2022 november 29 kedd
KezdőlapÉrdekességek9 rendkívüli tény a nőkről, amit eddig te sem tudtál!

9 rendkívüli tény a nőkről, amit eddig te sem tudtál!

-

Az a tény, hogy a férfiak és a nők sok szempontból különböznek egymástól, ez teljesen nyilvánvaló mindenki számára. Azonban most már tudományos bizonyítéka is van annak, hogy a második x kromoszóma feltűnő különbségekkel látja el a gyengébbik nemet, amely bizony nemcsak a külső tulajdonságokban nyilvánul meg.

A következő lista olyan hihetetlen tényekkel foglalkozik, amely megkülönbözteti a nőket a férfiaktól, mint társadalmi, mint evolúciós téren.

  1. Rúzs

Egyes nőknek hozzátartozik a mindennapi viselethez egy hozzájuk illő, divatos színű rúzs, mások azonban egyáltalán nem élnek vele. Feltételezve, hogy egy nő mindennap használja ezt a szépségápolási terméket, évente csaknem két kiló rúzst fogyaszt el. Egy kutató kiszámította, hogyha beleszámoljuk az étkezéseket vagy az életünk során elcsattant csókokat, akkor a hölgyek körülbelül 5300 rúzst fogyasztanak el fejenként.

2. Színek

Sokan nem tudják, hogy a nők mintegy 20 százalékkal több színárnyalatot látnak, mint az urak. Ezért színjelölésük sokkal differenciáltabb, mint az erősebbik nemé. Ez a tulajdonság már a múltban is nagy előnyt, hiszen sokkal könnyebben állapították, melyik az érett gyümölcs vagy zöldség. Manapság pedig ezért sokkal több a vita a két nem között, például abban az esetben, hogy milyen legyen a közös otthonban a kanapé vagy a függöny színe.

3. A stílus a kényelem felett áll

A nőket nagyon régóta befolyásolja a média és a társadalom, amikor a megjelenésükről van szó. A hölgyek gyakran választanak olyan ruhákat, amelyek jól néznek ki, de véletlenül sem mondhatók kényelmesnek. Azonnal előtérbe helyezik a divatot a kényelemmel szemben, ahogy az adott helyzetben szükségesnek találják.

4. Alkoholfogyasztás

Az alkoholfogyasztás mind a két nemre káros hatással van, de a nőknek sokkal óvatosabbnak kell lenniük vele, mint a férfiaknak, hisz kevésbé ellenállóak azzal szemben. Ez a női test alacsonyabb víztartalmával magyarázható. Az alkohol feloldódik a vízben, és mivel a nők testének több zsírtartalma van, az alkohol gyorsabban támadja meg a szerveket, mint például a májat.

5. Kisebb agy

A nők agya átlagosan kilenc százalékkal kisebb, mint a férfiaké. Ez azonban nem befolyásolja az intelligencia szintet és az agyi tevékenységet sem. A sejtek száma mindkét nemnél ugyanaz, csak a nőknél szorosabban kötődnek egymáshoz.

6. “Érett megjelenés”

Az Oidipus komplexus sokak számára csak elméletben ismeretes. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik nem alkalmaznak hormonális fogamzásgátló módszert vagy már szültek egy babát érett, és ezért vonzóbb hatást gyakorolnak a férfiakra. A szélesebb csípővel rendelkező hölgyek sokkal vonzóbbak azon férfiak számára, akik családot szeretnének. A férfiak ezen tudatalatti vágya az őskori időkből származik, amikor a férfiak kizárólag a megjelenésük miatt választották szexuális partnereiket.

7. Kockázat

A férfiak sokkal több kockázatot vállalnak, mint a nők. Ez a tény tudományosan is bizonyítható. Az ok ismét az ember eredetében rejlik. A nőknek nagyobb a törődési kötelezettségük, hisz már az ősidőkben is ők tartották össze a törzset. Másrészt a férfiak vadászok voltak, rengeteget kockázatot vállaltak az élelmiszer-beszerzés során.

8. Szaglás

A jobb színérzet mellett a nők szagérzékük szempontjából is felülmúlják a férfiakat. A múltban az erősebb szaglás segített a nőknek kiválasztani a megfelelő táplálékot. Bár ez a képesség ma már nem létfontosságú, mégis megőrizték.

9. Befolyás a férfiakra

A hosszabb párkapcsolatban élő nők öntudatlanul váltanak át “gondoskodó üzemmódra”, hogy párjuk “erős harcossá” váljon mellettük. Ez gyakran azt eredményezi, hogy az erősebbik nem képviselői magukra szednek némi súlyfelesleget. Egy másik elmélet szerint, a túlgondoskodás célja, hogy a férfi kevésbé legyen vonzó más nők számára.

Ettől a listától függetlenül a nők nagyon is izgalmas lények. De a férfiaknak sem kell elkeseredniük, mert ők is rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyekkel a nők biztosan nem. Ezért mindkét nem, például a partnerségben csodálatosan kiegészítik egymást.

Ezek is érdekelhetnek