Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

- Hirdetés -

Android telefonja úgy van programozva, hogy olyan folyamatokat futtasson a háttérben, amelyekről Ön nem is tud. Tudta, hogy folyamatosan nyomtatókat keres a környéken? Pontosan! És ez csak a jéghegy csúcsa! Elmondjuk, mit kell kikapcsolni a telefonon, hogy tovább tartsa az akkumulátort.

A telefonja sok mindent megtesz anélkül, hogy engedélyt kérne. A gyári beállítások úgy vannak beprogramozva, hogy a készülék automatikusan elvégezzen számos olyan feladatot, amelyekre nincs feltétlenül szüksége (pl. nyomtatókeresés vagy Bluetooth-on keresztüli megosztás). Néhányat ezek közül talán soha nem is fogunk használni.

Mások (például folyamatosan felbukkanó értesítések az alkalmazásoktól) akár nagyon irritálónak is bizonyulhatnak. Egy dolog közös bennük:  merítik az akkumulátort, ami miatt a telefon gyorsabban „lemerül”. 

- Hirdetés -

Hogyan lehet megszabadulni a bosszantó értesítésektől?

Ha nem módosította a gyári beállításokat , értesítést kap a telefonon lévő összes alkalmazástól. Minél több alkalmazás, annál több előugró ablak. Lehetséges, hogy ezek egy része nem szükséges az Ön számára, és csak idegesít. A nem kívánt értesítések eltávolításához lépjen a beállításokhoz, és írja be az „értesítések” kifejezést a keresőbe.

Az opció kiválasztása után megjelenik az alkalmazások listája. Mindegyik mellett található egy csúszka, amellyel engedélyezheti vagy letilthatja az előugró üzeneteket. Csak azoknál az alkalmazásoknál hagyja bejelölve ezt a lehetőséget, amelyekről értesítéseket szeretne kapni. Ennek köszönhetően a telefon nem pazarolja az akkumulátort az összes alkalmazás folyamatos ellenőrzésével.

Mit lehet még kikapcsolni a telefonon, hogy tovább bírja az akkumulátort?

Annak érdekében, hogy telefonja akkumulátora még tovább üzemeljen, kikapcsolhat más lehetőségeket is , amelyeket valószínűleg nem használ. Az egyik a nyomtatók keresése. Nem vicc, a telefon folyamatosan keresi a közelben lévő eszközöket, amelyekre nyomtathat valamit. Ha gyakran nyomtat fájlokat a telefonjáról, kényelmesebb lehet bekapcsolva hagyni ezt a lehetőséget. Ha azonban alkalmanként használja , vagy egyáltalán nem használja, könnyen kikapcsolhatja, és így tehermentesítheti az akkumulátort.

- Hirdetés -

Nyissa meg a beállításokat, és írja be a „nyomtatás” szót a keresőbe . Válassza a „nyomtatás” vagy a „nyomtató”, majd az „alapértelmezett nyomtatási szolgáltatás” lehetőséget. Megjelenik egy képernyő a szolgáltatás letiltásának lehetőségével. Kattintson a gombra a nyomtatókeresés leállításához . Kész! Újabb lépést tett, hogy a telefon akkumulátora egy kicsit lassabban merüljön le.

Hogyan lehet kikapcsolni a bluetooth megosztást?

A Bluetooth-on keresztüli megosztás egy másik dolog, amelyet ki lehet kapcsolni a telefonon, hogy tovább bírja az akkumulátor. Valószínűleg nem használja ezt a lehetőséget, vagy viszonylag ritkán teszi., így nincs szükség arra, hogy a telefon folyamatosan pásztázza a környezetet más eszközök után. A Google bluetooth megosztásának letiltásához két dolgot kell tennie:

Nyissa meg a Beállításokat, és keresse meg a „Google” lapot (általában a lista alján található). Válassza ki, majd lépjen a „Közeli megosztás” lehetőségre. Ellenőrizze az összes ott található elemet . Mindegyik Bluetooth-on keresztüli megosztással jár, így nem kell aggódnia a hasznos funkciók letiltása miatt.

- Hirdetés -

Válassza újra a „Google” lapot a Beállításokban, majd kattintson az „Eszközök” elemre. Ha a következő képernyőre ért, kapcsolja ki az „Értesítések megjelenítése” opciót. Ha kihagyja ezt a lépést, telefonja továbbra is keresni fogja a környéket, keresve más eszközöket, amelyekhez Bluetooth-on keresztül csatlakozhat.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!