2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEgészségA 4 éves gyermekük a medencében játszott. Egy héttel később meghalt. Amikor...

A 4 éves gyermekük a medencében játszott. Egy héttel később meghalt. Amikor a szülők megtudták, hogy miért, megsemmisültek

-

Minden szülő számára az egyik legfontosabb dolog a gyermeke védelme mindenféle veszélytől. Ezek azonban gyakran kiszámíthatatlanok. Mi van akkor, ha a fenyegetés nem látható és a tünetei sokkal később jelentkeznek? Ráadásul pont akkor, amikor a gyermek egyedül, védtelenül az ágyában fekszik? Egy igazi rémálom.

Nyáron a hőmérséklet az egekbe szülik és mindenki szeretne valamilyen módon lehűlni. Erre való a tenger, a tavak és az uszodák. Sok megoldás közül lehet választani.

A gyerekek is ezeket élvezik a legjobban. Nem? Ha már a vízben vannak, akkor nagyon kell rájuk figyelni. Egy percre sem szabad levenni róluk a szemünket mert a tragédiához elég csupán pár másodperc is.

Azonban egy család elmesélte az ő szörnyű történetüket. Hiába minden óvintézkedés, figyelem. Néha ez sem elég, mert a legrosszabb csak később következik be.

Május 29-én a 4 éves Frankie a családjával együtt úszni ment. Mindenki jól érezte magát, a szülők szorosan figyelték a vízben lubickoló gyermeküket, hogy semmi rossz ne érje. Mindenkinek remek hangulata volt, még a hazatérés után is.

Sajnos a következő napokban Frankie-nél influenzaszerű tünetek jelentkeztek, melyek egy idő után javulni látszottak. Egy héttel később újból elmentek az uszodába. Minden a legnagyobb rendben volt akkor is.

Az éjszaka folyamán azonban történt valami. A 4 éves gyermek szörnyű fájdalommal ébredt a mellkasában. Hangosan sikoltozott. Amikor a szülei berohantak hozzá már késő volt. A fiú az utolsó lehelete után kapkodott. Az apja eközben azonnal értesítette a mentőket.

Az orvosok próbálták újraéleszteni, de ők már ekkor tudták, hogy túl késő. Az orvosok felállították a diagnózist, miszerint a kisfiú az úgynevezett másodlagos vagy száraz fulladás áldozata lett.

A gyerekek vizet “tüdőztek” le a medencében és ha nem tudja kiköhögni, akkor az irritációt, tüdőödémát, néhézlégzést okoz. A tünetek jellemzően az éjszaka indulnak.  A gyermek rózsaszínű, habos folyadékot köhög fel és mellkasi fájdalmakra panaszkodik. Sápadt, fáradt, izzad és nehezen vesz levegőt. Jellemzően alvás közben indulnak meg a panaszok.

Hogy mit lehet tenni? Meg kell értetni a gyerekkel, hogy csukja be a száját, ha a vízben játszik és egy strandolós nap után mindenképpen figyelni kell a gyerekre az éjszaka folyamán. Rendkívül veszélyes dolog. Rengeteg gyermek életét követeli minden nyáron.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek