2022 június 25 szombat
KezdőlapEmberek9 hazugság, amivel magadat csapod be, amikor adsz az exednek még egy...

9 hazugság, amivel magadat csapod be, amikor adsz az exednek még egy esélyt

-

Ha csak elsőre nem találtuk meg az igazit, akkor mindannyian túl vagyunk már néhány szakításon, ami valljuk be sosem egyszerű. Akkor sem, ha mi szakítunk és akkor sem, ha velünk szakítanak. Mindkét esetben fel kell dolgozni a veszteséget, ez pedig egy hosszú és nehéz folyamat. Az első egyedül eltöltött nap után már elgondolkodunk azon, miért szakítottunk és valóban jól tettük-e így. Ekkor pedig jön az a gondolat, hogy talán nagyot hibáztunk és meg kellene próbálni újra.

Természetesen minden ember párkapcsolata más, ezért nyilván vannak olyan esetek, amikor jó döntés visszatérni az exhez, de az esetek többségében ekkor követjük el életünk legnagyobb hibáját. Cikkünkben lerántjuk a leplet arról a kilenc hazugságról, ha úgy tetszik önámításról, amivel magunkat áltatjuk, amikor újra összejövünk a volt párunkkal.

Most minden más lesz!

A szakítás után az élet megy tovább, éppen úgy, ahogy akkor is, amikor visszatérünk volt szerelmünkhöz. Ilyenkor úgy érezzük, hogy minden más, vagyis minden jobb lesz, mint először, ám ez nagy tévhit. A párok többsége ilyenkor még kevesebb időt és figyelmet fordít egymásra, a negatív oldal még jobban előtérbe kerül. Ezt követően persze újra ráébredünk, hogy miért vetettünk véget a kapcsolatnak és a visszatérés nagyon is rossz ötletnek minősült.

Teljesen megváltozott

Nem mondjuk azt, hogy az ember nem képes a változásra, de ez nem megy egyik napról a másikra. Megszabadulni a rossz szokásoktól, rossz viselkedési formáktól nem könnyű és erős motivációra van szükség. A változást akarni kell és eszméletlen nagy kitartásra van szükség. Vajon képes erre az exed? Képes megváltozni érted, a kapcsolatotokért? Ha erre nem a válaszod, akkor itt a vége!

Nála jobban senki nem ismer.

Persze van némi igazad, hiszen rengeteg időt töltöttetek együtt, sok mindent tud rólad. Tudja hogyan szereted a hamburgert, mi a kedvenc virágod, ételed vagy éppen a kedvenc színed. Ez azonban nagyon kevés ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön. Ezek egyike sem nyomós érv ahhoz, hogy újra kezdjétek, ami egyszer már elromlott. Jól ismeritek egymást, de ez nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljétek a szakítást.

Bárkivel találkozol, rosszabb döntésnek tűnik, mint ő.

“A szomszéd fűje mindig zöldebb”, szól a mondás. Lehet, hogy az exed úgy nézett ki, mint egy adonisz vagy egy istennő, jól főzött és így tovább, de akivel legközelebb találkozol, valószínűleg ennél sokkal többre képes érted. Egy új kapcsolat kimozdít a komfortzónából, ezért nehéz magunk mögött hagyni a múltat, de valamit valamiért. Ugye?

Nem tökéletes, de az enyém.

Az élet egyik legnagyobb kérdése, hogy mi a jobb? Együtt lenni azzal, akivel valóban leélhetjük az életünket és akit valóban szeretünk, aki boldoggá tesz minket? VAGY! Leélni egy életet úgy, hogy a párom hozzám tartozik, de nem tökéletes?

Nincs időm a randevúkra és a társkeresésre.

Az első randevú után nem feltétlenül kell tudnunk, hogy lesz-e valami a dologból vagy sem. Éppen ezért azt sem jelenthetjük ki, hogy jó vagy éppen rossz volt az első találkozás. Időbe telik, míg jobban megismerünk valakit, ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Arról már nem is beszélve, hogy rendelkezésre állnak az internetes társkeresők is, amiken már nagyon sokan találták meg a lelki társukat. Szóval, az idő hiánya nem kifogás, öt-tíz perced csak van magadra naponta, nem igaz?

Maradjunk barátok és majd lesz valahogy.

Vannak olyan emberek, akik már nem szeretik egymást, szakítottak, de képesek barátként elválni és később is számíthatnak egymásra. Nos, ez a ritkább. Általában az ilyen barátságok kétértelműek, mert az egyik fél mindig többet érez, többet akar, csak elrejti ezt a másik elől.

Tökéletes ember nem létezik.

Azzal mindannyian egyet értünk, hogy tökéletes ember nem létezik. Egy párkapcsolat azonban nem is erről szól. A lényeg, hogy a két fél kiegészítse egymást. Az emberek többsége összekeveri a tökéletlenséget az inkompatibilitással. Az exed egyszerűen nem illet hozzád, nem passzoltatok. Sajnos ez ellen nincs mit tenni, el kell fogadni.

Az exem nem enged el.

Egy szakítás után nem meglepő, ha az exed teljesen másképp viselkedik, mint előtte. Kedves, elhalmoz ajándékokkal, hív és üzeneteket küld. Ebből arra következtethetünk, hogy szeret minket és nem akarja, hogy vége legyen. Az esetek többségében azonban sajnos ez nem a szerelem jele, inkább a félelemé. A félelemé attól, hogy egyedül marad, hogy egyedül kell boldogulnia az életben.

Ezek is érdekelhetnek