2022 július 3 vasárnap
KezdőlapCelebA 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az...

A 11 éves lány kómába esett. Az orvosok szerint agyhalott lett. Az igazság azonban teljesen más volt…

-

A kis Viktóriának volt két testvére. Hármasikrek voltak. Már kislány kislány korában is nagyon szeretett mozogni. Kifejezetten tehetséges volt a sportokban. Egy igazán energikus gyerek volt.

Gyermekkorban kezdődött

11 éves korában a kis Victoria Arlen egy szokványos influenzán esett át. Legalábbis mindenki ezt gondolta, de a betegség egyre súlyosabbá vált. Tüdőgyulladás alakult ki, majd a lány deréktól lefelé lebénult. Apránként kezdte elveszíteni az irányítást a teste többi része felett is. A diagnózis megdöbbentő volt: Súlyos agyvelőgyulladás. Ez tönkretette az életét.

A család tehetetlen volt

A kislány szerettei tehetetlenül nézték, ahogy a 11 éves lány teljesen elveszti a mozgás-, evés- és beszédképességét. Az előrejelzések elég pesszimisták voltak. A szülők képtelenek voltak felfogni, hogy miért történik mindez pont az ő lányukkal.

2006-ra a lány kómába esett. Négy teljes évet töltött saját testébe zárva. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy vegetatív állapotban van. Nem hitték, hogy valaha is felépül. Ezt a szülők képtelenek voltak elfogadni.

Mindeközben Victoria nagyon is tudatánál volt. Hallotta az összes beszélgetést, amik az ágya mellett folytak.

A lány végül felébredt a kómában. A teste eleinte nem reagált. Tudatni akarta a szüleivel, hogy jobban van. Kiabálni akart az orvosoknak, hogy egyáltalán nem halt meg. A teste, azonban nem engedelmeskedett a parancsoknak. Hallotta, amint az orvosok azt mondják a családjának, hogy élete végéig vegetatív állapotba marad.

A szülők hite

A szülők azonban nem hittek az orvosoknak. Függetlenül attól, hogy mit mondanak a szakemberek, a család sok időt töltött Victoriával. Folyamatosan beszéltek hozzá, béreltek egy szobát a kórház közelében, hogy közelebb lehessenek lányukhoz. A testvérek meséltek neki mindenről, ami a létesítményen kívül történt. Senki sem sejtette, hogy a lány hallotta őket.

A fordulat

2009-ben Victoriának sikerült szemkontaktust teremtenie édesanyjával. A lány fokozatosan kezdett “visszajönni”. Végre meg tudta mozgatni az ujját, majd a kezét. Az elmosódott szótagokból szavak és végül teljes mondatok lettek. Idővel megtanult önállóan enni.

A felépülés

Bár felépülése sokáig tartott, Victoria nem adta fel. Minden nap tett egy kis lépést előre, és bátran küzdött. A bámulatos áttörést leszámítva a lány továbbra sem tudta mozgatni a lábát. Az ok a gerincvelő sérülése volt, és az orvosok nem adtak reményt a javulásra.

A lány visszatért a sporthoz. Az úszás nemcsak szabadságot, hanem magabiztosságot is adott Viktória számára. 2012-ben, mindössze 17 évesen, a lány részt vett a paralimpiai játékokon. Három ezüstöt és egy aranyat vitt haza. Mellesleg világrekordot állított fel.

Emberek millióit inspirálta szerte a világon.

2013-ban érkezett hozzá egy szakértő, aki segíteni akart a lábain. Az orvosok ostobaságnak tartották, de a lányt nem érdekelte a szkepticizmus.

Három év intenzív edzés, kínlódás és esések után Victoria megtette az első lépést. Bebizonyította, hogy az orvosok minden szava tévedés volt. Végül elkezdett egyedül járni. Bár 4 évig tartott a tanulás, hihetetlen siker volt. Erre nagyon ritkán van példa a történelemben.

10 évvel később

Victoria ma normális életet él. Nem akar megfeledkezni a múltról, mert az alakította az életét úgy, hogy azzá legyen, ami most. Inspirál másokat és mindenkinek bebizonyítja, hogy nem létezik lehetetlen. Az akaraterő minden akadályt legyőz!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek