2022 május 23 hétfő
KezdőlapPárkapcsolat9 jel, amivel a testbeszéd többet mond neked minden szónál

9 jel, amivel a testbeszéd többet mond neked minden szónál

-

Napjainkban már sokkal egyszerűbben ismerkedünk, mint sok-sok évvel ezelőtt. Az internet pedig, nagy segítségünkre van ebben. Ugyanakkor van egy nagyon nagy hátránya is, méghozzá az, hogy személyesen nem látjuk az illetőt, akivel éppen beszélgetünk. Így bármit is érez vagy gondol rólunk, nem tudhatjuk meg azonnal. Ugyanis, ha személyes találkozóra kerül a sor, szavak nélkül is adunk egymásnak olyan jeleket, amelyekből kiderül, az adott személy számára közömbösek vagyunk-e vagy sem.

A testbeszéd anélkül árul el minket, hogy tudnánk róla. A viselkedésünkkel kapcsolatos jelek ugyanolyan árulkodóak, mintha kimondanánk azt, amit valóban gondolunk. Cikkünkből megtudhatod, mire kell nagyobb figyelmet fordítanod ahhoz, hogy kérdések nélkül is megtudd, mit gondol rólad vagy éppen mit érez irántad a másik fél.

Ha az illető minden köztetek lévő tárgyat igyekszik eltávolítani, az annak a jele, hogy egyáltalán nem közömbös irántad.

Ha egy számunkra kedves emberrel beszélgetünk, akkor minden olyan fizikai akadályt eltávolítanunk, ami bármilyen módon, de elválaszthat minket tőle. Például, ha ülünk a kanapén, de köztünk van egy párna, akkor azt biztosan elvesszük az útból. Ez az elmélet fordítva is igaz. Ha egy nő közte és a férfi közé rakja a táskáját, akkor egyértelműen jelzi, hogy semmit nem akar tőle, nem akar vele kapcsolatot létesíteni.

A személyes tér mindannyiunk számára nagyon fontos és szent, de igenis ezek a határok változnak, ha egy arra érdemes személy kerül a közelünkbe.

Azokhoz az emberekhez, akiket kedvelünk, tudat alatt ugyan, de igyekszünk fizikailag közel kerülni. Azoktól viszont, akik nem szimpatikusak nekünk, biztosan megtartjuk a kellő távolságot. Ez a viselkedési forma a ragadozók és a veszélyforrások elleni védekezés jelei voltak az evolúció során.

Egy beszélgetés során figyeld a lábakat. Ugyanis az, hogy milyen irányba néznek, rendkívül árulkodó jel.

Ebben az esetben is a tudat alattink irányít. Lábaink abba az irányba néznek, arra az illetőre, akihez közel szeretnénk kerülni.

Megemelt szemöldök

Azt mindannyian tudjuk, hogyha felhúzzuk a szemöldökünket az a meglepettség jele. Ugyanakkor nem ez az egyetlen dolog, amiről szemöldökünk árulkodik. Köszönéskor, erős érzelmek esetén ugyanis, szemöldökünk nagy szerepet kap. Ha valaki iránt érdeklődünk, hajlamosak vagyunk felhúzni azt. Bár ez a tevékenység nem minden esetben látványos, ha fokozottan odafigyelünk rá, akkor észrevehető.

Ha az illető túl egyenes háttal ül vagy túlságosan közel ül hozzád, akkor igyekszik felhívni magára a figyelmet.

Ez a viselkedés elsőre nem feltétlenül szimpatikus, de mindenképpen annak a jele, hogy beszélgetőpartnerünk vonzónak talál minket és igyekszik közel kerülni hozzánk. Általában a férfiak alkalmazzák ezt a figyelemfelkeltő technikát, de a hölgyek számára úgy tűnhet, mintha távolodni próbálnának tőlük. Pedig ennek éppen az ellenkezőjéről van szó.

Közhelyes bókokra soha nem szabad odafigyelnünk.

Az az ember, akinek tetszünk vagy már szerelmes belénk, soha nem bókol mértéktelenül. Méghozzá azért, mert számára tökéletesünk vagyunk és nem kell, hogy emlékeztessen erre. Így eszébe sem jut olyanokat mondani, mint “Nagyon csinos vagy”, esetleg “Gyönyörű a szemed” és így tovább.

Ha valaki bókok tömkelegével áraszt el, akkor biztos lehetsz abban, hogy szavai mögött nincsenek valódi érzelmek.

Figyeld, hogy séta közben hogyan viszonyul hozzád az illető.

Ha séta közben partnerünk megelőz minket, arra utal, hogy valójában nem érdekeljük őt, nem akar gondoskodni rólunk és nem szeret minket. Viszont, ha séta közben közvetlenül mellettünk lépked, az a gondoskodás és a szeretet vagy adott esetben a szerelem jele.

A pislogás gyakorisága sokat elárul rólunk.

A túl sok pislogás két dologra utal. Az egyik, ha valaki hazudik, a másik pedig, hogy nem kedveli az illetőt. A gyakori pislogás egyfajta védelmet jelent a hazug emberekkel és a nem kívánatos, unszimpatikus személyekkel szemben.

A férfiak kezei árulkodóbbak, mint gondolnád.

A férfiak igyekeznek sebezhetetlennek tűnni a nők előtt, minden gyengeségüket el akarják rejteni előlük. Viszont, mindig van egy olyan hölgy, akiért képesek feladni elveiket. Egy zsebre tett kéz soha nem jó ómen, ezáltal a férfi elzárkózik a nőtől. A csípőre tett kezek azonban, nyitottságot jeleznek. Azt jelenti, a férfi készen áll a beszélgetésre, valamint a has szabaddá tételével sebezhetővé is válik.

Ezek is érdekelhetnek