2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberekA 16 éves fiú a karantén alatt belefogott saját háza építésébe. Elismerésre...

A 16 éves fiú a karantén alatt belefogott saját háza építésébe. Elismerésre méltó!

-

A koronavírus-járvány miatti karanténban otthon dolgoztunk vagy még most is dolgozunk, de emellett valahogy el kell tölteni az unalmas órákat is. Dél-Romániában, Dambovita megyében él egy tizenhat éves fiú, aki egy egészen kreatív és persze hasznos dologba fogott bele. Kihasználta, hogy nem mehet sehova, a szorgalma pedig egyenesen példaértékű.

Georgica Crevedia településen él és több, mint egy évig dolgozott napszámosként, hogy aztán megvalósíthassa álmát. A tinédzser háza alapanyagaira gyűjtötte a pénzt, amit kemény munkával keresett meg. A fiú 850 ezer forintnak megfelelő lejt gyűjtött össze, trágyahordással és napszámos munkával. Egy szekér trágya fel-és lepakolásáért ötven lejt, azaz körülbelül 3700 forint fizetséget kapott.

A ház terveinek elkészítésében sógora volt segítségére, aki egyébként az építkezésből is kivette a részét. A kamasz fiú azt is elárulta, hogy szeret tanulni, rendkívül ambiciózus és azért szeretne saját maga házat építeni, mert amiben most a szüleivel lakik, már nagyon régi, öreg házikó.

“Összegyűjtöttem valamennyi pénzt, megdolgoztam minden vasért, naponta öt szekér trágyát vittem ki, amit én töltöttem meg, majd én ürítettem le egyedül, de még dolgoztam építőtelepen, mint napszámos. Nem volt könnyű, de én ezt választottam, a többi korombéli egész nap az utcán csavarog, dohányzik és iszik. Én ha nem dolgoznék, éhen halnék. Most még a szüleimmel élek, de ha elkészül a ház, lesz abban két szoba, előszoba, fürdő és konyha, ami elég lesz nekem és a jövendőbelimnek” – mondta Georgica, aki egyébként a család tizenkettedik gyermeke.

Édesanyja úgy nyilatkozott, hogy fia már kilenc évesen ezt tervezgette, mivel azt látta, hogy az összes testvérének saját háza van, így ő sem akart lemaradni. Georgica mindenen spórolt. Ha szülei öt lejt adtak neki, hogy vásároljon, akkor mindig úgy válogatott, hogy a pénzből legalább két lej megmaradjon, de minden meglegyen, amit kértek tőle.

A fiú elszántságát látva a csendőrök és egy alapítvány is gyűjtést szervezett, hogy segíthessenek a ház teljes megépítésében.

Georgica még áprilisban, a karantén időszak alatt kezdte az építkezés, arról azonban nincs hír, hogy áll most a projekttel vagy befejezte-e már saját háza megépítését.

Ezek is érdekelhetnek