2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekA 9 éves fiú jégkrémért ment a boltba, de sírva tért haza...

A 9 éves fiú jégkrémért ment a boltba, de sírva tért haza – Anyja, most minden szülőt figyelmeztet

-

Mai cikkünk egy olyan 9 éves kisgyerekről szól, aki oda meg vissza volt, mikor megtudta, hogy kedvenc jégkrémje kapható a helyi boltban. Az iskoláskorú gyermek ekkor úgy döntött, hogy vesz belőle, ám örömre nem tartott sokáig, mivel kiderült, hogy a jégkrém nagyon drága. A kisfiú szinte minden zsebpénze az édességre ment el. Édesanyja ekkor levelet írt a “Twój Kurier Olsztyński szerkesztőségének”

KHATSKO

A Koral cég egyik terméke a gyerekek kedvenc édességévé vált, sőt előszeretettel reklámozzák őket különböző influencerek is Youtubeon. Miután az édesség megjelent a piacon a boltokat szó szerint megrohamozták a vásárlók.

Minden fiatal ilyet akart enni, ezért a cég számára világossá vált, hogy növelni kell a termelést és együttműködést kell létrehozni az élelmiszerláncokkal.

A 9 éves Lewiatan meglátta egy bolt ajtaján, hogy árulják a kedvenc jégkrémét. A fiú nagyon megörült a hírnek és hirtelen felindulásból úgy döntött, hogy 8 darabot is vásárol. Hazaszaladt és kivette a malacperselyéből az összes megtakarítását.

Öröme azonban gyorsan bánattá alakult, mivel a 8 jégkrém kb. 6-6500 forintnak megfelelő összegbe került. Lewiatannak összesen 7-8 ezer forintja volt. A pénztárnál érte őt a sokk, mikor a pénztáros elkérte a pénzt. A 9 éves gyerek meg volt győződve arról, hogy egy jégkrém körülbelül 200 forintba kerül. Szegény nagyot tévedett.

Miután elhagyta az üzletet a fiú sírva ment az édesanyjához, és elmesélte neki a történteket.

“A fiamat átverték! Mivel gyerek, nem elég érett és határozott ahhoz, hogy azt mondja sajnálom ennyi pénzért nem veszem meg a termékeket. Sírva mesélte el nekem, hogy mi történt vele.” – mondta az édesanya.

A 9 éves gyerek édesanyja megérti, hogy az üzleteknek joguk van az áremeléshez, de úgy véli nem szabad visszaélni ezzel. Számára teljesen megdöbbentő volt, hogy az eladó ilyen “üzletet” kötött a fiával.

“Döbbenet és szégyen, hogy szemrebbenés nélkül elkért egy 9 éves fiútól ennyi pénzt.”

A Koral cég egyébként világosan meghatározta az ajánlott eladási árat, ami egy 50 ml-es fagylalt esetében 160 forint/db, 65 ml-es változatnál pedig 220 forint/ db.

Ezt maga Mariusz Jurek, a “Koral” főigazgatója mondta egy interjúban, miután a történet nagy visszhangot keltett.

A 9 éves gyerek édesanyja, minden szülőnek azt javasolja, hogy legyenek figyelmesek és éberek, nehogy az ő gyerekeiket is megkárosítsák.

Ti mit tettetek volna az anyuka helyében?

Ezek is érdekelhetnek