Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEmberekA 4 éves Liza meghalt egy orosz támadásban. A lány anyukája megörökítette élete...

A 4 éves Liza meghalt egy orosz támadásban. A lány anyukája megörökítette élete utolsó pillanatait

-

A 4 éves Liza meghalt a Vinnicja elleni orosz támadásban. Alig két órával korábban a lány édesanyja közzétett egy videót, amin egy mosolygós Liza babakocsit tol. Pár pillanattal később az orosz rakéták becsapódtak a környéken…

Barbár támadás

Csütörtökön reggel három orosz „Kalibr” rakéta, amelyeket egy hajóról indítottak a Fekete-tengeren, becsapódott Vinnicja központjába. Barbár, szándékos támadás volt, amelynek célja az volt, hogy emlékeztesse az ukránokat, hogy sehol sem érezhetik magukat biztonságban. Az oroszok célpontja lakóépületek, valamint egy irodaház és a koncertteremnek helyet adó Tiszti Ház volt.

Putyin hadserege 55 épületet és több tucat autót rombolt le. Az ágyúzás következtében legalább 23 ember meghalt, köztük három gyerek. A 42 személy keresése még mindig tart. 64 sérült is van.

64-en kerültek kórházba, köztük két gyerek. 34 ember állapota súlyos, ötnek pedig kritikus az állapota – közölte a Sürgősségi Helyzetek Állami Szolgálata közleményében.

A 4 éves Liza meghalt a Vinnicja elleni orosz támadásban

Az egyik gyermekáldozat a négyéves Liza. Amikor az oroszok megtámadták a várost, a lány édesanyjával épp hazafelé tartott. A videón, amelyet Lisa édesanyja osztott meg a közösségi oldalakon, egy elszánt, mosolygós lányt látunk, aki fekete-rózsaszín babakocsit tol.

Két órával később ugyanaz a fekete-rózsaszín kocsi jelenik meg egy elrettentő fotón a drámai hír kapcsán: a nap közepén orosz rakéták csapódtak be Vinnicja központjában. A babakocsiban ülő lány azonnal meghalt. Édesanyja állapota súlyos, kórházba került. A lába leszakadt. Ez ugyanaz az anya és lánya egy boldog videóból, amely nemsokkal a támadás előtt készült…

Liza Down-szindrómás volt.