2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekA 103 éves futóbajnok nagymama 6 bölcsességet osztott meg a nagyvilággal

A 103 éves futóbajnok nagymama 6 bölcsességet osztott meg a nagyvilággal

-

Julia Hawkins egy nagyon bölcs idős asszony, aki mindenkinek azt tanácsolja, hogy próbáljon ki új dolgokat. Ő például 100 évesen kezdett el futni és 101 éves korára sikerült a korcsoportja ászává válnia. Társai csak hurrikánként becézik az idős nénit, aki úgy fut, mint a szélvész.

2017-ben a 101 esztendős Julia világrekordot állított fel 100 méteres futásban az USATF Masters bajnokságon. Az imént említett távot 40,12 másodperc alatt sikerült tejesítenie. Ezzel az eredménnyel azonnal felhívta magára a figyelmet.

A jelenleg 103 éves Julia serényen készült Baton Rouge-ban a National Senior Games versenyre. Ezt az eseményt két évente rendezik meg és az 50 vagy annál idősebb futók vehetnek rajta részt. A verseny júniusban került megrendezésre Albuquerque-ben, Új-Mexikóban.

Az évek során Julia rengeteg tapasztalatot gyűjtött össze az élet minden területén. Most úgy döntött, hogy ezeket a tapasztalatokat kedvességből megosztja az emberekkel, hogy tudják mit érdemes megtenni az életben. Íme hat bölcsesség tőle:

1, Próbálj ki új dolgokat.

“Annyi újdonságot próbálok csinálni, amennyit csak tudok. Soha nem utasítok vissza egy újabb kihívást. Szeretek színházba, koncertre, templomba és egyéb helyekre járni.” – mesélte Julia.

2, Légy mindig szenvedéllyel a dolgok iránt.

“Amikor egy ember megöregszik, akkor sem szabad hagynia, hogy a szenvedélye alábbhagyjon. Ez az, ami hajtja az embert előre, a céljai felé. Például ilyen, mikor az ember új barátokat szerez, csak új hobbiba fog.”

3, Értékeld az apró pillanatokat.

“Az I. világháború alatt születtem és elég nehéz gyerekkorom volt, de ennek ellenére élveztem az élet apró örömeit. Annak idején nem volt se mobiltelefon, se internet, se televízió és teljesen más volt a világ.

4, Vágj bele a kalandokba.

“A kalandok iránti szenvedélyem még fiatalkoromban jelentkezett. Amikor kisgyerek voltam, a szüleim hajóval utaztak el Chicago-tól Louisiana-ig a a Mississippi folyón. De nem ez volt az egyetlen ilyen élményem. Többször jártam külföldön, mert Honduras-ban négy osztályt tanítottam egyetlen kicsi teremben egy banánültetvényen. Ez nagyon izgalmas kaland volt számomra. Ezeken kívül golfoztam, lovagoltam, dzsungelben jártam, majmokkal beszélgettem… és a többi.”

5, A család legyen az első.

Hawkins tud egyet, s mást a családalapításról és annak egységes és erős felépítéséről. Feleségül ment főiskolai kedveséhez, Murray Hawkinshoz, aki 2013-ban 95 éves korában elhunyt.

“Pearl Harborban fizikusként dolgozott a bombázás ideje alatt. Amikor meghallotta, hogy az első bomba földet ér, azonnal felhívott és telefonon házasodtunk össze. Félt, hogy már nem lesz esélye elvenni ezért folyamodott ehhez a módszerhez. Négy gyermekünk született. Ők mindig velem vannak ás bátorítanak az utamon. Mindegyik sportol viszont egyikőjük sem rajongott nagyon a futásért.”- mesélte az asszony.

6, Inspirálj másokat.

Julia nagyon meglepődött, hogy ennyi idősen ilyen sikereket ért el. Azt mondta, egyszerűen nem tudta elhinni, hogy ez vele történt. Az asszony kitartásával és elszántságával másokat inspirált arra, hogy hasonló dolgokat érjenek el. Julia azt mondta, hogy ha ezzel el tudja érni, hogy mások boldogabbak és egészségesebbek legyenek akkor, bármikor újra megtenné ezt.

Ti mit gondoltok?

Ezek is érdekelhetnek