2022 május 22 vasárnap
KezdőlapCeleb9 híresség, akikről kiderült, hogy sokkal nagyobb intelligenciával rendelkeznek, mint gondoltad

9 híresség, akikről kiderült, hogy sokkal nagyobb intelligenciával rendelkeznek, mint gondoltad

-

Mindenki elindult valahonnan és ez igaz a hírességekre is. Akadtak olyanok, akik nem színésznek vagy zenésznek tanultak fiatalkorukban, hanem neurobiológusnak, orvosnak, pszichológusnak és a többi. Nem tudni miért, de a cikkben szereplő hírességeket jobban vonzotta inkább a showiznisz és a filmipar, mint saját hivatásuk. Jó néhányan bebizonyították, hogy képesek több lábon is megállni, ilyen például a jóképű Ashton Kutcher, vagy a gyönyörű Natalie Portman. Mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk neked azokat a sztárokat, akik sokkal nagyobb intelligenciával rendelkeznek, mint gondoltad.

1, A Queen gitárosa nagyszerű asztrofizikus

Brian May kiemelkedő gitáros, aki elképesztő dallamokkal segítette Freddie Mercury-t a színpadon. Viszont ő nem csak egy rock sztár, hanem asztrofizikus is. A gitáros csillagász együttműködik a NASA “New Horizons” projektjével és a Plútóval kapcsolatosan végzett kutatásokat.

2, James Woods a legmagasabb IQ-val rendelkező személy

A 3 Emmy-díjat is megnyerő színész nemcsak televíziós sikereivel büszkélkedhet, hanem elméjével is. Tény, hogy rengeteg filmben játszott már és több rajzfilmhez kölcsönözte hangját ám intelligencia szintje messze túlszárnyal mindenkit. Becslések szerint Woods-nak 180-as IQ-ja van és ezzel bekerült a b világ 10 legintelligensebb embere közé. Olyan nagy elmék mellett kapott helyet, mint Stephen Hawking, vagy Garri Kimovics Kaszparov sakkozó.

3, Ken Jeong valójában orvos

A Másnaposok színésze nemcsak a filmiparban csillogtatta meg tudását, hanem a színpadon is, mint komikus. Ha a jövőben valamilyen oknál fogva megbukna színészként és komikusként még akkor is visszatérhet eredeti szakmájához. Ken orvosdiplomával rendelkezik, így bármikor visszaállhat dolgozni egy kórházba. Egyszer egy nőn segített, aki sérüléseket szenvedett el egy buliban. Ken stabilizálta az állapotát a mentő kiérkezéséig.

4, Lisa Kudrow kutatásokat végzett a fejfájásról

Tény, hogy ő mindig is az a bohókás Phoebe Buffay marad, akit a “Jóbarátok” című sorozatban megismerhettünk, ám a színésznőnek van egy másik oldal is. A színésznő biológiából diplomázott és kutatásokat végzett a fejfájással és migrénnel kapcsolatban. Emiatt neve továbbra is hivatkozásként szerepel az NCBI honlapján (Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ).

5, Conan O’Brien a Harvard egyetemre járt

Conan O’Brien amerikai televíziós műsorvezető, humorista, producer és író a világ egyik legrangosabb egyetemére járt, ami nem más, mint a Harvard. Ezen az egyetemen angol irodalomból diplomázott, de mégis a show műsorban talált rá önmagára.

6, Mayim Bialik neurológusként dolgozik

Az “Agymenők” sorozat Amy Farrah Fowler-e a való életben is neurológusként dolgozik a színészkedés mellett. Annak ellenére, hogy már fiatal kora óta színészkedik mégis sikerült biológiából lediplomáznia. Ezen kívül több idegtudományi kutatásban is rést vett.

7, Dolph Lundgren nemcsak erős, hanem okos is

A svéd színész a Rocky című filmekben játszott profi ökölvívót. Viszont nemcsak erős, hanem okos is, ugyanis vegyészmérnöki diplomával rendelkezik. Ezek után a Sydney-i Egyetemen elvégezte a mesterszakot is. Később ösztöndíjat kapott a Massachusetts Institute of Technology-ba, hogy folytassa tanulmányait.

8, Natalie Portman 6 nyelven beszél

Az Oscar-díjas színésznő, a Csillagok Háborúja, Amidala szenátora és a Fekete Hattyú főszereplője hat nyelven beszél. A színésznő folyékonyan beszél héberül (ez az anyanyelve) spanyolul, németül, franciául, japánul és természetesen angolul is. Kiderült, hogy a színésznő is a Harvard Egyetem hallgatója volt, ahol pszichológiából szerzett diplomát.

9, Ashton Kutcher befektetési vezető

Kutcher, aki olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint a “Két pasi meg egy kicsi” és a “Azok a 70-es évek show”az Iowai Egyetemen szerzett biokémiai mérnök végzettséget. Mikor modell karrierjét otthagyta akkor szakított tudományos pályafutásával is. Amellett, hogy bebizonyította Hollywoodnak, hogy iszonyú jó színész, kiderült, hogy jó érzéke van az üzletekhez. 2009-ben egy nagy összeget fektetett a Skype-ba és 18 hónap alatt a Microsoft megvásárolta a társaságot, Kutcher részvényei pedig megnégyszereződtek. A színész olyan dolgokba fektette a pénzét, mint az Uber, Airbnb.

Gondoltátok volna, hogy a színészkedés mellett ennyi mindenhez értenek?

Ezek is érdekelhetnek