Az emberek napi szinten érzik a feszültség, ingerültség és szorongás érzését, ami csak bizonyos tevékenységek hatására csökken egy kicsit a szervezetben. A sport valamint a hobbi tevékenységek elősegítik, hogy agyunk lenyugodjon, ám ettől van egy sokkal jobb módszer is. Tudósok alátámasztották, hogy a kutyák nagyon jótékonyan hatnak az emberi szervezetre és mentális egészségre. Nem véletlen, hogy ezeket a négylábú állatokat már terápia gyanánt is előszeretettel használják, mert pozitív hatásuk bizonyított. Mai cikkünkben összeszedtünk néhány tényt, ami egyértelmű jele annak, hogy a kutyák nyugalmat, örömöt, boldogságot és szeretetet tudnak nyújtani.

A kutyák képesek redukálni a szorongást és a stresszt.

Tudósok alátámasztották, hogy a kutyák képesek csökkenteni a stressz valamint a szorongás kialakulását. Ezért használják már őket terápiás célokra is. Az állatok természetüknél fogva le tudják nyugtatni az embert, ezért célszerű beszerezni egy négylábút.A kutyák képesek megvédeni bennünket.

Eme állatok kifinomult érzékeinek köszönhetően képesek jelezni ha veszély fenyeget bennünket. Ezzel a tudattal sokkal nyugodtabban alszanak az emberek, ami jótékony hatással van a szervezetre.A kutyák képesek melegen tartani.

A nagy szőrzettel rendelkező kutyák, olyanok mint a mackók. A hidegebb téli napokon, jobban képesek felmelegíteni minket, mint egy radiátor, vagy meleg takaró.Kutyával sokkal gyorsabban alszunk el.

Mivel a tudósok is alátámasztották, hogy a kutyák csökkentik a stresszt, ezért sokkal könnyebben el tudunk aludni. Ez lehetővé teszi a pihentető alvást, amire a szervezetünknek szüksége van.A kutyák segítenek a mentális egészség megtartásában.

Nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, mert nem csak hűségesek, hanem gondoskodnak arról, hogy mentálisan egészségesek maradjunk. A kutyáktól pszichológiailag stabilabban érezzük magunkat, sőt nyugodtabbnak is.A kutyák mérséklik a depresszió kialakulását.

A kutyák mindig ott vannak mellettünk, ha szükségünk van egy kis törődésre. Képesek a legszomorúbb napunkon is felvidítani minket, amitől az oxitocin szintünk nő, így boldogabbak leszünk. Ennek köszönhetően kevesebb esély van arra, hogy depresszió alakuljon ki nálunk.A kutyák jobban hatnak a nők alvási szokásaira.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a nők sokkal jobban alszanak, ha kutyájukkal egy ágyban vannak, így kevesebb eséllyel alakul ki náluk alvászavar. Újabb pont a kutyák javára.A törődés a kutyáknak is jó.

A kutyákat a szeretet motiválja, imádják ha szeretve vannak, ebből merítik az erőt ahhoz, hogy megvédjenek bennünket minden rossztól például, depresszió, szorongás, alvászavar stressz... stb.A kutya a legjobb bébiszitter.

Ha hiszed ha nem, a kutyák a gyerekekre is jótékony hatással vannak. Nem elég, hogy rájuk lehet bízni a lurkókat, de még figyelmeztetnek is, ha valami baj történik a gyerekkel. Ezen kívül a picik megtanulják az együttérzést és a gondoskodást, amitől stabilabb felnőttekké válhatnak.Na kedvet kaptál már hozzá, hogy legyen egy kutyád?