2022 október 2 vasárnap
KezdőlapEgészségA 45 éves nő húgyúti fertőzésre panaszkodott. Elképesztő dolgot operáltak ki belőle...

A 45 éves nő húgyúti fertőzésre panaszkodott. Elképesztő dolgot operáltak ki belőle…

-

Egy 45 éves tunéziai nő húgyúti fertőzés tüneteire panaszkodott. Szivárgást tapasztalt és fájdalmai voltak, így elment az orvoshoz. A doktorok hólyaggyulladással kezelték, de igazából egyetlen szakember sem kezdett el foglalkozni a dolog kiváltó okával.

Mivel a tünetek nem múltak el, úgy döntöttek, hogy megvizsgálják a nő testét. A vizsgálatok során egy 8 cm átmérőjű követ találtak a húgyhólyagjában.

húgyúti

Az orvosok megállapították, hogy a vörösvérsejtszám nagyon magas, ami azt jelenti, hogy a nő szervezete fertőzéssel küzd. A röntgenfelvétel egy tárgy sziluettjét mutatta ki a hólyagjában keletkezett kőben. A nő végül bevallotta, hogy pár évvel ezelőtt “szexuális segédeszközként” használta az ivópoharat.

Nem tudta kivenni, és úgy döntött, hogy otthagyja. Azóta eltelt négy év.

Esetét egy orvosi folyóiratban publikálták, mivel ez elképesztően ritka eset. Sok ember helyez különböző tárgyakat a testébe, de páran nem tudják kivenni és cikinek érzik, hogy orvoshoz forduljanak.

Míg a legtöbb beteg vért lát a vizeletben, ez a nő nem tapasztalt ilyet, és nem volt vizelet-inkontinencia sem.

A hólyagkő beburkolja az idegen tárgyakat, például az üveget, mivel az ásványi anyagok nem távolíthatók el megfelelően a hólyagban lévő vizeletből. Sebészeti beavatkozást végeztek a hólyagkő eltávolítására, és feltörték, hogy megtalálják az üveget.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek