Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességek9 hasznos tipp azok számára, akik utálnak sűrűn takarítani

9 hasznos tipp azok számára, akik utálnak sűrűn takarítani

-

Statisztikai adatok szerint a nők minimum napi fél órát töltenek takarítással, a férfiak pedig kétszer kevesebb háztartási munkát végeznek. Mindkét nem azon a véleményen van, hogy a rendszeres takarítás és a rend elengedhetetlen ahhoz, kiegyensúlyozott, boldog életet éljenek. Akadnak emberek, akik nem is tudnak rendetlenségben élni, így képesek minden egyes nap rendet tenni bármennyire is fáradtak. Viszont hosszútávon nem kivitelezhető a napi szintű takarítás, hiszen az ember ha tetszik, ha nem elfárad és este nem mindig van kedve megcsinálni a teendőket. Annak érdekében, hogy felgyorsítsd a takarítást, elhoztuk neked ezt a cikket, mely olyan hasznos és praktikus tippeket foglal magába, ami megszabadít a gyakori takarítástól.

1, A folyékony szappan segít, hosszabb ideig megőrizni a mosdókagyló tisztaságát

Annak érdekében, hogy ne kelljen szinte napi szinten koszt törölni a fürdőszobában, használj folyékony szappant. A szilárd halmazállapotú szappanok csíkokat és foltokat hagynak a mosdókagylóban és annak felületén, amit rendszeresen, erőteljesebben meg kell sikálni, hogy lejöjjenek. Arról nem is beszélve, hogy a szakemberek szerint a hagyományos kemény szappanokon sokkal gyorsabb ütemben fejlődnek ki a baktériumok, amik végül a kezeden landolnak.

bgfnf

2, Tiszta WC napi takarítás nélkül

Nem kell mást tenned, mint egy univerzális tisztítószert venned, amit bele tudsz önteni a WC kefe tartályába. Így mindig, minden körülmények között tiszta kefével tudod a WC-t kisikálni, bizonyos szükségletek elvégzése után. Ezen kívül, ha citromot, vagy citromos illatú szert veszel, akkor megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól is. Arra kell figyelni, hogy heti egyszer cseréld ki a tartályban lévő vegyszert.

bgnft

3, A fürdőszoba gyakori szellőztetésével elkerülhető a penészképződés

Minden zuhanyozás, fürdés után célszerű kinyitni az ajtókat, ablakokat (már ha van), mert a magas páratartalom és hőmérséklet tökéletes közeget teremt a baktériumok, penészgombák elszaporodásának. Ha a penész egyszer elkezd terjedni akkor nagyon nehéz tőle megszabadulni, ezért kell megelőzni a bajt. Tisztálkodás után legalább 1-3 órán át legyen nyitva a fürdőszoba ajtó, hogy távozhasson a meleg.

3 15

4, A párásító megakadályozza a porképződést

A párásító képes megakadályozni a porképződést a házban, bútorokon, ezért gyakorlatilag nélkülözhetetlen kelléke minden otthonnak. Az allergiások és kisgyerekek számára, pedig különösen fontos, hogy legyen ilyen készülék. Viszont fontos, hogy ne párásíts agyba-főbe, és betarts néhány szabályt. Például ne legyen 40-50%-nál magasabb a páratartalom, mert azzal több kárt csinálsz, mint hasznot.

4 11

5, A citromhéj semlegesíti a kellemetlen szagokat a szemetesben

Ha citromhéjat teszel a szemeteskosárba, azzal megakadályozod a kellemetlen szagok terjedését. Ezt a módszert szuper jól lehet alkalmazni, mikor tudod, hogy vendégek mennek hozzád. Azt viszont fontos megjegyeznünk, hogy a citromhéj nem akadályozza meg a baktériumok elszaporodását. Az csak a szagokra jó!

5

6, A borotvahab nem engedi, hogy a fürdőszobai tükör bepárásodjon

Ha meg akarod akadályozni, hogy a fürdőszobai tükör bepárásodjon, nemes egyszerűséggel borotvahabot kell rá felvinni, majd szárazra törölni. A benne lévő anyagok nem engedik, hogy pára képződjön, így nem kell vizes kézzel törölgetni, mikor kiszállsz a zuhany alól. Öröm az ürömben, hogy a foltok képződését is meg tudja akadályozni, így nem kell olyan gyakran lemosni.

6 11

7, A zsírpapír megakadályozza a vízkőfoltok kialakulását

A zsírpapír nagyszerű társad lehet nemcsak a sütésnél, hanem a lehetséges foltok megelőzésénél is. Nincs más teendőd, mint fogni egy darabot belőle és az érintett felületeket, beleértve a csaptelepet is körbetörölni. A rajta lévő réteg megakadályozza a vízfoltok megtapadását és a vízkőképződést.

unnamed

8, Az ablakokat felhős időben kell lemosni, mert így tisztábbak lesznek

Tuti biztos, hogy te is akkor szoktad lemosni az ablakokat, mikor verőfényes napsütés van, ez viszont nagy hiba. A napsütés és a meleg hatására, mint az ablakmosó folyadék, mind a víz elkezd megszáradni mielőtt elkezdhetnéd letörölni az ablakot így több foltot is hagy maga után. A legideálisabb idő az ablakpucolásra felhős időben van.

7 11

9, A virágcserepek egy, nagy közös tálcája tisztán tartja az ablakpárkányt

Szuper ötlet azok számára, akik szeretnek otthon virágot tartani. Nem kell mást tenned, mint egy nagy tálcát tenni az ablakpárkányra, amibe bele tudod állítani a cserepeket. Ez segít elkerülni a virágcserepek alatti foltképződést. Ha véletlenül túlöntenéd a vizet locsoláskor, akkor sem kell aggódnod, mert az felfogja a felesleget.

geles shutterstock 80215697