Az emberek napi szinten érzik a feszültség, ingerültség és szorongás érzését, ami csak bizonyos tevékenységek hatására csökken egy kicsit a szervezetben. A sport valamint a hobbi tevékenységek elősegítik, hogy agyunk lenyugodjon, ám ettől van egy sokkal jobb módszer is. Tudósok alátámasztották, hogy a kutyák nagyon jótékonyan hatnak az emberi szervezetre és mentális egészségre. Nem véletlen, hogy ezeket a négylábú állatokat már terápia gyanánt is előszeretettel használják, mert pozitív hatásuk bizonyított. Mai cikkünkben összeszedtünk néhány tényt, ami egyértelmű jele annak, hogy a kutyák nyugalmat, örömöt, boldogságot és szeretetet tudnak nyújtani.

A kutyák képesek redukálni a szorongást és a stresszt.

Tudósok alátámasztották, hogy a kutyák képesek csökkenteni a stressz valamint a szorongás kialakulását. Ezért használják már őket terápiás célokra is. Az állatok természetüknél fogva le tudják nyugtatni az embert, ezért célszerű beszerezni egy négylábút.

A kutyák képesek megvédeni bennünket.

Eme állatok kifinomult érzékeinek köszönhetően képesek jelezni ha veszély fenyeget bennünket. Ezzel a tudattal sokkal nyugodtabban alszanak az emberek, ami jótékony hatással van a szervezetre.

A kutyák képesek melegen tartani.

A nagy szőrzettel rendelkező kutyák, olyanok mint a mackók. A hidegebb téli napokon, jobban képesek felmelegíteni minket, mint egy radiátor, vagy meleg takaró.

Kutyával sokkal gyorsabban alszunk el.

Mivel a tudósok is alátámasztották, hogy a kutyák csökkentik a stresszt, ezért sokkal könnyebben el tudunk aludni. Ez lehetővé teszi a pihentető alvást, amire a szervezetünknek szüksége van.

A kutyák segítenek a mentális egészség megtartásában.

Nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, mert nem csak hűségesek, hanem gondoskodnak arról, hogy mentálisan egészségesek maradjunk. A kutyáktól pszichológiailag stabilabban érezzük magunkat, sőt nyugodtabbnak is.

A kutyák mérséklik a depresszió kialakulását.

A kutyák mindig ott vannak mellettünk, ha szükségünk van egy kis törődésre. Képesek a legszomorúbb napunkon is felvidítani minket, amitől az oxitocin szintünk nő, így boldogabbak leszünk. Ennek köszönhetően kevesebb esély van arra, hogy depresszió alakuljon ki nálunk.

A kutyák jobban hatnak a nők alvási szokásaira.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a nők sokkal jobban alszanak, ha kutyájukkal egy ágyban vannak, így kevesebb eséllyel alakul ki náluk alvászavar. Újabb pont a kutyák javára.

A törődés a kutyáknak is jó.

A kutyákat a szeretet motiválja, imádják ha szeretve vannak, ebből merítik az erőt ahhoz, hogy megvédjenek bennünket minden rossztól például, depresszió, szorongás, alvászavar stressz... stb.

A kutya a legjobb bébiszitter.

Ha hiszed ha nem, a kutyák a gyerekekre is jótékony hatással vannak. Nem elég, hogy rájuk lehet bízni a lurkókat, de még figyelmeztetnek is, ha valami baj történik a gyerekkel. Ezen kívül a picik megtanulják az együttérzést és a gondoskodást, amitől stabilabb felnőttekké válhatnak.

Na kedvet kaptál már hozzá, hogy legyen egy kutyád?