2022 július 6 szerda
KezdőlapEgészségA 30 éves férfi feleségül vett egy 8 éves kislányt. A gyermek...

A 30 éves férfi feleségül vett egy 8 éves kislányt. A gyermek nem élte túl a nászéjszakát…

-

Egyes kultúrákban a felnőtt férfiak és a kiskorú lányokat vesznek feleségül, de ez nem lep meg senkit. Sok menyasszony 10 év alatti. Az ilyen házasságok elsősorban az arab országokra jellemzők.

Tragikusan végződött egy jóval idősebb férfi esküvője egy afgán vidékről származó lánnyal. A 30 éves férfi feleségül vett egy 8 éves kislányt. A nászéjszakán nem kegyelmezett neki.

Mi, nyugaton elképzelni sem tudjuk, hogy milyen tragédiákkal kell megküzdeniük a közel-keleti lányoknak. Nehéz megérteni, hogy a 21. században valaki még mindig megengedi, hogy fiatal lányok felnőtt férfiakhoz menjenek férjhez. A helyi hatóságok próbálnak küzdeni az ilyen viselkedés ellen, de sokan még mindig ragaszkodnak ehhez a förtelmes hagyományhoz.

Az apa eladta a lányát…

Ez volt a helyzet Khash Rodban, az afgán Nimruz tartományban. A helyi gazdag ember és mulla (az iszlám tanának tolmácsa) kivételes kegyetlenséget tanúsított. A férfi egy 8 éves gyereket választott következő feleségének .

A lány egy közeli falu egyik lakosának lánya volt. Valószínűleg a család eladta egy 30 évesnek. Nagyon valószínű, hogy az apja tartozott egy mullának, amit nem tudott kifizetni.

Az esküvő tragédiával végződött…

Azonban semmi adósság nem magyarázhatja meg azt a szenvedést, amelyre az apa ítélte kislányát. A férfiak először a gyerek árában állapodtak meg , majd kiválasztották az esküvő időpontját. 

A fiatal lányokkal való esküvők esetében előfordul, hogy a férjük “kegyelmes” és nem ér a gyermekhez. Sajnos ebben az esetben a férj nem kegyelmezett 8 éves feleségének. Rendkívül brutálisan bánt vele, ami a lány halálához vezetett.

Az esetet Mustafa Kazemi haditudósító ismertette. Beszámolója szerint a szertartást követő éjszakán a 30 éves férfi többször is megpróbált érintkezni a lánnyal. A 8 éves sem mentálisan, sem fizikálisan nem volt kész a kapcsolat kiteljesítésére, így a mulla kudarcot vallott. A mulla csalódottan szörnyű bűnt követett el. Késsel bántalmazta a lányt, közösült vele, majd magára hagyta…

A lány elvérzett és hajnali 5 óra körül meghalt. Halála egyáltalán nem érdekelte újdonsült férjét. Utána megparancsolta a falu asszonyainak, hogy „takarítsák fel a káoszt”. Másnap a 8 éves lányt a helyi temetőben temették el. A férjét csak az érdekelte, hogy egy ilyen “baleset” miként befolyásolja a hírnevét.

Az újságíró jelentését Zaranj város kórházának orvosai megerősítették. A helyi gyermekjogi aktivisták hangsúlyozzák, hogy afgán tartományokban gyakran előfordulnak hasonló helyzetek. A férfiak élnek a hagyományokkal és az iszlám törvényekkel, de az aktivisták azért küzdenek, hogy a rendőrség határozott lépéseket tegyen ilyen esetekben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ez is érdekelhet: Eldurvult a nászéjszaka. A 18 éves menyasszony nem élte meg a reggelt

Ezek is érdekelhetnek