2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségA 22 hetes koraszülöttet egy szendvics csomagoló zacskóba helyezték. Nem fogod kitalálni,...

A 22 hetes koraszülöttet egy szendvics csomagoló zacskóba helyezték. Nem fogod kitalálni, hogy ki tette mindezt…

-

A kicsit egyenesen egy olyan zacskóba helyezték mint egy szendvics csomagoló tasak. Így a létfontosságú szerveit melegen tudták tartani. A leleményes orvosoknak köszönhetően sikerült megmenteni a hipotermia kockázatától. A 37 éves édesanyát, Cayce Lee-t általános érzéstelenítés alatt tartották.

A gyermeket Erisnek hívják, 22 hét 5 naposan váratlanul jött a világra. Súlya megegyezik egy dobozos levessel.
Az édesanyán sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani. Összesen 254 napot töltöttek az újszülöttek intenzív osztályán, az Egyesült Államokban.

“A férjem, Dennis végig mellettünk volt és segített amiben csak tudott. Óriási szükségem volt a támogatására. A 254 nap alatt, sokszor mondták nekünk, hogy búcsúzzunk el a gyermekünktől. Ez a világ legnagyobb fájdalma, el sem tudok képzelni rosszabbat. De hittünk Erisben, minden nap imádkoztunk érte.” – meséli az édesanya

“Az egész terhesség alatt nagyon féltem, mivel az előző gyermekemet halva kellett megszülnöm. A orvosok próbáltak mindent megtenni, hogy nehogy megismétlődjön a szörnyűség.”

“19 hetes volt Eris, amikor az orvosok rájöttek, hogy már két centire kitágultam. Még 3 hetet sikerült kibírnom, ezzel átjutottunk a legkritikusabb időszakon. Az orvosok be tudtak avatkozni, hogy megmentsék az életét és világra hozzák.”

Miután végrehajtották a sürgősségi beavatkozást, a gyermeket egy szendvics tasakhoz hasonló zsákba helyezték el, amíg lélegeztetőgépre tudták kapcsolni. Versenyt kellett futni az idővel. Miután ezt a feladatot sikeresen végrehajtották, számos akadályba ütköztek. A kicsi tüdőgyulladást és szepszist kapott valamint több fertőzés is nehezítette az életét. Hosszabb ideig csak életfenntartó gépek segítségével tudott lélegezni.

Az orvosok nagyon aggódtak, hogy nem lesz képes túlélni a csöppség. Többször megkérték a szülőket, hogy búcsúzzanak el Eristől. A tüdeje volt a legnagyobb probléma, nem tudott egyedül lélegezni.
Édesanyja másfél hetes korában tudta először kézben tartani gyermekét, a következő alkalomra több hetet kellett várnia. Az apuka még később, hét hetesen. A Covid-19 járvány miatti korlátozások is sokat nehezítettek a helyzeten.

“Voltak pillanatok, amikor elvesztettük a reményt. De minden alkalommal bebizonyította ez a kis csoda, hogy élni akar. Két hónapig egy ruha sem volt rá jó, speciális újszülött ruhát kellett ráadni.”

A kicsi jelenleg egy éves, és már 9-12 hónaposokra való ruhákat hord. Állapota rengeteget javult, de még mindig sokat van lélegeztetőgépen. Tüdeje rengeteget erősödött, nagyon jó úton haladnak.

Ezek is érdekelhetnek