2022 november 28 hétfő
KezdőlapDivat9 elavult téli trend, amely sokat ront a megjelenésünkön

9 elavult téli trend, amely sokat ront a megjelenésünkön

-

Sok ember gondolja úgy, hogy a divat fontosabb, mint az egészség. Hányszor hallották már a lányok, hogy “ebben a felsőben felfázik a veséd” , “megfázol és nem lehet majd gyereked stb.”. Fázik a bokánk, mert a mostani divat szerint az a menő, ha rövidebb a farmer és kilátszik alóla. Nem hordunk sapkát, mert tönkre teszi a gondosan belőtt frizuránkat. Számtalan ilyen dolog van, amivel kockáztatjuk az egészségünket azért, hogy jobban nézhessünk ki. Jól van ez így? Egyáltalán nem. Először is meg kell érteni, hogy lehet úgy öltözni, hogy divatosak legyünk, de mégse tegyük ki magunkat egy megfázásnak. Lehet, hogy egy kabát tök menőn néz ki, de ha felvesszük és miatta 2 hétig betegeskedünk, akkor egyáltalán nem érte meg. Jobban meg kell válogatni a ruháinkat.

Ehhez hoztunk nektek most pár tippet. Pár téli cucc, amit el kéne engedni, vagy helyette mást választani. Nézzük csak…

Plüss bundák
A műszőrmés plüss kabátok több éven keresztül divatosnak számítottak, azonban a mai divatszakértők szerint ez a trend kezdi elveszíteni a vonzerejét. A legfőbb ok, hogy melegnek tűnik, de nem az. Nulla fok alatti hőmérsékleten egyenesen használhatatlan, leszámítva ha nincs benne extra bélés, vagy nem öltözünk alá. A stylistok szerint ideje elengedni ezt a kabátot és lecserélni egy klasszikus gyapjúkabátra, vagy szövetkabátra. Egy bő szabású meleg kabát sokkal jobb alternatíva.

Szűk, térdcsizma
Egy passzos, magassarkú csizma mindig is vonzó megjelenést kölcsönzött. Általában szoknyával vagy feszes farmerral viseljük. Ma már kezd divatos lenni az a csizma is, amelyik egy picit lazább a bokánál. Ezek nem korlátozzák annyira a mozgást, ezáltal sokkal kényelmesebbek. A passzos csizmákban sokkal hamarabb elfárad a lábunk.

“Alaktalan” ruhák
A túlméretezett ruhák most is divatosak. Sőt! Az ilyen pulóverek leginkább pizsamára emlékeztetnek és teljesen torz alakot vetít ki. Hiába van gyönyörű 90-60-90-es testünk, ha egy ilyen bő, lógós pulcsival eltakarjuk. A kötöttáru választás esetén keressünk olyat, ami nem passzos, de nem is lóg rajtunk.

Hosszú pulcsi térdcsizmával
Ez a kombináció is felkerült az elavult trendek listájára. A legfőbb oka, hogy nem mindenkinek áll jól. Aki egy picit túlsúlyosabb, akkor teljesen előnytelen az egész összeállítás. Célszerű keresni hozzá egy kötött szoknyát. Ez például most kezd újra hódítani.

Párka, műszőrrel
Hatalmas mennyiségű, festett műszőrrel ellátott párkák már abszolút divatjamúltak. Most a klasszikus és a kényelmes a menő. Válasszunk egy egyszerűbb télikabátot és figyeljünk arra, hogy mivel vesszük fel. Milyen nadrággal, szoknyával stb. Egy ilyen színes szőrmés cucc teljesen elvonja a figyelmet rólad.

Rövid kabátok
Most egy kicsit ezek trendje is alább hagyott, annak ellenére, hogy régen divatosnak számított. Most célszerűbb a modern sziluetteket keresni. Egy hosszú, laza szabású kabát trendibb.

Vékony szövésű sapkák
Már 1-2 évvel ezelőtt elkezdődött az a trend, hogy újra menő a vastag sapka. Az is jó, ha van rajta pompom. A vékony, passzos sapka torzítja az arc arányait. Egy vastagabb esetén ilyentől nem kell tartani. Ráadásul sokkal melegebb is.

Túl nagy dzseki
Egy szövetkabát esetén az a jó, ha nagyobb. Ez volt ugye az egyik előző pontunk. Egy steppelt dzseki esetén viszont pont az ellenkezője érvényesül. Ezekből bután néz ki az, ami túl nagy. Egy alaktalan valamiként fogunk sétálgatni az utcán.

“Összegyűrt” bokák
A bokánál gyűrődő hosszú nadrág nem kellemes a szemnek, és ronthatja az összképet. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ettől a lábak hosszabbnak és karcsúbbnak tűnnek. Ez azonban nem igaz. Mindenképp olyan farmert válasszunk, aminek a mérete pont jó ahhoz a cipőhöz, amihez hordani szeretnénk.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!


Ezek is érdekelhetnek