belül megfigyelték, hogy az intelligens emberek hasonló viselkedést tanúsítanak. Mostani cikkünkben ezeket hoztuk el nektek. A kérdés már csak az, hogy te is közéjük tartozol-e?!

1, A saját életükkel foglalkoznak.

Az intelligens emberek távol tartják magukat a pletykálkodástól és attól, hogy mi történik mások életében. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az intelligens emberek akkor a legboldogabbak, mikor egyedül maradhatnak a gondolataikkal anélkül, hogy másokkal meg kellene osztaniuk a dolgaikat. Természetesen nem arról van szó, hogy a nap 24 órájában egyedül vannak és magányosak, hanem az agyuk csak egy kis részének szüksége van az egyedüllétre, hogy magukra koncentrálhassanak.

2, Jó humorérzékük van, ezért sokat viccelnek.

Az az ember aki képes a leghaszontalanabb dolgokat is viccé változtatni, s ezáltal mosolyt csalni társai arára, az egy igazi zseni. Kreativitásra van szükség ahhoz, hogy a szürke hétköznapokban is az ember megtalálja azt, amit viccé formálhat. A tudósok szerint a kreativitás az intelligens emberek egyik védjegye.

Például Conan O’Brien híres amerikai komikus IQ-ja 160, míg a hétköznapi emberek intelligencia szintje 85 és 115 között mozog. Phoebe Buffay a Jóbarátok című komikus sorozat egyik főszereplője, akit Lisa Kudrow alakít 154 pontot ért el egy IQ teszten.

3, Magukban beszélnek.

Tudtad, hogy Albert Einstein, a világ egyik legnagyobb zsenije, magában beszélt? Kutatók szerint, azon emberek, akik magukban beszélnek intelligensebbek, mint azok, akik nem csinálnak ilyet.

A magukban való beszéd élesebbé teszi az elmét, serkenti az emlékezőtehetséget és segít a gondolatok rendezésében. Szóval, ha gyakran beszélsz magadban, az annak a jele, hogy intelligens vagy.

4, Sokszor hallgatnak zenét.

Tény, hogy nagyon-nagyon sok ember hallgat zenét, ám akinek folyamatosan fülhallgató van a fülében igazi zseni. Egy nemrégiben készült tanulmányból kiderült, hogy nemcsak a hangszeren játszó emberek rendelkeznek magasabb intelligenciával, hanem azok is, akik gyakran hallgatnak zenét. A tanulmány azt is hozzátette, hogy az intelligens emberek inkább dalszöveg nélküli dalokat részesítik előnyben.

5, Okosan dolgoznak, nem pedig keményen.

A közhiedelemmel ellentétben, az intelligens emberek nem mindig tanulnak tovább, vagy dolgoznak olyan munkakörben, amilyenben szeretnének. Igazság szerint ők lusta emberek, csak megtalálják a megfelelő módszert arra, hogy a rájuk bízott feladatot hibátlanul végezzék el, anélkül, hogy ebbe bele kellene szakadniuk.

Tudósok szerint azon emberek, akik fizikailag kevésbé aktívak intelligensebbek, mint azok, akik egész nap lótnak-futnak. Az intelligens embereknek ezzel szemben az agya pörög megállás nélkül.

6, Folyamatosan válaszokat keresnek.

Az intelligens emberek nagyon kíváncsiak, ezért nagy mértékben zavarja őket, ha valamire nem kapnak választ. Egy tanulmány keretein belül kiderült, hogy a kíváncsi emberek, akik szeretnének egyre több és több dolgot megtudni, magasabb iQ-val rendelkeznek. Ezek az emberek rengeteget olvasnak, gyakran készítenek jegyzeteket és naplót vezetnek.

7, Elismerik a hibáikat.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója az egyik legjobb példája annak, hogy az emberek bizony tévednek, de tanulnak belőle. Senki sem tökéletes, ám az intelligensebbek elismerik a hibáikat. Sajnos a legtöbb ember hajlamos azt hinni, hogy igaza van, ezért csak a magas IQ szinttel rendelkezők értik meg hibáikat

8, Csokit esznek.

Az intelligens emberek a csokoládé szerelmesei. Egy tanulmány szerint a csokoládéfogyasztás javítja az agyműködést, ennek következtében élesebb elméjű és okosabb emberek lesznek. Azon személyek akik csokoládét esznek gyakran jobb memóriával rendelkeznek és nagyszerűen érvelnek.

9, Nem beszélnek túl sokat.

Az intelligens emberek nem vesznek részt a haszontalan beszélgetésekben. Egyes tudósok szerint az intelligensebb emberek kevesebbet beszélnek másokkal, mert elképzelhető, hogy az adott téma ne foglalkoztatja őket, helyette valami értelmesebbet csinálnak, ami számukra jelent szórakozást.

A fenti tények közül, hány volt igaz rád?

Ezek is érdekelhetnek