2022 november 28 hétfő
KezdőlapEmberek9 tény, ami bizonyítja, hogy az édesapák nagy mértékben befolyásolják lányuk jövőjét

9 tény, ami bizonyítja, hogy az édesapák nagy mértékben befolyásolják lányuk jövőjét

-

Az édesapák és lányaik közti kapcsolat nagyon erős, csakúgy,mint a kisfiú-édesanya közti kötelék. A kislányok igazi szuperhősöket látnak az apjukban, akik mindig ott vannak és támogatják őket. Tanulmányok szerint azok a lánygyermekek, akiknek édesapja elegendő figyelemmel látja el őket, sokkal kiegyensúlyozottabbak, érzelmileg stabilabbak, magabiztosabbak mint társaik. Az édesapák nagy mértékben tudják befolyásolni lányaik jövőjét ezért fontos, hogy odafigyeljenek rájuk.

1, Az apa példát mutat a lány gyermekeinek

Az édesapák példát mutatnak gyermekeiknek, hogyan kell egy nővel bánni. Eme példa alapján tudják, hogy milyen férfival is szeretnének együtt élni a jövőben. Egy férfinak, családapának mindig emlékeztetnie kell a feleségét, hogy milyen boldog és szerencsés, hogy van neki. Ha ezeket folyamatosan látják a lány gyermekek, akkor egészséges kapcsolatot tudnak a jövőben kialakítani.

2, Minden szeretetüket a lányaiknak adják

Minden kislány apuci pici hercegnője még akkor is, ha már elmúlt 30 éves. A lány gyermekeknek mindig szükségük lesz édesapjukra, hogy segítségükkel növeljék önértékelésüket. Az apáknak be kell bizonyítaniuk nekik, hogy megérdemlik a boldogságot. Semmilyen férfi nem tudja az apákat helyettesíteni, mert külön helyük van lányuk szívében.

3, Fontos, hogy elmondják lányuknak, hogy belül és kívül is gyönyörűek

A lányok életük java részében kételkednek saját magukban, mert mind a társadalom, a szociális hálózatok és egyéb külső tényezők befolyásolják őket. Rengetegszer hasonlítják össze magukat más emberekkel, és ilyenkor kell közbelépniük az apáknak és tartaniuk bennük a lelket. Emlékeztetniük kell őket, hogy mind kívül, mind belül csodálatosak. Az ő erejüknek hála kevesebb eséllyel alakul ki mentális probléma a lányokban.

4, Fontos, hogy az apa mindig ott legyen a gyermekei mellett

Akármennyi idős is legyen a lánygyermek mindig szüksége lesz édesapja tanácsaira és gondoskodására. Tény, hogy az édesapák nem tudják mindentől megóvni lányaikat, de előfordulhat, hogy tanácsaik révén tanulnak saját hibáikból.

5, Fontos, hogy az apa meghallgassa gyermekét

Az édesapáknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk lányaikat és mindig kell találniuk időt arra, hogy meghallgassák őket. Lehet, hogy a szülők számára a gyermekek gondja-baja jelentéktelennek tűnk, de az igazság az, hogy a fiataloknak igen is nagy dolog. Ha a lány gyermekek azt érzik, hogy nem foglalkoznak velük és figyelmen kívül hagyják őket, akkor aláássa a bizalmát az apának. Fontos, hogy érezzék támogatják őket.

6, Boldog emlékek, ajándékok helyett

Semmilyen ajándék nem képes pótolni a gyermekek számára az édesapjuk figyelmét és idejét. Számukra a közösen eltöltött idő, egy fagylaltozás, moziban való filmnézés többet ér bárminél. A közösen eltöltött percekkel, napokkal egyszerűbben fognak tudni kialakítani kapcsolatokat, ami nagyon hasznos lesz számukra a jövőben.

7, Egy apa sokféle dolgot taníthat a lányának

Az édesapáknak sok türelemmel kell rendelkeznie ahhoz, hogy gyermekeik minden kérdésére válaszoljanak. A gyermekek csak így tanulják meg a dolgokat, arról nem beszélve, hogyha segítenek nekik a házimunkák elvégzésében, azzal rendet és fegyelmet taníthatnak nekik. Ha egy lányos apuka rendszerető, biztosra veheti, hogy lánya is az lesz.

8, A lány gyermekek számára az ideális férfi az édesapjuk

A lány gyermekeknek édesapjuk szolgálnak példaként, legyen szó viselkedésről, döntéshozatalról, kockázatos lépésekről, vagy másokkal való kapcsolatépítésről. Az ő mintájuk alapján fognak lánygyermekeik partnert választani maguknak. Pontosan ebből kifolyólag az apáknak rengeteget kell segíteniük, hogy olyan férjet, párt találjanak maguknak, akit megérdemelnek.

9, Az apáknak készen kell állniuk arra, hogy elengedjék a lányukat

Az édesapák mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék lányaikat mindentől, bizony még a férfiaktól is. Nagyon sokszor az van a fejükben, hogy a lányaik még túlságosan fiatalok a párkapcsolatokhoz és a fiúzáshoz. Viszont az édesapáknak meg kell érteniük, hogy ez az élet rendje és nem védhetik meg mindentől a gyerekeiket és azt is fel kell dolgozniuk, hogy egy nap bizony kirepülnek a fészekből.

Neked milyen a kapcsolatod az édesapáddal?

Ezek is érdekelhetnek