2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségA 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül...

A 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül bevallotta, hogy miért tette mindezt

-

Vannak témák, amelyekről sokan nem képesek nyitottan beszélni. Kínosnak tűnnek vagy egyszerűen helytelennek. Ilyenek a székelés, pukizás, menstruáció. Ez a 14 éves lány bebizonyította, hogy számára nincsenek tabuk.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy chicagói iskola tanára megkérte a diákjait, hogy írjanak egy esszét valamilyen társadalmat érintő témával kapcsolatban.

Lily Alter a hajléktalan nőkről írt az esszéjében.

Minél többet kutatott a témában, annál több kellemetlen dolgot tudott meg.

“A hajléktalan nőkre és a problémáikra gondoltam. Az írást cselekvéssel szerettem volna ötvözni.”

Rájött, hogy sok hajléktalan nőnek gyakran kell választania az étkezés, a szállás, az egészség és a higiénia között. Tudta, hogy ez nagyon nehéz és kínos a számukra.

Ekkor támadt egy ötlete…

A 14 éves lány úgy döntött, hogy egy bizonyos intézkedést kezdeményez. Elkezdte gyűjteni a tamponokat, egészségügyi betéteket és egyéb higiéniai termékeket, amelyekre a menstruáció esetén szükség lehet.

A tini anyukáját meglepte a lánya “gyűjteménye”. Mikor azonban megtudta, hogy mi a célja vele, nagyon büszke lett rá.

A higiéniai termékeket kis készletekbe csomagolja, kiviszi az utcára és odaadja hajléktalan nőknek. Mindegyiknek elegendőnek kell lennie egy nő számára a nehéz napokon.

A 14 éves lány nagyon jól tudta, hogy cselekednie kell. Néha elég egy apróság is. Ezzel is rengeteget tett mások egészségéért és közérzetéért.

Egyesek nevetségesnek találják mindezt, mások szerint ennél vannak fontosabb és égetőbb problémák is. A lényeg, hogy valahol el kell kezdeni. Nagyon jó érzés látni, hogy vannak gyerekek, akik nem egész nap az iPhone-jukat nyomkodják, hanem képesek arra is, hogy valamit tegyenek embertársaikért.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek