2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekA 103 éves néni kedvenc sörével ünnepelte meg, hogy túlélte a koronavírus-járványt

A 103 éves néni kedvenc sörével ünnepelte meg, hogy túlélte a koronavírus-járványt

-

Jennie Stejna közel húsz napig harcolt a koronavírussal, gyógyulását pedig, stílusosan ünnepelte meg.

A 103 éves néninél április végén derült ki, hogy elkapta a koronavírust, amikor tesztje pozitív eredményt mutatott. Az idősek otthonából a rokonság május 8-án kapta a telefonhívást Stejna negatív koronavírus-tesztjéről, illetve, hogy az idős hölgy már tünetmentes. Pedig, családja már a legrosszabbra is felkészült, ugyanis Jennie a fertőzés ideje alatt nem evett és inni sem volt hajlandó.

Arra a kérdésre pedig, hogy készen áll-e a halálra, csak annyit mondott:

“Hell yeah!”, vagyis “Még szép!”

A 103 éves néni egészségi állapota folyamatosan romlott a pozitív koronavírus-teszt elvégzése után. Ő volt az idős otthon első lakója, akinél kimutatták a fertőzést. Az eset Massachusetts-ben történt.

A vírus minden 65 év feletti emberre nagyon veszélyes, főleg azokra, akik valamilyen krónikus betegséggel is küzdenek. Mivel Jennie életkora már száz év felett van, a család búcsút akart venni tőle, ugyanis biztosak voltak benne, hogy szeretett családtagjuk nem éli túl a fertőzést. Szerencsére a néninek hatalmas élni akarása volt, így május 13-án hivatalosan is kijelentették, hogy Jennie kigyógyult a koronavírusból.

A néni erre csak annyit mondott: “Már nem vagyok beteg, menj a pokolba.”

“Nagyon, nagyon hálásak vagyunk” – mondta Stejna unokája, Shelley Gunn.

“Ez a lengyel nagymama hivatalosan megverte a koronavírust” – tette hozzá Shelley férje, Adam Gunn.

A jó hír megünneplésére az ápolók különleges ajándékban részesítették Jennie-t. Olyan dolgot kapott tőlük, amire már régóta vágyott. Egy üveggel a kedvenc söréből, amit jól be is hűtöttek neki.

“Az ajkára tette és azt mondta:” Ó, ez hideg. Jó, ha hideg!”- mesélte unokája, David.

Stejna, aki lengyel-amerikai és a Nyugat-Massachusettsben nőtt fel, rajongója annak, hogy délben megiszik egy üveg, jó hideg sört a kedvenc márkájából.

Stejnanak, aki 1992-ben elvesztette a férjét, két gyermeke, hét unokája és három dédunokája van.

Jennie még azt is hozzátette, hogy felépülése reményt kelthet az emberekben, valamint, hogy egyáltalán nem helytálló az az állítás, hogy, aki elkapja a betegséget, annak annyi. Ő az élő példa arra, hogy ezt nem lehet készpénznek venni.

Ezek is érdekelhetnek