2022 december 8 csütörtök
KezdőlapÉletmód9 undorító szokás, amely biztosan téged is kiakaszt

9 undorító szokás, amely biztosan téged is kiakaszt

-

Sok olyan dolog van, amely életünk természetes része, az azonban rengeteg mindentől függ, hogy ezek a dolgok mikortól válnak mások számára gusztustalanná. Ilyen például orrunk tisztán tartása vagy az, hogy mikor szabaduljunk meg a bennünk felgyülemlő gázoktól. Aki rendszeresen használja a tömegközlekedést, annak biztosan feltűnt már, hogy egyesek bizony saját fürdőszobájukként használják ezeket a járműveket. A következőkben ismertetünk néhány ilyen helyzetet, valamint azt, hogyan ne okozzunk másoknak kínos pillanatokat.

Orrturkálás az autóban vagy tulajdonképpen bárhol

Az autóban egyáltalán nem vagyunk láthatatlanok, ahogy az sem, amit éppen utazás közben csinálunk. A lámpánál várakozó autósok esetében tízből egy ember biztosan turkálja az orrát. Ez még csak hagyján, de amikor el is fogyasztják azt, amit az orrüregükben találnak, az tényleg undorító. Erre találták fel a zsebkendőt. Anélkül távolíthatjuk el a nem oda illő dolgokat, hogy bárki másnak végig kelljen ezt nézni.

Fogpiszkálás és a ciccegés

Kellemetlen dolog, ha valamilyen étel maradéka a fogunk közé szorul. Az azonban már gusztustalan, ha valaki saját kezével próbálja eltávolítani azt, főleg, ha azt mások is látják. A levegő és a nyál segítségével sem biztos a siker, vagyis, hogy meg fogunk szabadulni a beszorult maradéktól, a hangja pedig egyenesen bosszantó, erre mondjuk, hogy az ember cicceg. Kiváló megoldás a fogvájó vagy esetleg a mosdóban a fogselyem használata. Senki sem látja és hallja, valamint egyáltalán nem kínos.

Nyilvános körömápolás

Soha ne vágjunk körmöt úgy, hogy azt mindenki láthatja, az utazás idejét ne ezzel töltsük ki, ezzel ugyanis nem nyerünk időt. A köröm alól kikapart kosz és annak elpöccintése is undorító szokás, senki sem kíváncsi rá, mi volt alatta. Az ilyet mindig otthon végezzük el.

Csipázás

Természetesen mindenki csipás, főleg reggel. Az is természetes, hogy meg kell tőle szabadulni, de csakis otthon vagy úgy, hogy az ne zavarjon másokat. Napközben is képződhet csipa a szemünk sarkában, de ennek eltávolítása semmiképp se kézzel történjen. Szintén megfelelő eszköz ebben az esetben is a papírzsebkendő, ami kiszedi és el is tünteti azt anélkül, hogy bárki látná, mi jött ki a szemünkből.

Fültisztítás

Nyilvános helyen soha ne turkálj a füledben. Reggel, otthon a fürdőszobában persze el kell távolítani a fülzsírt, de sehol máshol. Senki sem kíváncsi erre és nem utolsó sorban rendkívül undorító.

Arctisztítás

A pattanások eltüntetése sem nyilvános feladat. Undorító, ha mások is végignézik azt, hogy mi hagyja el bőrünket, az pedig még inkább, ha valaki mindezt a végtermék elpöccintésével vagy ruhába törlésével tetézi. Szintén csak egy szót mondok, az pedig az, hogy zsebkendő. Ha nem tudod megállni ezt a tevékenységet, akkor legalább úgy csináld, hogy senki ne lássa, annak ellenére, hogy pontosan tudja mindenki, hogy mit csinálsz.

Emésztés

Mindenki termel gázokat, amik időnként el is hagyják a testünket. Az azonban nem mindegy, hogy hol és mikor, nyilvános helyen pedig semmiképpen sem szabad elereszteni a azokat, bármennyire is kínoznak bennünket. “Bölcs Salamon mondá vala: Hangos fingnak nincsen szaga. De amelyik sunyi-lapos, annak szaga irtózatos.” Erre mindig emlékeznünk kell, sőt biztosan tudjuk is. Tehát, ha nem tudod visszatartani, vonulj félre, így senkinek nem okozol kellemetlen meglepetést.

Tampon, betét, WC kefe

Minden nő pontosan tudja, milyen egy menstruáció, ahogy azt is, hogy felháborítóan gusztustalan dolog még egy másik nő számára is, ha becsomagolás nélkül landolnak a tamponok vagy betétek a kukában. A nagy dolog elvégzése után senki ne legyen rest használni a WC kefét, hisz azért van ott. Szintén undorító úgy hagyni ott a WC-t másoknak, ahogy azt mi sem szeretnénk találni. Gondoljunk mindig erre.

A köpés

Az, hogy egy focista köpköd, az is undorító tud lenni, de az, hogy az utcán valaki fogja magát és semmivel nem törődve köpködni kezd, az gusztustalan és felháborító dolog. Nemcsak azért, mert kellő figyelmesség nélkül akár másokat is leköphetsz, hanem azért, mert ha elég nagy, ami épp elhagyja a szádat, akár el is csúszhat rajta valaki és sérüléseket szenvedhet miattad.

Mindig légy tekintettel környezetedre, mert, ha mindannyian így tennénk, akkor ezeket a dolgokat le sem kellett volna írni, mert nem is léteznének. Nemcsak a saját, hanem mások életét is megkönnyíthetjük egy kis odafigyeléssel.

Ezek is érdekelhetnek