KezdőlapEmberek9 gyakorlati és hasznos tanács milliomosoktól

9 gyakorlati és hasznos tanács milliomosoktól

-

A milliomosává válás nem csak valami irreális álom. A statisztikák azt mutatják, hogy a milliomosok több mint fele saját magának köszönheti azt, amit elért. A tanácsok, amiket kapunk tőlük természetesen nem garantálhatják számunkra, hogy mi is milliomosok legyünk, de azért érdemes meghallgatni azokat.

1. Az 50/30/20-as szabály.
Ez a szabály arra vonatkozik, hogy hogyan oszd be a jövedelmed:
– Az első kategóriába a létfontosságú dolgok tartoznak. 50%-ot kell olyan havi kiadásokra fordítani, mint például a bérleti díjak, a közlekedés, a rezsi.
– A második rész a személyes kiadások. Ez azt jelenti, hogy bevételed 30%-át használhatod szórakozásra, hobbira és bármire, ami boldoggá tesz.
– Az utolsó kategória megtakarítás. A pénzed 20%-át egyenesen a bankba kell tenned.

2. Vásárolj akkor, amikor leárazás van.
Nyilvánvaló, hogy ez nem az a fajta tanács, amit a milliomosoktól elvárnánk. De mindannyian egyetérthetünk abban, hogy így pénzt takaríthatunk meg. Ez a szabály azokra a termékekre vonatkozik, amelyeket ténylegesen használsz és nem “csak úgy” veszel meg.

3. Ne használj hitelkártyát!
Ha van hitelkártyád, az csak arra ösztönöz, hogy azt vegyél meg, amit csak akarsz. De a hitelkártyák használata azt jelenti, hogy olyan pénzt költesz, ami nem a tiéd. Ráadásul a magas kamatlábak miatt sokkal drágábban veszed meg ugyanazt a terméket.

4. Próbálj meg a gyártótól vásárolni.
Mielőtt megvennél valamit egy boltban, tedd fel magadnak ezt a kérdést: “Vajon lehet közvetlenül vásárolni a gyártótól?” Gyakran van rá lehetőség, és így alacsonyabb áron rendelheted meg ugyanazt a terméket.

5. Ha nem költesz pénzt, az ugyanaz, mintha bevételed lenne.
Minél kevesebb pénzt költesz, annál több marad. Ez nyilvánvaló következtetés. Racionalizáld a vásárlásaidat. Vásárlás előtt tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket: “Nagyon szükségem van rá? Mi van, ha nem veszem meg?”

6. Igazítsd az életed a bevételeidhez.
Sokaknak az a legnagyobb problémája, hogy többet költenek, mint amennyit keresnek.
Gyakran találkozni olyan emberekkel, akik például szép házat, vagy autót vásárolnak csak azért, mert más embereket akarnak lenyűgözni. Arra gondolnak, amit majd a barátak és családtagjaik mondanak. Te mindig gondolj magadra, koncentrálj az életedre, és ne akarj feltűnősködni.

7. Szerezz passzív jövedelmet.
Ismersz olyan milliomost, aki közvetlenül a munkahelyi fizetéséből lett gazdag? Nyilván nem. Az idő értékesebb, mint a pénz, ezért is fontos, hogy legyen passzív jövedelmed.

8. Vedd magad körül sikeres emberekkel.
Ha olyan emberekkel veszed magad körül, akiknek hasonló a gondolkodásmódjuk és már nagyobb sikereket is elértek, az segít a céljaid elérésében és inspirál is.

9. A pénz nem minden!
Nyilvánvaló, hogy a pénz fontos tényező az életünkben. Meghatározza, hogy hogyan élünk, mit eszünk és mivel rendelkezünk. De a pénz nem minden. Megvásárolhatsz egy házat, ahol élsz, de nem vehetsz olyan családot, akivel élhetsz.
A pénz javítja az életminőséget, de ez nem hasonlítható össze a családdal, a barátokkal, az egészséggel és a boldogsággal.

Ezeket is olvasd el

A 40 éves négy gyermekes anya válás után teljesen megváltoztatta a...

Az emberek általában valamilyen meghatározó esemény után döntenek úgy, hogy tetoválást varratnak magukra. Ilyen például egy szeretett családtag, rokon, barát, társ, négylábú elvesztése, aki...