Sokkoló igazság: A világ 10 leggazdagabb koldusa, akik milliókat kerestek!

- Hirdetés -

Gazdag koldusok: Amikor valaki a „koldus” szót hallja, általában egy szegénységben élő, elesett emberre gondol, aki az utcán kénytelen pénzt kérni a megélhetéséhez. Azonban a világ különböző pontjain találkozhatunk olyan emberekkel, akik látszólag koldusok, de valójában hatalmas vagyon birtokosai.

Ezt nehéz elhinni, de a következő tíz történet rávilágít arra, hogy a látszat csalhat. Ezek az emberek nemcsak megélnek az utcai koldulásból, hanem valóságos milliomosok.

Gazdag koldusok akik milliókat kerestek az utcán:

Gazdag koldusok - Milliomos koldusok
Gazdag koldusok – Milliomos koldusok

Simon Wright – A Londoni koldus milliomos

Simon Wright neve összefonódott a brit koldulás világával. Wright éveken át London utcáin, a National Westminster Bank egyik fiókja előtt ült kutyájával, kezében egy táblával, amelyen segítséget kért. A gyanútlan járókelők naponta adományoztak neki, mit sem sejtve arról, hogy Wright naponta körülbelül 400 dollárt keresett ezzel a „munkával”. A történet akkor lett különösen megdöbbentő, amikor kiderült, hogy Wright valójában egy 380 ezer dollár értékű ház tulajdonosa volt Fulhamben, egy előkelő londoni kerületben.

- Hirdetés -
Simon Wright
Simon Wright

A koldulás stratégiája

Wright ügyesen játszott az emberek érzelmeire, hiszen a kutyájával együtt szinte mindig szánalmat ébresztett az arra járókban. A napi rutinja végén hazatért kényelmes otthonába, ahol a koldulásból szerzett pénzét élvezhette. Az emberek többnyire jó szándékból segítettek neki, de kevesen gondolták, hogy valójában évente 63 ezer dollárt keresett az utcán töltött idejével.

A Kínai koldus, aki egy luxusvillában él

Képzelj el egy idős kínai hölgyet, aki minden nap koldul a guangzhoui vasútállomáson, a járókelőktől segítséget kérve. Az emberek többsége, aki adakozik neki, valószínűleg sosem sejtené, hogy ez az idős asszony valójában egy többemeletes luxusvillában él, és bankszámláján több pénz van, mint a legtöbb gazdag embernek. Ez az asszony azonban csak hobbiként tekint a koldulásra, és naponta több órát tölt az állomáson kéregetéssel, még akkor is, ha otthon várja őt egy kiadós reggeli és egy kényelmes élet.

A Kínai koldus
A Kínai koldus

Családi háttér és gazdagság

A nő gyermekei szintén üzletemberek, és minden erejükkel próbálták rávenni, hogy hagyjon fel a koldulással, mivel szégyellték anyjuk viselkedését. Azonban a hölgy ragaszkodott szokásaihoz. Számára a koldulás inkább szórakozás, mint szükségszerűség, hiszen már nem is tudja, mire költse az összegyűjtött pénzt.

- Hirdetés -

Fatima Othman – A titokzatos Libanoni milliomos koldus

Bejrút utcáin élt egy hajléktalan nő, Fatima Othman, aki naponta vándorolt, és egy autóban húzta meg magát. Halála után, 52 évesen, a hatóságok rátaláltak, és ekkor vált nyilvánvalóvá egy elképesztő titok: 1,7 milliárd libanoni font volt a bankszámláján, ami körülbelül egymillió dollárnak felel meg. A családja teljesen megdöbbent, hiszen nem tudtak semmit Fatima kolduséletéről és elképesztő vagyonáról.

Fatima Othman
Fatima Othman

Az ellentmondásos életmód

Fatima története egy valódi rejtély maradt, mivel senki sem tudta, hogy miért választotta a hajléktalanságot, amikor ilyen hatalmas összeget halmozott fel. Az emberek, akik naponta látták őt kéregetni, valószínűleg sosem gondolták, hogy ez a nő valójában milliomos volt.

A Svéd koldus, akinél milliókat találtak

Stockholm közelében egy koldust tartóztattak le, mert agresszív viselkedésével fenyegette a járókelőket, akik nem adtak neki pénzt. A rendőrség meglepődött, amikor az átvizsgálás során a férfi zsebében 5,5 millió svéd koronát (kb. 750 ezer dollár) találtak készpénzben. Ez a férfi évek óta koldult, és egy egyszerű, szegény ember látszatát keltette, miközben elképesztő vagyonra tett szert az utcán.

- Hirdetés -

Honnan volt a pénz?

A rendőrség nem tudta eldönteni, hogy a férfi a koldulásból gyűjtötte-e össze ezt a hatalmas összeget, vagy esetleg más, illegális tevékenységek is szerepet játszottak a vagyonának megszerzésében. Az ügy mindenesetre megdöbbentette a svéd közvéleményt.

Pappu Kumar – A kolduló milliomos mérnök Indiából

Pappu Kumar, egykori mérnök, aki egy munkahelyi baleset következtében elvesztette a végtagjait, utcára került és koldulásra kényszerült. Azonban a koldulás számára nem csak egy túlélési módszer lett, hanem egy jövedelmező üzlet is. Amikor a hatóságok őrizetbe vették, négy bankkártyát találtak nála, melyeken összesen 20 millió dollár volt.

Pappu Kumar
Pappu Kumar

A koldulás és az üzleti érzék

Pappu nemcsak a koldulásból élt meg, hanem hiteleket is adott üzletembereknek, majd kamatostól kérte vissza a pénzt. Habár orvosilag lehetősége lett volna visszatérni a mérnöki pályára, Pappu inkább maradt a koldulásnál, hiszen úgy érezte, hogy így sokkal jobban keres.

Bharat Jain – India leggazdagabb koldusa

Bharat Jain India utcáin koldul, de valójában ő az ország leggazdagabb koldusa. Naponta akár 3600 dollárt is keres, miközben két luxuslakás tulajdonosa, melyek közül az egyikben a családjával lakik. Bharat számára a koldulás nemcsak szükség, hanem egy jól jövedelmező tevékenység is, amelyből óriási vagyonra tett szert.

Bharat Jain
Bharat Jain

Egy abszurd gazdagság

Bharat Jain vagyonát körülbelül 20 millió dollárra becsülik, ami megdöbbentő annak fényében, hogy mindezt az utcai kéregetésből érte el. Ez az eset is jól mutatja, hogy a látszat néha nagyon is csalóka lehet.

Will Anderson – Az amerikai álmot megvalósító koldus

Will Anderson egykori forgatókönyvíró volt, akinek karrierje nem sikerült, így az utcára került. A koldulásból élt Manhattanben, naponta 200-400 dollárt keresve azzal, hogy emberektől kéregetett hűséges kutyája, Rex társaságában. Bár pénze elegendő lett volna ahhoz, hogy visszatérjen a normális élethez, Will úgy döntött, hogy továbbra is koldul.

Will Anderson
Will Anderson

Jean-Marie Roughol – A francia bestseller koldus

Jean-Marie Roughol élete igazi fordulatot vett, amikor 27 év koldulás után megírta az önéletrajzát, amely bestseller lett Franciaországban. „Je tape la manche: Une vie dans la rue” című könyvében Roughol a párizsi utcákon töltött életéről mesél, ahol évekig az Avenue Montaigne luxusüzletei előtt kéregetett. Egy nap találkozott Jean-Louis Debré korábbi francia belügyminiszterrel, aki később bátorította, hogy írja meg az életéről szóló könyvet.

Jean-Marie Roughol
Jean-Marie Roughol

Roughol élete nem volt könnyű: gyerekkorában elhagyta az édesanyja, és alkoholista édesapja nevelte. Az utcára került, miután elveszítette pincéri állását, és onnantól kezdve évekig Párizs utcáin koldult. A könyv 176 oldalon keresztül mutatja be a koldusélet nehézségeit, a barátságokat más hajléktalanokkal, és azt is, hogyan kellett megvédenie „területét” más koldusoktól.

A könyv kiadása után Roughol ismertségre tett szert, és 50,000 példányban adták el a könyvét. Ennek ellenére még mindig az utcán élt, és csak később kezdett el pénzt keresni a könyv jogdíjaiból. A könyve megjelenésének köszönhetően még rég nem látott testvérével is újra felvette a kapcsolatot, akiről nem tudta, hogy egyáltalán él még.

Jean-Marie Roughol célja, hogy a könyvével felhívja a figyelmet a hajléktalanok problémáira, különösen a nők nehéz helyzetére, akiket gyakran kihasználnak és bántalmaznak az utcán. Álma, hogy egyszer megnyithassa saját palacsintázóját, ahol új életet kezdhetne

Ted Williams – Az aranyhangú koldus

Ted Williams története egy modernkori tündérmese és egyben egy figyelmeztető példa arra, hogy hogyan képes az élet gyorsan változni. 2011-ben Williams, egy egykori rádiós bemondó, hajléktalanként koldult Ohio állam Columbus városában. Egy újságíró felfedezte őt az utcán, miközben Ted egy kartonlapot tartott maga előtt, amelyen az állt, hogy rádiós hanggal rendelkezik, de jelenleg kényszerűségből az utcán él. Amikor a férfi bemutatta csodálatos, mély rádiós hangját, az erről készült videó gyorsan virálissá vált az interneten, és ezzel Ted Williams élete egy szempillantás alatt megváltozott.

Ted Williams
Ted Williams

A hirtelen jött hírnév és küzdelmek

A világhírnév után Ted számos ajánlatot kapott, többek között rádiós állásokat, reklámokban való szereplést és hangalámondásokat. Dolgozott például a Kraft Mac & Cheese reklámjában és a Pepsi híres „Joy of Pepsi” kampányában. Azonban az újjáéledt karrierjével együtt jöttek a kihívások is. Williams sokáig küzdött alkohol- és drogproblémákkal, amelyek majdnem tönkretették őt korábban, és a hirtelen jött hírnév sem hozta el azonnal a teljes megváltást számára​.

Ted Williams története egy erőteljes példa arra, hogy soha nincs késő újrakezdeni, és még a legmélyebb gödörből is van kiút.

A második esély és segítő tevékenysége

A nehéz időszakok ellenére Williams fokozatosan visszatért a pályára. Bár voltak anyagi gondjai és kihívásai a menedzsmenttel, Ted Williams azóta elkötelezte magát a segítő munka mellett. Létrehozta a Ted Williams Projectet, amely a hajléktalanokat támogatja különböző szükségletek biztosításával. Emellett elindított egy saját rádióműsort is, és többször is megpróbált politikai pályára lépni, sőt, bejelentette, hogy 2022-ben Ohio kormányzójaként indul a választásokon, bár ezt a későbbiekben visszavonta​.

He Rongfeng – A Koldusból Lett Üzletember

He Rongfeng története inspiráló példa arra, hogy a segítség és kedvesség hogyan változtathatja meg valaki életét. 1993-ban He Rongfeng és barátai munka nélkül maradtak, és koldulásra kényszerültek Taizhou város utcáin, Kína Zhejiang tartományában. Ekkor találkoztak Dai Xingfennel, aki egy kis tésztázót vezetett. Dai nemcsak étellel látta el őket, hanem szállást is adott, sőt, még megpróbált munkát is találni a fiataloknak. Mikor mindez nem sikerült, pénzt adott nekik vonatjegyre, hogy egy másik városban próbáljanak szerencsét.

He Rongfeng
He Rongfeng

A legnagyobb ajándék azonban a tanácsa volt: „A gazdagság nem olyan fontos, mint a becsület.” He Rongfeng ezt a tanácsot a szívébe zárta, és éveken át keményen dolgozott, míg végül sikeres üzletember lett. Ma már egy bútorgyártó vállalat elnöke, és soha nem felejtette el azt a nőt, aki megváltoztatta az életét. Mikor már elég gazdag lett, visszatért Taizhouba, hogy köszönetet mondjon Dai Xingfennek, és felajánlott neki 50,000 jüant (kb. 80,000 dollárt) a háza felújítására. Dai azonban elutasította az összeget, mondván, hogy ő nem a pénzért segített.

He végül egy nagy táblával fejezte ki háláját, amin az állt: „Hála, ami nehezebb, mint egy hegy.”​

További Világunk.hu történeteket itt találsz.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!