2022 november 29 kedd
KezdőlapÉrdekességek9 filmhelyszín, amit ma már nem olyan könnyű meglátogatni, mint régen

9 filmhelyszín, amit ma már nem olyan könnyű meglátogatni, mint régen

-

Aki szereti a jó filmeket, sorozatokat, az tökéletesen tudja, hogy sokuk valós helyszíneken zajlanak és nem feltétlenül csak és kizárólag Amerikában. Számtalan filmjelenetet forgattak például Horvátországban sőt Magyarországon is. Nem kell sok filmet keresni, ott van példának okáért a “Kém, aki dobott engem”, “A kém”, a “Fekete özvegy”, “Vörös veréb”, “Vaják” és a többi. Persze ezen helyszínek nem annyira híresek, mint Dubrovnik, ami a Trónok Harca sorozat egyes jeleneteinek adott otthont, vagy Winnetka, ahol a Reszkessetek betörők! című film jelenetei zajlottak. Míg régen ezeket a helyeket egyszerűen és könnyen meg lehetett közelíteni, sőt még fotózkodni is lehetett előttük, addig ma ez már nem olyan egyszerű, hiszen sok panasz és bejelentés is érkezett a lakosságtól. Mostani posztunkban ezeket a helyeket hoztuk el.

1, Dubrovnik – Trónok Harca helyszín

Amióta kiderült, hogy a Trónok Harca sorozatot Dubrovnikban forgatták rengeteg turista látogatja meg. A helybéliek és az UNESCO is egyaránt tiltakozik a nagy létszámú turista ellen, akik meglátogatják. Sőt az UNESCO figyelmeztette is a várost, hogy elvehetik a világörökségi státuszt a helytől a több százezer ember miatt.

2, Winnetka, Illinois állam – Reszkessetek betörők! helyszín

Igen Kevin szüleinek a háza valóban létezik, méghozzá Illinois államban, Winnetkaban. Sok turista kapva kap az alkalmon, hogy fozótkodhasson a ház előtt, azt viszont nem tudják, hogy ez nem csak egy helyszín, hanem valakinek az otthona. Vagyis mindenki, aki odamegy és odaparkol, vagy képet készít személyi jogokat sért.

3, Christ Church Főiskola, Oxford, Anglia – Harry Potter helyszín

A híres Roxfort valójában az angliai Oxford egyetem egyik része, ahova szintén beszabadultak a turisták. Olyan sok látogatója van a helynek, hogy a hallgatók nem tudnak kényelmesen közlekedni. Több bejelentés és panasz is érkezett a nagy számú turistákra.

4, Los Angeles, Kalifornia – Amerikai Horror Story: A gyilkos ház helyszín

A híres kúria valójában egy létező épület, mely Los Angelesben található. A ház körül rengeteg turista van, aki szeretne képet csinálni előtte, ám ennek a háznak is ugyanúgy van saját tulajdonosa, mint a McAllister háznak. Amikor megvették a házat az ingatlanügynök elfelejtette közölni, hogy ez egy sorozat helyszíne volt, így nagyon meglepődtek mikor meglátták, hogy egy rakás ember van előtte.

5, Bronx, New York – Joker helyszín

A Joker film egyik népszerű helyszíne az a lépcsősor, melyen Joaquin Phoenix bohóc jelmezben, táncolva jött le. Azóta a hely óriási népszerűségnek örvend és minden ember ott akar képet csinálni. Rengeteg panasz érkezett, hogy az odatömörült emberektől szinte lehetetlen közlekedni.

6, Notting Hill, London – Igazából szerelem rózsaszínű háza

Az Igazából szerelem című filmben látható rózsaszínű ház valóban létezik, ugyanúgy, mint a McAllister és az Amerikai Horror Story háza. Az ingatlan tulajdonosa rengeteg panaszt tett már a küszöbén pózoló emberekre. Egy idő után a helyi tanács kérte meg a turistákat, hogy menjenek el onnan.

7, The Notting Hill Book Shop, Notting Hill, London – Sztárom a párom helyszín

Ez talán a világ leghíresebb könyvesboltja, ugyanis benne volt a Sztárom a párom című filmben. Mivel nagy siker lett, ezért nem csoda, hogy mindenki odagyűlik elé és az ottani ingatlanárak is az egekbe szöktek. A sok ember viszont roppantul bosszantja az ott élőket, mert akadályozzák a közlekedést.

8, New York – Carrie Bradshaw lakásának helyszíne

Carrie Bradshaw lakása egy valóban létező ingatlan, mely New Yorkban található. Sőt, ugyanúgy van neki tulajdonosa, mint a feljebb említett házaknak. A tulajok annyira megelégelték, hogy a turisták folyamatosan a lépcsőre ülve pózolnak, hogy egy láncot és egy táblát tettek ki elé, hogy távol tartsák őket.

9, Skellig Michael, Írország – Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő helyszín

Ez a csodálatos sziget, Írországban található, s rengeteg figyelmet kapott a Star Wars epizódjának köszönhetően. Viszont mivel a hely rengeteg madárnak, növénynek ad otthont, ezért komolyan aggódnak amiatt, hogyan hat rájuk az a több ezer turista, aki ellátogat rá. Az is lehet, hogy a szigetet teljesen elzárják majd a turisták elől, hogy az élővilágot megóvják.

Ezek is érdekelhetnek